Ισραήλ: Με «πράσινο διαβατήριο» οι εμβολιασμένοι οπαδοί στα γήπεδα και μόνο άνω των 16 ετών

Ισραήλ: Με «πράσινο διαβατήριο» οι εμβολιασμένοι οπαδοί στα γήπεδα και μόνο άνω των 16 ετών

bet365

Με αφορμή την επιστροφή οπαδών στην αναμέτρηση της Μπεϊτάρ με την Χάποελ Κφαρ Σάμπα (2-1, 14/3), το gazzetta.gr αποκρυπτογραφεί την απόφαση που πήραν οι Ισραηλινοί για υποχρεωτικό εμβολιασμό με χρήση ειδικού εγγράφου όσων θέλουν να παρακολουθήσουν στο γήπεδο την αγαπημένη τους ομάδα.

Σε μια ριζοσπαστική απόφαση προχώρησε η ισραηλινή κυβέρνηση επιτρέποντας, υπό όρους την παρουσία οπαδών σε ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις έπειτα από έναν χρόνο.

Η αρχή έγινε στο ματς της Μπεϊτάρ με την Χάποελ Κφαρ Σάμπα (2-1, 14/3) ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ένας ποδοσφαιρόφιλος μπορεί να παρακολουθήσει την αγαπημένη του ομάδα εν δράσει.

Συγκεκριμένα επιτρέπονται μάξιμουμ 1.500 οπαδοί ηλικίας 16 ετών και πάνω. Τούτο συμβαίνει διότι παιδιά κάτω των 16 ετών δεν επιτρέπεται να εμβολιαστούν και ως εκ τούτου δεν έχουν δικαίωμα εισόδου.

Αντίθετα, μπορούν να αποκτήσουν εισιτήριο μόνο όσοι επιδείξουν το «πράσινο διαβατήριο». Πρόκειται για μια εφαρμογή που βεβαιώνει πως ο οπαδός έχει υποβληθεί σε διπλό εμβολιασμό ή έχει αναρρώσει από τον κορονοϊό.

Αρκετοί ωστόσο Ισραηλινοί εκφράζουν την αντίθεσης του στο όριο που επεβλήθη για παρουσία 1.500 οπαδών στα γήπεδα, αλλά και για το απαγορευτικό σε παιδιά.

Όπως τονίζεται, από τις 21 Φεβρουαρίου εκτός από τα γήπεδα επιτρέπεται η παρουσία έμβολιασμένων πολιτών και μόνο σε κολυμβητήρια, γυμναστήρια και πισίνες, αλλά και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Ισραήλ, έχει χορηγήσει πάνω από 9.000.000 δόσεις του εμβολίου, με το 46% των πολιτών της χώρας να έχει λάβει και τις δύο δόσεις.

 

Τελευταία Νέα