«Γι' αυτό παίρνει η Νόριτς τον Γιαννούλη, προορίζεται άμεσα για βασικός»

Γιάννης Γεωργόπουλος
Ο κορυφαίος αναλυτής σε θέματα της Νόριτς, Κρις Ριβ εξηγεί στο gazzetta.gr τους λόγους που τα «καναρίνια» επέλεξαν τον Δημήτρη Γιαννούλη, ενώ μεταφέρει το κλίμα του συλλόγου της Championship. «Λόγω του τραυματισμού του Κιντίγια, έπαιζε ως αριστερός μπακ ο μέσος Σόρενσεν. Με τον Γιαννούλη θα δοθεί λύση στη μοναδική μας αδυναμία».

O Δημήτρης Γιαννούλης μετράει αντίστροφα για το νέο κεφάλαιο της καριέρας του που θα τον βρει στη Νόριτς. Τα «καναρίνια» μπορεί να μετέχουν στην Championship, ωστόσο διαθέτουν την ποιότητα και την τεχνογνωσία της Premier League.

Μόνο τυχαία άλλωστε δεν θεωρείται η βαθμολογική τους συγκομιδή και η αγωνιστική συμπεριφορά τους. Μοναδική εκκρεμότητα για την ομάδα του Ντάνιελ Φάρκε αποτελεί η θέση του αριστερού μπακ.

Ο ρεπόρτερ Νόριτς, Κρις Ριβ (@ChrisReevo), ο οποίος είναι διευθυντής της δημοφιλέστερου διαδικτυακού καναλιού του αγγλικού συλλόγου (@TalkNorwichCity) μίλησε στο gazzetta.gr για την μεταγραφή του Δημήτρη Γιαννούλη, το πρόβλημα της ομάδας του Ντάνιελ Φάρκε στο αριστερό άκρο της άμυνας, την οικονομική πολιτική του συλλόγου, αλλά και την φόρμα των Πούκι και Μπουέντια που την οδηγούν στην Premier League.

«Ήταν γνωστό εδώ στο Νόριτς πως η ομάδα είχε βγει στην αγορά ψάχνοντας αριστερό μπακ. Αναγκαστικά αγωνιζόταν σε αυτή τη θέση ο μέσος Σόρενσεν προκειμένου να καλύψει το κενό του Τσάβι Κιντίγια, ο οποίος είναι εκτός λόγω τραυματισμού.

Ο Τσάβι Κιντίγια, ο οποίος ήρθε με την μορφή δανεισμού το καλοκαίρι από την Βιγιαρεάλ. Δεν είναι και η καλύτερη κατάσταση για την ομάδα και ο αθλητικός διευθυντής, Στούαρτ Γουέμπερ έπρεπε το συντομότερο δυνατό να βρει λύση σε αυτό το πρόβλημα προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα στην προσπάθεια που γίνεται για επιστροφή στην Premier League.

Ουσιαστικά πρόκειται για την μόνη μικρή αδυναμία της ομάδας στη φετινή σεζόν. Ως εκ τούτου ο Γιαννούλης προορίζεται άμεσα για βασικός και η εικόνα που έχουμε σχηματίσει για εκείνον είναι πολύ θετική».

Ο Ριβς αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο η Νόριτς κινείται στο μεταγραφικό παζάρι κάνοντας λόγο για μια ομάδα που δεν συνηθίζει να ξοδεύει αλόγιστα χρήματα.

«Η Νόριτς είναι ουσιαστικά ένας αυτοχρηματοδοτούμενος οικογενειακός σύλλογος.

Δεν ανήκει σε κάποιον βαθύπλουτο ιδιοκτήτη. Όσο για το εάν έχει την δυνατότητα για να ξοδεύει τα χρήματα που απαιτούνται για την απόκτηση παικτών όπως ο Γιαννούλης η απάντηση είναι θετική.

Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο πως το club σκορπάει χρήματα. Πληρώνει αυτό που παίρνει. Νομίζω πως η επιθυμία του Γιαννούλη να αγωνιστεί με τη Νόριτς την επόμενη σεζόν στην Premier League έπαιξε σημαντικό ρόλο, όπως και η λογική που επικράτησε στις διαπραγματεύσεις».

Με μπροστάρηδες τους Πούκι και Μπουέντια τα «καναρίνια» έχουν βάλει πλώρη για την Premier League. Η διασφάλιση της ανόδου είναι και ο λόγος που επιλέχθηκε ο Γιαννούλης για το αριστερό άκρο της άμυνας.

«Ο Πούκι είναι ξανά 'on fire', αλλά για να είμαι ειλικρινής γίνεται πολύ καλή δουλειά στην ομάδα για να φτάσει στο σημείο να βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας, μολονότι υπάρχουν τραυματισμοί.

Η Νόριτς αποτελείται από ένα πολύ καλό γκρουπ παικτών που φέρνουν νίκες με αξιοθαύμαστη συνέπεια. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός Έμπι Μπουέντια βρίσκεται επίσης σε φόρμα και είμαστε τυχεροί που τον έχουμε.

Θεωρώ πως σύντομα θα παίζει σε επίπεδο Champions League. Ελπίζω πως με τον Γιαννούλη η Νόριτς θα βρίσκεται σύντομα στο Champions League».