Σενάρια πρόκρισης Παναθηναϊκού: Το Europa, η ισοβαθμία με τη Βιγιαρεάλ και τα δύο αποτελέσματα με τη Μακάμπι (vids)

Newsroom
panathinaikos_intime.

bet365

Στον όμιλο του Παναθηναϊκού τα πράγματα είναι «ρευστά» και στο Μαδριγάλ θα κριθεί μόνο εάν το «τριφύλλι» θα διατηρήσει τις ελπίδες του για να συνεχίσει στο Europa League. Εάν δεν χάσει θα «πάρει» την ισοβαθμία με τη Βιγιαρεάλ και και αν κάνει καλύτερο αποτέλεσμα από την Μακάμπι θα παίξει στη Λεωφόρο με υπέρ του δύο αποτελέσματα.

Ωρα Ευρώπης απόψε (29/11) για τον Παναθηναϊκό που θα φιλοξενηθεί από την Βιγιαρεάλ, ενώ στο άλλο ματς του ομίλου του θα συγκρουστούν Μακάμπι Χάιφα και Ρεν στη Βουδαπέστη.

Το group παραμένει «μπερδεμένο» καθώς Βιγιαρεάλ και Μακάμπι έχουν έναν αγώνα λιγότερο (θα παίξουν την άλλη εβδομάδα) και γι' αυτό άλλωστε επί του παρόντος το «τριφύλλι» δεν έχει εξασφαλισμένη πρόκριση στο Europa ακόμη και αν κάνει το 2/2.

Επειδή υπάρχει η παραπάνω εκκρεμότητα τόσο οι Γάλλοι όσο και τo «κίτρινo υποβρύχιo» είναι σε θέση να φτάσουν στους +10 πόντους, αν και εννοείται φυσικά πως σε αυτή την εξέλιξη (του απόλυτου) οι «πράσινοι» θα συνεχίσουν μίνιμουμ στο Conference. Για την ιστορία μάλιστα, εάν υπάρξει τριπλή ισοβαθμία στους 10 με Ρεν και Βιγιαρεάλ ο Παναθηναϊκός θα είναι πρώτος ή δεύτερος, ανάλογα με το πώς θα «κάτσει» (π.χ. με ισοπαλία στο Ρεν-Βιγιαρεάλ ή νίκη των Ισπανών): το κρατάμε αυτό στο πίσω μέρος του μυαλού μας, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.

Μέχρι λοιπόν να διεξαχθεί στις 6 Δεκεμβρίου το εξ' αναβολής του Μαδριγάλ θα προκύπτουν πάρα πολλοί συνδυασμοί και αρκετά «ίσως» γύρω από το ευρωπαϊκό μέλλον του «τριφυλλιού», οπότε είναι κάπως πρόωρο να αναλυθούν.

Για παράδειγμα, ένα άκρως ιδανικό (αλλά και ακραίο) σενάριο, το καλύτερο βασικά, θα είναι δικό του απόλυτο, δυο ήττες της Ρεν και μη νίκη της Βιγιαρεάλ επί της Μακάμπι. Ετσι θα τερματίσει στην 1η θέση και θα πάρει το «εισιτήριο» για τους «16» του Europa, κάτι που θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη στο ταμείο του και φυσικά στο raking του στην UEFA.

Την ίδια στιγμή όμως υπάρχουν και απευκταία σενάρια, όπως για παράδειγμα να χάσει απόψε οπότε και θα απολέσει τις ελπίδες του να συνεχίσει στο Europa και συν τοις άλλοις να κερδίσει η Μακάμπι! Τότε ανάλογα με το αποτέλεσμα στο Βιγιαρεάλ-Μακάμπι που εκκρεμεί θα εξαρτηθεί αν θα φιλοξενήσει τους Ισραηλινούς, με φόντο πλέον το «εισιτήριο» για το Conference, έχοντας ως «μαξιλαράκι ασφαλείας» και την ισοπαλία αφού επί του παρόντος διαθέτει καλύτερο goal average, ή θα θέλει μόνο νίκη ώστε να τους βάλει από κάτω.

Το plus πάντως για τους «πράσινους» είναι πως ανεξαρτήτως του τι θα γίνει στα δύο αποψινά ματς αλλά και σε εκείνο που υπολείπεται για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, εφόσον επικρατήσουν στον αγώνα της Λεωφόρου με αντίπαλο τη Μακάμπι τότε θα είναι βρέξει-χιονίσει μίνιμουμ 3οι. Οποιαδήποτε αποτελέσματα κι αν έρθουν. Αρα ορίζουν την τύχη τους ώστε να συνεχίσουν στα ευρωπαϊκά νοκ-άουτ.

Για να καταλάβατε πόσο «θολό» είναι το τοπίο στον όμιλο, προσέξτε το εξής: Ακόμη και αν φύγει ο Παναθηναϊκός με το διπλό από το Μαδριγάλ θα προκύπτει συνδυασμός αποτελεσμάτων που τον αφήνει 4ο, παρότι υπολογίσαμε και νίκη της Ρεν στη Βουδαπέστη! Πιο συγκεκριμένα αν μετά η Μακάμπι κάνει το απόλυτο (2/2) και η Βιγιαρεάλ επικρατήσει των Γάλλων η τελική κατάταξη θα είναι Ρεν 12, Βιγιαρεάλ 9, Μακάμπι Χάιφα 7, Παναθηναϊκός 7! Απίθανο!



Βέβαια πρόκειται για... παλαβά πράγματα (κυρίως οι Ισραηλινοί να φύγουν νικητές από Ισπανία, Ελλάδα), όμως στην προκειμένη περίπτωση πάμε με τα δεδομένα. Λόγω αυτού θα βάλουμε στην «εξίσωση» και το ενδεχόμενο να προκύψει τριπλή ισοβαθμία στους 7 (με την Ρεν στην κορυφή), όπου Παναθηναϊκός και Μακάμπι θα «μονομαχήσουν» για την 2η και 3η θέση (θα προκύψει ανάλογα με τα αποτελέσματα στα παιχνίδια των τριών ομάδων που ακολουθούν) και στην τελευταία θέση θα βρίσκεται η Βιγιαρεάλ.

Αρα το «τριφύλλι» δεν μπορεί να εξασφαλίσει κάτι μαθηματικά, ακόμη και αν επικρατήσει στην Ισπανία. Πάντως τα τέσσερα «βασικά» ευρήματα που προκύπτουν ενόψει των αποψινών αγώνων είναι τα εξής:

Α) Εάν δεν ηττηθεί θα «πάρει» την ισοβαθμία με τη Βιγιαρεάλ. Πάρα πολύ σημαντικό.

Β) Εάν χάσει δεν θα έχει ελπίδες να συνεχίσει στο Europa.

Γ) Εάν η Ρεν πάρει μίνιμουμ ένα βαθμό, δεν θα μπορεί να τερματίσει πρώτος στον όμιλο (εκτός αν προκύψει το ένα από τα δυο σενάρια της τριπλής ισοβαθμίας στους δέκα με Ρεν και Βιγιαρεάλ που δίνει το δικαίωμα στου Πράσινους να τερματίσουν πρώτοι αν έχουν καλύτερο goal average), ακόμη και αν κάνει το απόλυτο ως το τέλος.

Δ) Εάν κάνει καλύτερο αποτέλεσμα από την Μακάμπι Χάιφα, ότι και αν συμβεί στο εξ' αναβολής παιχνίδι της, θα του αρκεί να μην χάσει από εκείνη στο φινάλε του ομίλου για να είναι μίνιμουμ 3ος. Με γνώμονα το 0-0 του πρώτου του αγώνα με τους Ισραηλινούς, σε περίπτωση νέας μεταξύ τους ισοπαλίας στη Λεωφόρο η ισοβαθμία θα πάει στα κριτήρια των τερμάτων στο group (goal average, καλύτερη επίθεση κτλ).

Η βαθμολογία

1. Ρεν 9 8-3
2. Βιγιαρεάλ 6 3-3
3. Παναθηναϊκός 4 4-5
4. Μακάμπι Χάιφα 1 1-5

Tα εναπομείναντα παιχνίδια

5η αγωνιστική (30/11)
Μακάμπι Χάιφα - Ρεν
Βιγιαρεάλ - Παναθηναϊκός

Εξ' αναβολής (6/12)
Βιγιαρεάλ - Μακάμπι Χάιφα

6η αγωνιστική (14/12)
Παναθηναϊκός - Μακάμπι Χάιφα
Ρεν – Βιγιαρεάλ

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα