Γεωργία - Βόρεια Μακεδονία 0-1: Ο ρέκορντμαν Πάντεφ την έστειλε στο Euro! (vid)

Gazzetta team
Γεωργία - Βόρεια Μακεδονία 0-1: Ο ρέκορντμαν Πάντεφ την έστειλε στο Euro! (vid)

bet365

Με το γκολ του ρέκορντμαν συμμετοχών και πρώτου σκόρερ στην ιστορία της, Γκόραν Πάντεφ, η Βόρεια Μακεδονία επικράτησε της Γεωργίας (0-1) και ζει το όνειρο της παρθενικής πρόκρισης σε τελική φάση Euro.

Όλη του την ποδοσφαιρική του ζωή, είναι ο ηγέτης της. Οι παρουσίες του από το κορυφαίο επίπεδο της Serie A είναι το μεγαλύτερο εχέγγυο για μια εθνική ομάδα περιορισμένων παραστάσεων. Υπερέχει σε συμμετοχές, σε γκολ με το εθνόσημο, είναι ο απόλυτος θρύλος. Κι απόψε, 19 χρόνια μετά το ντεμπούτο του, ο Γκόραν Πάντεφ συνέδεσε αιώνια το όνομά του με τη μεγαλύτερη επιτυχία της Βόρειας Μακεδονίας και πέτυχε την πιο σημαντική του αποστολή, στα 37 του χρόνια.

Χάρη σε δικό του τέρμα μέσα στην Τιφλίδα, η ομάδα του Ίγκορ Αγκελόφσκι επικράτησε της Γεωργίας στον πρώτο τελικό των play-offs και θα βρεθεί για πρώτη φορά σε τελική φάση Euro, συμπληρώνοντας τον 3ο όμιλο, με Ολλανδία, Ουκρανία και Αυστρία.

Οι γηπεδούχοι είχαν προετοιμαστεί για να σφραγίσουν εκείνοι το εισιτήριο, με τους οπαδούς να κάνουν τη νύχτα... μέρα πριν από το μεγάλο ματς, έφτασαν κοντά στο γκολ στο 1ο μέρος με Βάκο και Κατσαράβα, όμως, μετά την ανάπαυλα, το ματς έγειρε προς την αντίθετη πλευρά. Στο 56', ο πιο ταλαντούχος παίκτης των φιλοξενούμενων, ο Ελίφ Ελμάς της Νάπολι, άνοιξε την άμυνα της Γεωργίας με τρομερή ατομική ενέργεια και μετά από ωραία συνεργασία, ο πολύπειρος Πάντεφ βρέθηκε σε θέση βολής σχεδόν στη μικρή περιοχή και απογείωσε τη χώρα του, με το σκορ να παραμένει ως το φινάλε και το τελευταίο σφύριγμα να «λυτρώνει» τον ίδιο, τους συμπαίκτες του και άπαντες στο προπονητικό επιτελείο για την εκπλήρωση του ονείρου.

Γεωργία (Βλάντιμιρ Βάις): Λόρια, Κακαμπάτζε, Κβιρκβέλια, Κάσια (88' Γιγκαούρι), Ντβάλι (90+2'' Νταβιτασβίλι), Κανκάβα, Κβεκβεσκίρι, Βάκο (90+2' Κοτσολάβα), Γκβίλια (80' Παπουνασβίλι), Οκριασβίλι, Κατσαράβα (80' Λομπιανίτζε)

Βόρεια Μακεδονία (Ίγκορ Ανγκελόφσκι): Ντιμιτριέφσκι, Μπεϊτουλάι, Μουσλίου, Βελικόφσκι, Ριστόφσκι (89' Ζαΐκοφ), Αντέμι (67' Σπιρόφσκι), Νικόλοφ (84' Κοσταντίνοφ), Αλιόσκι, Ελμάς, Νεστορόφσκι (89' Τρικόφσκι), Πάντεφ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα