Κι όμως ο ΠΑΟΚ μπορεί να παίξει στο Europa League!

Κι όμως ο ΠΑΟΚ μπορεί να παίξει στο Europa League!

bet365

Το σενάριο που στέλνει τον ΠΑΟΚ στο Europa League κι αυτό που του δίνει την δυνατότητα να κερδίσει έναν προκριματικό γύρο στο Europa Conference League.
Τα bwin Challenges* χαρίζουν μια 4K τηλεόραση 75 ιντσών κάθε μέρα! |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σενάριο επιστημονικής φαντασίας; Οχι. Δύσκολο; Σίγουρα. Εφικτό όμως. Και από την στιγμή που υπάρχουν κάποιες πιθανότητες ο ΠΑΟΚ όχι μόνο να κερδίσει προκριματικό γύρο στο Europa Conference League αλλά ν' αλλάξει και διοργάνωση τότε θα πρέπει να αναλύσουμε το συγκεκριμένο σενάριο.

Ναι, καλά διαβάσατε. Υπάρχει ένα σενάριο το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά αποτελεσμάτων που θα στείλει τον ΠΑΟΚ στο Europa League!

Κι επειδή η (υπέρ)ανάλυση πολλές φορές μπερδεύει πάμε να δούμε τι χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για ν' αλλάξει διοργάνωση.

1ον) Την Κυριακή 23 Μαΐου η Τσέλσι να μη νικήσει την Αστόν Βίλα και η Λίβερπουλ με την Λέστερ πάρουν τα δικά τους ματς. Με λίγα λόγια το βράδυ της Κυριακής η Τσέλσι να είναι 5η στην Premier League.

2ον) Αφου τερματίσει 5η Τσέλσι ο ΠΑΟΚ θέλει να από τους μπλε να κατακτήσουν το Champions League το Σάββατο της 29ης Μαΐου.

3ον) Tαυτόχρονα θα θέλουν την Τετάρτη 26 Μαΐου να έχει κατακτήσει το Europa League η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
ή στην χειρότερη να το κατακτήσει η Βιγιαρεάλ αλλά νωρίτερα το «κίτρινο υποβρύχιο» να έχει νικήσει την Ρεάλ Μαδρίτης στην τελευταία αγωνιστική της La Liga (Σάββατο 22 Μαΐου) για να τερματίσει 5η ή 6η στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Με λίγα λόγια ο ΠΑΟΚ ψάχνει επιβεβαίωση και των τριών σεναρίων που γράψαμε. Εάν κάποιο δεν... επαληθευτεί τότε ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα παραμείνει στο Europa Conference League. Δηλαδή εάν η Τσέλσι το βράδυ της Κυριακής νικήσει την Αστον Βίλα αυτόματα ο ΠΑΟΚ θα παραμείνει στο Europa Conference League.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή εάν επιβεβαιωθούν τα παραπάνω σενάρια «αδειάζουν» θέσεις από το Europa League αφού μία αγγλική και μία ισπανική ομάδα θα προστεθούν στο Champions League. Ετσι οι κενές θέσεις καλύπτονται από τους εκπροσώπους χαμηλότερων χωρών στο ranking.

Ηδη η Κυπελλούχος Κύπρου (16η στο ranking) άφησε το Conference League κι ανέβηκε στο Europa League. Εάν λοιπόν γίνουν όλα τα παραπάνω η Κυπελλούχος Ελβετίας (ή η 2η) και ο ΠΑΟΚ (η 17η και η 18η χώρα δηλαδή στο ranking) θα ανέβουν στο Europa League.

Nα γλιτώσει έναν προκριματικό γύρο στο Conference

Πάμε και στο άλλο (επίσης) δύσκολο σενάριο. Να γλιτώσει τουλάχιστον έναν προκριματικό γύρο στο Europa Conferece League. Πάμε να δούμε ποια σενάρια χρειάζεται να επιβεβαιωθούν ώστε ο «Δικέφαλος του Βορρά» να ανέβει στον 3ο προκριματικό.

1ον) Η Τσέλσι την Κυριακή το βράδυ να τερματίσει και το άλλο Σάββατο να κατακτήσει το Champions League.

2ον) Η Βιγιαρεάλ να τερματίσει 7η στη La Liga το Σάββατο και την Τετάρτη να κατακτήσει το Europa League.

Σενάριο με κάπως περισσότερες πιθανότητες σε σχέση με το άλλο που ψάχνει πολλά περισσότερα για να αλλάξει διοργάνωση.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί η Τσέλσι θα αδειάσει μια θέση στο Europa League (θα την πάρει η εκπρόσωπος της Ελβετίας) και η Βιγιαρεάλ αδειάζει μια θέση από το Conference (μιας και θα τερματίσει 7η) αφού θ' αγωνιστεί στο Champions League ως κάτοχος του Europa. Eτσι ο ΠΑΟΚ θα ανέβει έναν προκριματικό.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Προφανώς ο ΠΑΟΚ ψάχνει πολλά. Κυρίως ψάχνει τα δύσκολα που θα τα μάθει όμως το Σάββατο και την Κυριακή. Γιατί είναι δύσκολο η Τσέλσι να τερματίσει 5η στην Premier League (είναι στο +1 από Λέστερ και Λίβερπουλ και παίζει με την αδιάφορη Αστον Βίλα) και η Βιγιαρεάλ παίζει με την Ρεάλ Μαδρίτης η οποία παίζει το πρωτάθλημα!

Εάν... περάσουν όμως τα όσα ψάχνει ο ΠΑΟΚ την Δευτέρα θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τι ζητάει ο Δικέφαλος του Βορρά στους δύο τελικούς του Europa League και του Champions League.

Υπομονή λοιπόν μέχρι την Κυριακή το βράδυ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα