Η ανάλυση της Άρσεναλ στο gazzetta.gr από τον ρεπόρτερ Κρις Γουίτλι!

Η ανάλυση της Άρσεναλ στο gazzetta.gr από τον ρεπόρτερ Κρις Γουίτλι!

bet365

Ο ρεπόρτερ Άρσεναλ, Κρις Γουίτλι αναλύει με την βοήθεια του wyscout τους «κανονιέρηδες» στο gazzetta.gr. Που πρέπει να «χτυπήσει» ο Ολυμπιακός; Ο κομβικός Σάκα, το χαμηλό PPDA, το «hold up play» του Λακαζέτ, το 4-2-3-1 του Αρτέτα και τα λάθη της άμυνας.

Ένα ακόμη ραντεβού με την ιστορία περιμένει τον Ολυμπιακό απέναντι στην Άρσεναλ με τις δύο ομάδες να έχουν ήδη αναμετρηθεί 10 φορές από το 2009 δημιουργώντας αν μη τι άλλο μια καρμική σχέση.

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν σε πρώτη φάση να συνεχίσουν την καλή παράδοση που έχουν χτίσει κόντρα στους «κανονιέρηδες», καθώς καταφέρνουν κάθε φορά να σημειώνουν από μια νίκη.

Με οδηγό την περισυνή επική πρόκριση με το... buzzer beater γκολ του Ελ Αραμπί η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θα επιχειρήσει για δεύτερη διαδοχική σεζόν να «δαμάσει» τους Λονδρέζους.

Τα παιχνίδια της μοίρας έφεραν τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο απέναντι στην μέχρι πρότινος ομάδας του και τον Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ να διψά για εκδίκηση για την τεράστια ευκαιρία που απώλεσε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης στην περυσινή ρεβάνς.

Η Άρσεναλ με ρόστερ αξίας 554 εκατ. ευρώ αντιμετωπίζει το Europa League ως διέξοδο από τα προβλήματα που την ταλάνισαν στο πρώτο μισό της σεζόν.

Ο Κρις Γουίτλι, ο οποίος καλύπτει το ρεπορτάζ της αγγλικής ομάδας στην ιστοσελιδα footbal.london ακτινογράφησε για λογαριασμό του gazzetta.gr με την βοήθεια του Wyscout την Άρσεναλ.

Ο Γουίτλι στάθηκε σε παίκτες-κλειδιά όπως οι Ομπαμεγιάνγκ και Σάκα, την αναξιοπιστία της άμυνας, το αμυντικό τρανζίσιον, εστιάζοντας στα σημεία όπου θα πρέπει να «χτυπήσει» ο Ολυμπιακός.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΕΓΙΑΝΓΚ ΚΑΙ ΤΟ «HOLD-UP PLAY» ΤΟΥ ΛΑΚΑΖΕΤ

«Ο Ομπαμεγιάνγκ είναι παίκτης-κλειδί για την Άρσεναλ . Οδεύει προς τα 20 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις μέσα στη σεζόν κάτι που είναι αναμενόμενο, αφού θεωρείται ο βασικός σκόρερ της ομάδας. Στη μέρα του ασφαλώς είναι ένας από τους κορυφαίους φορ στην Ευρώπη. Στα τελευταία πέντε ματς έχει μάλιστα καταγράψει 22 επαφές με την μπάλα στη μεγάλη περιοχή.

Από τα 10 γκολ που έχει σημειώσει η Άρσεναλ στο Europa League, τα 5 προέρχονται από τον Ομπαμεγιάνγκ κάτι που ασφαλώς δεν προκαλεί μεγάλη έκπληξη. Είναι αποφασισμένος να πάρει το 'αίμα του πίσω' για την τεράστια χαμένη ευκαιρία με τον Ολυμπιακό στην περυσινή σεζόν.

Σε ότι αφορά τον Λακαζέτ, είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που αναμένω να αποχωρήσουν από την Άρσεναλ το καλοκαίρι, ωστόσο το 'hold-up play' (σ.σ. κρατάει την μπάλα την στιγμή που οι συμπαίκτες του βγαίνουν μπροστά) αποτελεί το μεγαλύτερο του όπλο, αν και στα τελευταία ματς δεν έχει ξεκινήσει βασικός».

Ο ΚΟΜΒΙΚΟΣ ΣΑΚΑ ΚΑΙ ΤΑ xG

«Ο Σάκα είναι ο πιο σημαντικός και ικανός ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ. Έχει κάνει τα περισσότερα σουτ, αλλά έχει έρθει και τις περισσότερες φορές σε επαφή με την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή. Είναι επίσης πρώτος σε expected goals (xG) και κορυφαίος στις ασίστ.

Έχει το ένστικτο για να παίξει το 1-2 με τους επιθετικούς αλλά και να κάνει τα τρεξίματα πίσω στην άμυνα, πλαισιώνοντας στα αριστερά τον Κίραν Τιέρνι. Ωστόσο μπορεί να αγωνιστεί από τα δεξιά, αλλά και πίσω από τον στράικερ κάτι που τον κάνει να θεωρείται ως μια απρόβλεπτη απειλή για την αντίπαλη άμυνα».

Η ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΑΡΣΕΝΑΛ

«Υπάρχει βελτίωση στην άμυνα της Άρσεναλ στην τρέχουσα σεζόν, ωστόσο το κύριο πρόβλημα είναι πως δεν ταιριάζουν μεταξύ τους οι μπακ. Νταβίντ Λουίζ, Ρομπ Χόλντινγκ, Γκάμπριελ Μαγκαλιάες και Πάμπλο Μάρι έχουν παίξει μεταξύ τους σε διαφορετικές στιγμές. Η Άρσεναλ έχει δεχθεί εφτά γκολ στα τελευταία πέντε ματς κάτι που δείχνει ξεκάθαρα πως όλα αυτά τα θέματα κάνουν ξανά την εμφάνιση τους.

Η Άρσεναλ όταν έχει ροπή σε λάθη, συνήθως το πληρώνει, καθώς πρόκειται για καθοριστικές φάσεις όπως του Τζάκα κόντρα στην Μπέρνλι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Όπως φαίνεται και στο στατιστικό, οι μπακ έχουν πολύ χαμηλά ποσοστά σε μονομαχίες για την διεκδίκηση της μπάλας στα τελευταία πέντε παιχνίδια, ένα σημείο που ασφαλώς μπορεί να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός».

ΜΕ 4-2-3-1 ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΗ ME ΜΠΕΝΦΙΚΑ

«Περιμένω την Άρσεναλ να αγωνιστεί με το 4-2-3-1 με το οποίο παρατάχθηκε και κόντρα στη Μπενφίκα. Στην ¨Αρσεναλ αρέσει να έχει την κατοχή μπάλας και να ελέγχει το παιχνίδι, παίρνοντας σπάνια ρίσκα. Ακόμη και αν προηγηθεί νωρίς η Άρσεναλ, θεωρώ πως ο Ολυμπιακός θα έχει την ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι λόγω της τάσης που έχουν οι 'κανονιέρηδες' να υποπίπτουν σε λάθη στην άμυνα».

ΤΟ ΧΑΜΗΛΟ PPDA ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ TRANSITION

«Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να παίξει πάνω στις γραμμές και με τους έμπειρους χαφ που διαθέτει μπορεί να το πράξει αυτό. Το PPDA της Άρσεναλ είναι 15.33 κάτι που δείχνει πως είναι ομάδα που πρεσάρει ελάχιστα. Ο Ολυμπιακός μπορεί να το εκμεταλλευτεί αυτό και να βρει κενούς χώρους στο κέντρο του γηπέδου.

Η Άρσεναλ είναι επίσης ευάλωτη στο αμυντικό transition με αργές αντιδράσεις, ωστόσο ο Μίκελ Αρτέτα σκοπεύει να παίξει με έναν ακόμη αμυντικό, καθώς δεν θέλει να πάρει ρίσκα στο πρώτο ματς.

Ένα από τα ατού της Άρσεναλ είναι πως έχει την ικανότητα να κυκλοφορήσει την μπάλα μακριά από το κέντρο και μπροστά δημιουργώντας προϋποθέσεις για επιθέσεις. Είναι πολύ καλή στην κόντρα, διαθέτοντας γρήγορους και ικανότατους ποδοσφαιριστές που μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες για να σκοράρουν. Ο Σάκα και ο Όντεγκααρντ είναι αμφότεροι δημιουργικοί και επικίνδυνοι.

Ο Όντεγκααρντ, ο οποίος αγωνίζεται με την μορφή δανεισμού από την Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να δημιουργήσει ρήγματα με την κάθετη πάσα του. Θεωρώ πως η Άρσεναλ στο κέντρο είναι πιο δυνατή σε σχέση με την περυσινή σεζόν χάρη στην απόκτηση του Τόμας Πάρτεϊ. Πρόκειται για έναν ακόμη παίκτη-κλειδί που κυκλοφορεί την μπάλα μπροστά. Νομίζω πως θα αποτελέσει κομβικό παράγοντα για την Άρσεναλ και στις δύο αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό».

ΤΟ ΠΕΡΥΣΙΝΟ ΠΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΑΡΣΕΝΑΛ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑ

«Η Άρσεναλ έχει αδυναμίες τις οποίες μπορεί να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός, όμως αυτά είναι τα δύο πιο σημαντικά ματς της Άρσεναλ μέσα στη σεζόν και ο Μίκελ Αρτέτα θα προετοιμάσει την ομάδα γνωρίζοντας τι συνέβη πέρυσι. Επίσης οι 'Gunners' δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, κάτι που τους δίνει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση».

«ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ BUILD UP Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ»

«Εάν ο Ολυμπιακός είναι αποτελεσματικός στο build-up και το αμυντικό τρανζίσιον, τότε θα μπορεί να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες της Άρσεναλ. Οι πιο σημαντικοί παίκτες της Άρσεναλ στον αγωνιστικό χώρο είναι οι δύο κεντρικοί μέσοι όπως επίσης οι Σάκα και Ομπαμεγιάνγκ. Εάν ο Ολυμπιακός τους σταματήσει τότε θα βρεθεί στα μισά του δρόμου για να εξασφαλίσει ένα θετικό αποτέλεσμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα