Ανάλυση Wyscout: Ο Σα έκανε στο Emirates το καλύτερό του φετινό ευρωπαϊκό ματς μετά τη Μαρσέιγ (pics)

Δημήτρης Τομαράς
Ανάλυση Wyscout: Ο Σα έκανε στο Emirates το καλύτερό του φετινό ευρωπαϊκό ματς μετά τη Μαρσέιγ (pics)

bet365

Ο διεθνής Πορτογάλος γκολκίπερ, που είχε μερίδιο ευθύνης στο 1-3 του πρώτου αγώνα με την Άρσεναλ, παρουσίασε ένα εντελώς διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο στο 0-1 του Emirates και αυτό φαίνεται και από τα στοιχεία της κορυφαίας πλατφόρμας Wyscout.

Έβερτον - Μάντσεστερ Σίτι: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Για την κατάσταση του Ζοσέ Σα το προηγούμενο διάστημα τα έχουμε αναλύσει σχεδόν όλα. Όπως και για τη στήριξη που του παρείχε και του παρέχει ο Πέδρο Μαρτίνς. Υπάρχει όμως μία ενδιαφέρουσα στατιστική ιστορία για εκείνον και μέσω της χρήσης των στοιχείων της κορυφαίας πλατφόρμας του Wyscout.

Τι βλέπουμε λοιπόν εκεί εστιάζοντας κυρίως στα δύο ματς με την Άρσεναλ. Δηλαδή στα stats και μέσα από το Wyscout. Στον πρώτο αγώνα και στο 1-3 με τους Gunners ο συντελεστής των xGoals, δηλαδή των γκολ που θα μπορούσε να είχε δεχθεί ο βασικός κίπερ του Ολυμπιακού ήταν στο 1.35. Εν τέλει δέχθηκε 3 τέρματα. Στο ίδιο παιχνίδι είχε μόλις 40% ποσοστό επιτυχίας στις επεμβάσεις του (με 2 στις 5) και ένα 50% στην ακρίβεια των μακρινών μεταβιβάσεών του (8 στις 16).
Πηγή Wyscout: Το γράφημα με τα xGoals στο Ολυμπιακός - Άρσεναλ για την εστία του Σα
Αντίθετα στον αγώνα του Emirates είδαμε έναν άλλον Σα. Εάν βγάλει κανείς εκτός τη φάση με τον Πεπέ έχει κάνει ένα σχεδόν τέλειο ματς. Ίσως το κορυφαίο του φετινό ευρωπαϊκό παιχνίδι από την πλευρά του συντελεστή δυσκολίας μετά τον αγώνα με τη Μαρσέιγ στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League στο Φάληρο, όπου και εκεί δεν δέχθηκε γκολ. Ο συντελεστής των xGoals στο ματς αυτό λοιπόν του Emirates είναι στο 1.29 και δεν δέχθηκε κανένα τέρμα. Είχε 3 επεμβάσεις σε 5 προσπάθειες με ένα ποσοστό 60% και 77% ακρίβεια στις μακρινές μπαλιές του (77%). Το αποκορύφωμα ήταν βέβαια το πως με το βολέ του έβγαλε τετ α τετ τον Ελ Αραμπί με τον Λένο.
Πηγή Wyscout: Το γράφημα με τα xGoals στο Άρσεναλ - Ολυμπιακός για τα γκολπόστ του Σα
Φάση που δεν την βλέπουμε συχνά να δημιουργείται από τερματοφύλακα στον Ολυμπιακό και όπου ο Λένο έκανε μία πολύ μεγάλη επέμβαση. Ακόμα και στις κοντινές του πάσες υπήρχε διαφορά. Έδωσε 24 σωστές πάσες στις 24 απόπειρές του, δηλαδή χωρίς κανένα λάθος. Είναι σαφές πως ο Ολυμπιακός αυτόν τον Σα θέλει, όπως και ο ίδιος ο έμπειρος πορτιέρε μία τέτοια εικόνα θέλει να έχει.
Εάν πάρουμε μόνο τον δείκτη των xGoals θα δούμε πως μόνο με τη Μαρσέιγ στο ματς του φαληρικού γηπέδου για το Champions League ήταν χαμηλός (στο 0.43) και δεν δέχθηκε εκεί γκολ ο Σα. Πιθανώς σε αυτό το ματς που είχε κάνει και την κομβική επέμβασή του στο τετ α τετ του Μπενεβέντο να έχει κάνει την πιο πειστική του εμφάνιση από τα ματς με υψηλό συντελεστή δυσκολίας φέτος.
Από εκεί και πέρα στο Champions League στον αγώνα με την Πόρτο ο συντελεστής xGoals στο εκτός έδρας ματς ήταν στο 1.42 και δέχθηκε 2 γκολ. Με τη Σίτι εκτός έδρας στο 2.45 και οι Άγγλοι έβαλαν 3 τέρματα, με τη Σίτι εντός στο 2.18 και δέχθηκε 1 γκολ, με τη Μαρσέιγ εκτός στο 2.31 και δέχθηκε 2 γκολ, με την Πόρτο στο εντός είχε 1.03 και δέχθηκε 2 γκολ και μετά υπάρχουν και οι αγώνες με τη PSV. Στο εντός έδρας παιχνίδι με τους Ολλανδούς ο συντελεστής xGoals ήταν στο 0.93 και δέχθηκε 2 γκολ και στο εκτός έδρας στο 1.21 και δέχθηκε ξανά 2 γκολ.
- Για το κείμενο χρησιμοποιήθηκαν στατιστικά δεδομένα από τo www.wyscout.com. Οι φωτογραφίες είναι από το Wyscout.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα