Ο Μάντζης βρήκε ξανά δίχτυα και έφτασε τα 10 γκολ σε 22 ματς (vid)

Γιώργος Ντυμένος
Ο Μάντζης βρήκε ξανά δίχτυα και έφτασε τα 10 γκολ σε 22 ματς (vid)

bet365

O 29χρονος φορ διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, οδήγησε τον Ολυμπιακό Λευκωσίας στα play off του κυπριακού πρωταθλήματος και «φλερτάρει» με τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στην κατηγορία
Με σκορ 1-0 κέρδισε απόψε (19/2) ο Ολυμπιακός Λευκωσίας την ΑΕΚ Λάρνακας και εξασφάλισε μία θέση στην πρώτη εξάδα του κυπριακού πρωταθλήματος και τα play off της σεζόν. Επίτευγμα μοναδικό για εκείνον.
«Δράστης» του τελικού αποτελέσματος για τους «πράσινους» ήταν (ποιος άλλος;) ο Βασίλης Μάντζης, που επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε διαβολεμένη κατάσταση και βρήκε δίχτυα για 4ο σερί αγώνα.
Ο 29χρονος φορ που έφυγε πέρσι το καλοκαίρι από τον Βόλο με προορισμό το «Νησί της Αφροδίτης» έφτασε πλέον τα 10 γκολ στο εκεί πρωτάθλημα, βρίσκεται κοντά στον γνώριμό μας Νικολά Ντιγκινί του Απόλλωνα Λεμεσού που ηγείται τις σχετικής κούρσας με 13 τέρματα και αποτυπώθηκε εκ νέου πως τηρουμένων των αναλογιών (επιπέδου που αγωνίζεται κτλ) διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του.
Μάλιστα κούνησε πλεκτό στα μισά από τα 22 παιχνίδια του στην κατηγορία, αφού πέτυχε τα 10 του γκολ σε ισάριθμα ματς και μάλιστα στα 5 άνοιξε το σκορ, βάζοντας τις βάσεις για ενδεχόμενα θετικά αποτελέσματα του Ολυμπιακού. Αν κάποιος με έναν «μαγικό» τρόπο τα αφαιρέσει από το σακούλι της ομάδας του, αυτόματα στο Μακάρειο θα «χάσουν» τους 12 από τους 37 βαθμούς που έχουν στη σεζόν, δηλαδή το 1/3 τους.
Ο Μάντζης σκοράρει με μεγάλη ευχέρεια (οι τελικές του υπολογίζονται σε 49 δηλαδή βρίσκει δίχτυα κάθε 5 που κάνει), ενώ δεν εκτελεί τα πέναλτι και γενικότερα τις στατικές φάσεις του Ολυμπιακού Λευκωσίας, κάτι που θα του έδινε τη δυνατότητα να εκτοξεύσει την ατομική του επίδοση.
Αν παράλληλα προσέξουμε τις φάσεις που έχει πρωταγωνιστήσει θα δούμε πως στις λεπτομέρειες δεν έχει μίνιμουμ ακόμη 2 γκολ, αφού εκτός των επεμβάσεων που έχουν γίνει από τους αντίπαλους γκολκίπερ σε σουτ ή κεφαλιές του, απώλεσε 3 κλασικότατες ευκαιρίες. Κόντρα στην Καρμιώτισσα πέρασε τον τερματοφύλακα και πλάσαρε όμως ο Πολύζος έδιωξε με αυτοθυσία πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, κάτι ανάλογο συνέβη και στην αναμέτρηση με την Ανόρθωση όπου ο Κορέια του πήρε την μπουκιά από το στόμα, ενώ με τον Απόλλωνα Λεμεσού αστόχησε ο ίδιος κατάφατσα σε κενή εστία. Στην μπάλα όλα μπαίνουν και όλα χάνονται, έτσι είναι το ποδόσφαιρο.
Η ουσία πάντως είναι πως ο Μάντζης έχει αναγορευτεί ως εκ των κορυφαίων παικτών στην Κύπρο.
 

Τελευταία Νέα