Στεργίου: «Η οικογένειά μου υποστηρίζει ΑΕΚ, με θέλουν στην Εθνική Ελλάδας»

Gazzetta team
Στεργίου: «Η οικογένειά μου υποστηρίζει ΑΕΚ, με θέλουν στην Εθνική Ελλάδας»

bet365

Ο 18χρονος Ελληνοελβετός στόπερ της Σεντ Γκάλεν μίλησε για τους δεσμούς του με την Ελλάδα ενόψει της αναμέτρησης με την ΑΕΚ και για το ενδιαφέρον της Εθνικής να τον εντάξει στο δυναμικό της.

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει απόψε τη Σεντ Γκάλεν για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League και απέναντί της θα βρει και τον 18χρονο στόπερ Λεωνίδα Στεργίου.

Ο Ελληνοελβετός στόπερ θεωρείται μεγάλο ταλέντο και μιλώντας στην ελβετική Blick αναφέρθηκε στους δεσμούς του με την Ελλάδα, στο γεγονός ότι η οικογένειά του υποστηρίζει κυρίως την Ένωση, αλλά και στο ενδιαφέρον που έχει δείξει η ΕΠΟ για να παίξει στην Εθνική Ελλάδας.

«Την τελευταία φορά που επισκέφτηκα την Ελλάδα ήμουν στην Κρήτη μαζί με έναν συμπαίκτη μου πριν μερικές εβδομάδες. Ήμουν στη Σαντορίνη επίσης με την οικογένειά μου πριν από δύο χρόνια. Ο πατέρας μου είναι από την Καλαμπάκα, κάποια μέλη της οικογένειάς μου ζουν εκεί. Μιλάω λίγα ελληνικά, αλλά θα ήθελα να τα ξέρω καλύτερα. Η μητέρα μου είναι Σέρβα, αλλά είναι καλή στην ελληνική κουζίνα. Φτιάχνει μουσακά και άλλα ελληνικά φαγητά. Η ελληνική κουζίνα είναι πολύ γευστική», ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια πρόσθεσε αναφορικά με τις οπαδικές προτιμήσεις της οικογένειάς του:

«Ο πατέρας μου ήταν φίλος του Παναθηναϊκού, τώρα είναι ουδέτερος. Αλλά μεγάλο μέρος της οικογένειάς μου είναι οπαδοί της ΑΕΚ. Εγώ δεν υποστηρίζω κάποια συγκεκριμένη ομάδα. Είμαι ουδέτερος όσον αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ο Στεργίου όπως τονίζει στη Blick έχει δεχθεί κλήσεις από την ΕΠΟ και του έχει μεταφερθεί το ενδιαφέρον να αγωνιστεί με την Εθνική Ελλάδας:

«Συνεχίζουμε και παίρνουμε τηλέφωνα. Αλλά δεν είναι ένα θέμα για τη δεδομένη στιγμή. Είμαι συγκεντρωμένος στη Σεντ Γκάλεν και επίσης με παρακολουθούν από την Ελβετική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία», αναφέρει ο 18χρονος στόπερ, ο οποίος είναι τέσσερις φορές διεθνής με την Κ19 της Ελβετίας.

Όσο για το παιχνίδι με την ΑΕΚ και το γεγονός ότι θα βρει απέναντί του τους Λιβάια, Ανσαριφάρντ και Ολιβέιρα, προσθέτει: «Ναι. έχω δει βίντεο. Είναι γνωστοί επιθετικοί και με αρκετή ποιότητα. Δεν θα τους δώσουμε χώρο. Αποτελεί μεγάλο προνόμιο για μένα να μπορώ να παίζω ποδόσφαιρο σε αυτό το επίπεδο σε τέτοια νεαρή ηλικία».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα