Βαλένθια - Αρσεναλ 2-4

Βαλένθια - Αρσεναλ 2-4

Gazzetta team
Βαλένθια - Αρσεναλ 2-4

bet365

Εντυπωσιακή η Αρσεναλ διέλυσε 4-2 τη Βαλένθια στο Μεστάγια και βρέθηκε πανηγυρικά στο Μπακού και στον τελικό του Europa League.

Το μεγάλο βήμα για το Μπακού έγινε στο Λονδίνο με το 3-1 και στο Μεστάγια η Αρσεναλ απλά επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της. Οι Gunners άφησαν στην άκρη τον... εφιάλτη της Premier League, διέλυσαν με 4-2 τη Βαλένθια και με δυο νίκες στα ημιτελικά πάνε αεράτοι στο Αζερμπαϊτζάν για να πάρουν την κούπα και το εισιτήριο για το Champions League! Σούπερ ο Ομπαμεγιάνγκ που πέτυχε χατ τρικ. 24 διαδοχικές προκρίσεις στο Europa League για τον Ουνάι Εμερι.

Πολύ δυνατό ξεκίνημα της Βαλένθια, πίεσε, έβαλε στην περιοχή της την Αρσεναλ και πίεσε! Στο 8' το σουτ του Γκουέντες πέρασε μόλις άουτ, ωστόσο στο 11ο λεπτό ήρθε το γκολ. Μορένο - Γκουέντες έκρυψαν τη μπάλα, ο τελευταίος έκανε τη σέντρα και ο Γκαμεϊρό με προβολή πέτυχε το 1-0, φτάνοντας τα πέντε τέρματα σε ημιτελικούς Europa League. Oι Νυχτερίδες συνέχισαν την πίεση και τρία λεπτά αργότερα ο Ροδρίγκο βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Γκαμεϊρό... έσωσε την αντίπαλό του, αφού έκοψε άθελά του την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα. Η Αρσεναλ στάθηκε τυχερή και στο 17' έκανε το βήμα για το... Μπακού. Στην πρώτη καλή ευκαιρία, ο Ομπαμεγιάνγκ εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια της αντίπαλης άμυνας και με άψογο πλασέ πέτυχε το 1-1. Ηταν το 27ο γκολ του Ομπαμεγιάνγκ στη σεζόν, και μόνο ο Αγουέρο έχει περισσότερα (31) απο τους παίκτες της Premier League.

Στο 32' θα μπορούσε να σφραγίσει την πρόκριση, αλλά το καλό σουτ που επιχείρησε μπλόκαρε ο Νέτο. Η Αρσεναλ κυκλοφορούσε καλύτερα και στο 39' πλησίασε στο δεύτερο γκολ, αλλά το σουτ του Λακαζέτ πέρασε μόλις άουτ. Ο Γάλλος πάντως βρήκε δίχτυα στο 50ο λεπτό με ιδανικό τελείωμα! Μάλιστα, από το 2017 και την έλευση του στους Gunners έχει συμμετοχή σε 50 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Η Βαλένθια πάντως απάντησε και με αρκετή δόση τύχης στο 58' ο Γκαμεϊρό πέτυχε το 2-2, δίνοντας έτσι ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης στην ομάδα του. Ο Εμερι πέρασε στο ματς τον Μχιταριάν, οι Λονδρέζοι είχαν περισσότερα τρεξίματα και στο 69' όλα τελείωσαν. Ο Νάιλς με εξαιρετική κούρσα από τα δεξιά, μοίρασε ιδανικά στον Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος με ωραία προβολή πέτυχε το 3-2 κι έστειλε την Αρσεναλ στο... Μπακού! Ο Γκαμπονέζος πάντως είχε τρελά κέφια και στο 89' με εντυπωσιακό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Νέτο πετυχαίνοντας χατ τρικ!

Βαλένθια: Νέτο, Πιτσίνι (56' Σολέρ), Γκαράι, Γκάμπριελ, Γκαγιά, Βας, Παρέχο, Κοκλέν, Γκέντες (71' Τόρες), Ροντρίγκο (72' Λορέντσο), Γκαμεϊρό

Άρσεναλ: Τσεχ, Παπασταθόπουλος, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Μέιτλαντ – Νάιλς, Τορέιρα (80' Γκεντουζί), Τζάκα, Κολάσινατς (71' Μουστάφι), Εζίλ (62' Μκιταριάν), Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα