«Ο Δώνης πλήρωσε τις σχέσεις του με τους παίκτες της Μακάμπι»

Γιάννης Γεωργόπουλος
«Ο Δώνης πλήρωσε τις σχέσεις του με τους παίκτες της Μακάμπι»

bet365

Ο ρεπόρτερ Μακάμπι, Ραζ Αμίρ εξηγεί στο gazzetta.gr πως ο Γιώργος Δώνης έπειτα από 4,5 μήνες οδηγήθηκε στο «διαζύγιο» με τον Ισραηλινό σύλλογο. «Έδειχνε να σκέφτεται μόνο την Ευρώπη, το μόνο θετικό ήταν η ευρωπαϊκή πορεία.

Άδοξο φινάλε είχε η συνεργασία του Γιώργου Δώνη με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, συμπληρώνοντας μόλις 4,5 μήνες στον πάγκο των πρωταθλητών Ισραήλ.

Ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού είχε υπογράψει με την Μακάμπι συμβόλαιο για 1+1 χρόνο, ωστόσο δεν έμελλε να μακροημερεύσει πληρώνοντας το μάρμαρο της μέτριας πορείας στο πρωτάθλημα Ισραήλ, όπου η Μακάμπι βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας με μόλις 4 νίκες σε 11 ματς (4-5-2).

Αντίθετα, υπό την καθοδήγηση του «τρένου» η «ομάδα του λαού» πραγματοποίησε αξιοθαύμαστη πορεία στην Ευρώπη έχοντας φτάσει για δεύτερη μόλις φορά στην ιστορία της στους «32» του Europa League.

Ο Ραζ Αμίρ, της κορυφαίας αθλητικής ιστοσελίδας του Ισραήλ, one.co.il, θεωρείται από του πιο καλά ενημερωμένους ρεπόρτερ Μακάμπι. Ο Ισραηλινός δημοσιογράφος μίλησε στο gazzetta.gr για τον Γιώργο Δώνη, τονίζοντας πως ο Έλληνας τεχνικός έχασε τον έλεγχος των αποδυτηρίων, αφού προηγουμένως απώλεσε την εμπιστοσύνη των παικτών.

Ως εκ τούτου, τα αρνητικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα Ισραήλ μοιραία οδήγησαν στην απομάκρυνση του...

«Θα ξεκινήσω λέγοντας πως κατά τη γνώμη μου, η διαδικασία πρόσληψης του Γιώργου Δώνη δεν ήταν η ενδεδειγμένη. Οι πηγές μου αναφέρουν πως ήταν η τρίτη κατά σειρά επιλογή για την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ήρθε αργά στην ομάδα. Η Μακάμπι δεν είχε προπονητή στην προετοιμασία και δεν μπορούσε να κάνει αλλαγές. Έφερε μόνο έναν αμυντικό και έναν επιθετικό τον Οκτώβριο, οι οποίοι μάλιστα δεν ήταν έτοιμοι. Επίσης μετά το καλό ξεκίνημα στα προκριματικά του Champions League, πριν από τα κρίσιμα παιχνίδια για τα play-offs της διοργάνωσης τουλάχιστον 14 παίκτες είχαν τεθεί εκτός μάχης λόγω κορονοϊού.

Χρειάστηκε χρόνος για να επανέλθουν και να βρουν την φόρμα τους, κάτι που ασφαλώς επηρέασε την Μακάμπι στο ξεκίνημα της σεζόν στο πρωτάθλημα πληρώνοντας έτσι το τίμημα της κακοτυχίας.

Για να είμαι ειλικρινής δεν είδα τίποτα από τον Δώνη ως προπονητή στο πρωτάθλημα. Έδειχνε σαν να σκέφτεται μόνο την Ευρώπη. Οι ποδοσφαιριστές της Μακάμπι μου είπαν πως το επίπεδο προπονήσεων ήταν πολύ χαμηλό. Η προετοιμασία στην τακτική ήταν αντιεπαγγελματική.

Δεν είχε ιδέες για να κερδίζει τα παιχνίδια και στα περισσότερα ματς στο πρωτάθλημα υπήρχε ένα χάος εντός αγωνιστικού χώρου.

Δεν είχε επαφές με τους παίκτες και δεν τον ήθελαν. Είναι πάντα άσχημο αυτό για έναν προπονητή. Οι σχέσεις του με τους παίκτες θεωρώ πως ήταν το μεγαλύτερο λάθος του. Όταν δεν τον πιστεύουν δεν μπορεί να είναι πετυχημένος. Η Μακάμπι ωστόσο θα πρέπει να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιώργο Δώνη για τα πολλά χρήματα που μπήκαν στο ταμείο της από τα αποτελέσματα που έφερε στην Ευρώπη. Αυτό είναι το μόνο θετικό.

Αμφιβάλλω ωστόσο εάν ένας καλός ευρωπαϊκός σύλλογος προσλάβει στο άμεσο μέλλον τον Δώνη μετά την θητεία του στην Μακάμπι και με βάση τα όσα πρόσφερε στον σύλλογο».

 

Τελευταία Νέα