“Three little birds” και Μπομπ Μάρλεϊ στη νέα τρελή φανέλα του Αγιαξ (pic)

Gazzetta team
“Three little birds” και Μπομπ Μάρλεϊ στη νέα τρελή φανέλα του Αγιαξ (pic)

bet365

Επηρεασμένοι από τον ύμνο της εξέδρας τους και του θρύλου της ρέγγε, οι άνθρωποι του Αγιαξ έφτιαξαν τη νέα εμφάνισή τους στα χρώματα της Τζαμάικα. Και κάπου ψηλά ο Μπομπ θα... κελαηδάει μαζί τους.

Τα πάντα ξεκίνησαν αρχές Αυγούστου του 2008 στο Κάρντιφ. Ο Αγιαξ είχε βρεθεί στην ουαλική πόλη για ένα φιλικό με την ομώνυμη ομάδα και ο εκφωνητής πήρε μία περίεργη πρωτοβουλία, η οποία έμελλε να εξελιχτεί σε μία υπέροχη ιστορία, που θα έμπλεκε όμορφα τη μουσική και την μπάλα. Προφανώς, κάνοντας στο μυαλό του τη σύνδεση με τα περίφημα coffee shops του Αμστερνταμ και το ελεύθερο πνεύμα του Μπομπ Μάρλεϊ, έβαλε στα μεγάφωνα τον ύμνο για την ειρήνη και τη φιλία “Three little birds”, που ήταν επιτυχία του Μπομπ από τον δίσκο “Exodus” του 1977.

Για κάποιον λόγο άρεσε πολύ όλο αυτό στους οπαδούς της Κάρντιφ και όλο το γήπεδο βρέθηκε να τραγουδάει δυνατά. Εκεί βρίσκονταν και κάποιοι εκδρομείς του Αίαντα, που ξετρελάθηκαν με την εικόνα και επιστρέφοντας, μετέδωσαν το feeling στη δική τους εξέδρα. Δεν ήθελε περισσότερο. Οι Ολλανδοί το έκαναν κτήμα τους και το τραγουδούν έκτοτε σε κάθε αγώνα της ομάδας τους.

Μόνο που η αλυσιδωτή αντίδραση είχε και συνέχεια. Η εικόνα έφτασε στον γιο του Μπομπ, Κι-Μάνι Μάρλεϊ, ο οποίος βρέθηκε το 2012 μπροστά στους φίλους του Αγιαξ, φόρεσε τη φανέλα τους και το τραγούδησε για εκείνους, σε μία απίθανη και συγκινητική στιγμή. Και τώρα, ήρθε η ώρα να μπει στο παιχνίδι και ο σύλλογος. Η νέα (τρίτη) εμφάνιση του Αγιαξ έχει ξεκάθαρες παραπομπές στο τραγούδι, καθώς φέρει τα χρώματα της Τζαμάϊκα στα αστέρια πάνω από το έβλημα και στις ρίγες στο πάνω μέρος. “Τρία πουλάκια κάθονται” λοιπόν στον Αίαντα και μία φανελάρα που όλοι μας θα ψηνόμαστε να αποκτήσουμε...

 

Τελευταία Νέα