Ντε Μος στο gazzetta.gr: «Πιστεύω θα δεχθεί τρία γκολ ο Ολυμπιακός, να μην κλειστεί όπως ο ΠΑΟΚ»

Ντε Μος στο gazzetta.gr: «Πιστεύω θα δεχθεί τρία γκολ ο Ολυμπιακός, να μην κλειστεί όπως ο ΠΑΟΚ»

Γιάννης Γεωργόπουλος
Ντε Μος στο gazzetta.gr: «Πιστεύω θα δεχθεί τρία γκολ ο Ολυμπιακός, να μην κλειστεί όπως ο ΠΑΟΚ»

bet365

Ο πολύπειρος πρώην τεχνικός της Αϊντχόφεν, Άαντ Ντε Μος μίλησε στο gazzetta.gr για την ρεβάνς του Ολυμπιακού. «Η Αϊντχόφεν θα επιτεθεί από το πρώτο λεπτό και πιστεύω θα πετύχει τρία γκολ. Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να περιμένει για να βγει στην κόντρα, όπως έκανε ο ΠΑΟΚ στην Ολλανδία για να κρατήσει το αποτέλεσμα»

Ο Άαντ Ντε Μος θεωρείται από τους πιο έμπειρους τεχνικούς στην Ολλανδία κοουτσάροντας από το 1982 σε υψηλό επίπεδο (Άγιαξ, Αϊντχόφεν, Βέρντερ, Σταντάρ Λιέγης, Φίτεσε μεταξύ άλλων).

Ο 73χρονος προπονητής έμεινε για τρεις σεζόν στην Άντερλεχτ (1989-1992) κατακτώντας το πρωτάθλημα Βελγίου, ενώ οδήγησε την Μαλίν στην κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων την σεζόν 1987/88. Επίσης πέρασε και από την Καβάλα την σεζόν 2009/10.

O Ντε Μος, ο οποίος ακολουθεί καριέρα τηλεσχολιαστή στην Ολλανδία μίλησε στο gazzetta.gr για την αυριανή ρεβάνς (25/2) ανάμεσα σε PSV Αϊντχόφεν και Ολυμπιακό στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Europa League.

Κόουτς, τι περιμένεις να δεις στον επαναληπτικό μεταξύ PSV Αϊντχόφεν και Ολυμπιακό;

«Από πλευράς Αϊντχόφεν περιμένω επιθετικό ποδόσφαιρο και πίεση στους αμυντικούς του Ολυμπιακού από το πρώτο λεπτό του αγώνα. Ξέρουν πως πρέπει να σκοράρουν τρία γκολ.

Το έχουν στο μυαλό τους και θα μπουν για να το κάνουν πράξη. Θεωρώ σχεδόν σίγουρο πως θα δεχθούν τουλάχιστον ένα γκολ, οπότε ο στόχος τους θα είναι να σημειώσουν μίνιμουμ τρία γκολ απέναντι στον Ολυμπιακό και θεωρώ πως μπορούν να το κάνουν. Το θέμα είναι ο Ολυμπιακός τι μπορεί να πετύχει επιθετικά».

Θεωρείς πως μετά το 4-2 του πρώτου αγώνα ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί για πρόκριση;

«Θα είναι λάθος εάν κλειστεί στην άμυνα κοιτάζοντας μόνο πως θα βγει στην κόντρα. Θα θυμάστε τι συνέβη με τον ΠΑΟΚ. Προηγήθηκε 2-0 και στη συνέχεια απλά προσπάθησε να διαφυλάξει το αποτέλεσμα. Όπως αποδείχθηκε ήταν μεγάλο λάθος.

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να παίξει ποδόσφαιρο, να επιτεθεί και να πρεσάρει τους αμυντικούς της Αϊντχόφεν στο ξεκίνημα των φάσεων. Είναι αδύναμη η άμυνα της Αϊντχόφεν και μπορεί να το εκμεταλλευτεί αυτό. Εάν αρκεστεί στο σκορ του πρώτου αγώνα και προσπαθήσει να 'κλέψει' το ματς πιθανότατα θα του βγει σε καλό».

Οπότε, πιστεύεις πως θα σκοράρει ο Ολυμπιακός;

«Νομίζω πως τουλάχιστον ένα γκολ θα το πετύχει. Θα βρει σίγουρα ανοικτούς χώρους για να κάνει φάσεις. Μετά και το πρώτο ματς γνωρίζει καλά την ποιότητα της Αϊντχόφεν και που πρέπει να χτυπήσει. Υπάρχει αυτοπεποίθηση στην ελληνική ομάδα, όμως το ίδιο ίσχυε και για τον ΠΑΟΚ. Επικράτησε με 4-1 στην Τούμπα, προηγήθηκε με δύο γκολ στο Αϊντχόφεν, αλλά στη συνέχεια κλείστηκε και δέχθηκε τρία γκολ.

Μην ξεχνάτε επίσης πως αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για την Αϊντχόφεν προκειμένου να σώσει την χρόνια και θα τα δώσει όλα. Το πρωτάθλημα νομίζω έχει χαθεί, θα το πάρει ο Άγιαξ. Στο Κύπελλο έμεινε εκτός επίσης από τον Άγιαξ και υπάρχει μόνο η Ευρώπη όπου θέλει να προχωρήσει. Θα είναι μεγάλη απογοήτευση εάν αποκλειστεί και το γνωρίζουν καλά οι ποδοσφαιριστές της ομάδας».

Πώς σου φάνηκε ο Ολυμπιακός; Σου αρέσει αυτό που βλέπεις από την ελληνική ομάδα;

«Ο Ολυμπιακός είναι η πιο πλούσια ελληνική ομάδα με συχνή παρουσία στο Champions League. Δεν είναι μόνο ο προπονητής που θα κάνει την διαφορά. Το ρόστερ του είναι πολύ καλό αφού μπορεί να αποκτήσει τους κορυφαίους Έλληνες ποδοσφαιριστές, αλλά και να ενισχυθεί με ποιοτικούς ξένους παίκτες. Το θέμα είναι στην Ευρώπη τι κάνουν τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και η PSV για παράδειγμα. Θα είναι μεγάλη απογοήτευση για όποιον δεν προχωρήσει».

Τι σκορ προβλέπεις;

«Όπως προείπα θεωρώ πως η Αϊντχόφεν θα πετύχει τρία γκολ, ενώ λόγω της ευάλωτης άμυνας της θα μπορέσει να σκοράρει και ο Ολυμπιακός. Θα έλεγα σκορ 3-1».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιακός: Το πρόγραμμα για το εκτός έδρας ματς με την Αϊντχόφεν

Ο Τουρπέν σφυρίζει το Αϊντχόφεν - Ολυμπιακός

Ολυμπιακός: Θερμή υποδοχή στην Ολλανδία από οπαδούς (vid)

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα