Μουρίνιο: Η «σπόντα» σε Σίτι και Γκουαρδιόλα και το «my way» της Ρόμα προς τον τελικό

Ο Μουρίνιο πέταξε σπόντα στον Γκουαρδιόλα για τις διαφορές Σίτι-Ρόμα

bet365

Ο Ζοσέ Μουρίνιο θέλησε να υπερτονίσει τη σημασία της πορείας της Ρόμα μέχρι τον τελικό του Europa League με μόλις 7 εκατ. ευρώ έξοδα σε μεταγραφές, φέρνοντας ως αντιπαραβολή τη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα που έχει Άλβαρες-Φόντεν-Μαχρέζ... στον πάγκο.

Το παζλ των φετινών ευρωπαϊκών τελικών συμπληρώθηκε και τον ερχόμενο Αύγουστο το Σούπερ Καπ που θα διεξαχθεί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» είναι πιθανό να βρει αντιμέτωπους δύο από τους κορυφαίους προπονητές της τελευταίας 20ετίας. Ο λόγος για τον Πεπ Γκουαρδιόλα και τον Ζοσέ Μουρίνιο, οι οποίοι θα διεκδικήσουν Champions League και Europa League με Μάντσεστερ Σίτι και Ρόμα αντίστοιχα με στόχο να κατακτήσουν να κατακτήσουν τις δύο κούπες και αυτομάτως να... διασταυρώσουν τα ξίφη τους στον Πειραιά στις 16 Αυγούστου.

Ο «Special One» θα δώσει τον δεύτερο σερί ευρωπαϊκό τελικό μετά τον περσινό νικηφόρο του Conference League, επίτευγμα που τον ανήγαγε σε ιστορική φιγούρα καθώς έγινε ο πρώτος και μοναδικός που έχει κατακτήσει και τις τρεις μεγάλες κούπες των σύγχρονων διοργανώσεων της UEFA (Champions League, Europa League, Conference League). Και φέτος έχει την ευκαιρία να προσθέσει το τρίτο τρόπαιο της β' τη τάξει διοργάνωσης στο ενεργητικό του (Πόρτο το 2003, Γιουνάιτεντ το 2017 τα άλλα δύο), όντας ενθουσιασμένος με τον τρόπο που η ομάδα του κατάφερε να φτάσει στον τελικό της Βουδαπέστης (31/5).

Σε δηλώσεις του, ο Πορτογάλος coach εξήρε τα κατορθώματα της ομάδας του τονίζοντας τη σημασία αυτής της πορείας λόγω των ελάχιστων χρημάτων που δαπανήθηκαν σε μεταγραφές (μόλις επτά εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Τσελίκ, δανεισμοί και ελεύθερες μεταγραφές οι υπόλοιπες προσθήκες).

Και παράλληλα φρόντισε να πετάξει και τη «σπόντα» του στον Καταλανό coach και τη Μάντσεστερ Σίτι, αναφέροντας ότι σε αντίθεση με τους Σίτιζενς οι Τζιαλορόσι χρειάστηκε να υποφέρουν για να βρεθούν ένα βήμα πριν το ευρωπαϊκό τρόπαιο.

«Οι μόνες ομάδες που δεν υποφέρουν είναι αυτές οι ασυναγώνιστες ομάδες που έχουν παίκτες των 40 και 70 εκατομμυρίων ευρώ στον πάγκο. Στη Μάντσεστερ Σίτι χθες μπήκαν στο ματς ως αλλαγή οι Άλβαρες, Φόντεν και Μαχρέζ. Εμείς χάνουμε 4 ή 5 παίκτες και υποφέρουμε. Στη Ρόμα ο παίκτης που μπαίνει αλλαγή, μπαίνει γιατί είναι η σειρά του. Εμείς επενδύσαμε επτά εκατομμύρια ευρώ στο μεταγραφικό παζάρι. Αυτό που πετύχαμε είναι εξωπραγματικό».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα