Πώς Ολυμπιακός ή ΠΑΟΚ παίζουν με τη Σερβέτ στο Γιουρόπα Λιγκ με ορισμό!

Πώς Ολυμπιακός ή ΠΑΟΚ παίζουν με τη Σερβέτ στο Γιουρόπα Λιγκ με ορισμό!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος διευκρινίζει στο blog του στο Gazzetta τα ντεσού περί Γιουρόπα Λιγκ κι ελληνικής συμμετοχής.

Εύλογα γίνεται η συζήτηση για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στις οποίες θα παίξουν ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ. Υπό την έννοια ότι άλλο είναι το Γιουρόπα Λιγκ κι άλλο το Κόνφερενς Λιγκ.

Για να καταλάβουμε, όμως, πόσο δύσκολος μπορεί να γίνει πλέον ο δρόμος στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ: η ελληνική ομάδα που θα πάρει το εισιτήριο για να παίξει στον τελευταίο (πριν τα play-offs) προκριματικό, τον Αύγουστο, έχει ένα ποσοστό 33,33% να κληρωθεί με τη δευτεραθλήτρια Βελγίου. Κι όπως είναι η βαθμολογία στο βελγικό πρωτάθλημα, τρεις αγωνιστικές πριν τη λήξη του, μιλάμε για την Άντβερπ (πρώτη με 45 βαθμούς) η, την Ουνιόν (δεύτερη με 44 βαθμούς)-ενώ ακολουθεί τρίτη η Γκενκ με 41.

Να σας θυμίσω ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε πέρυσι για το Γιουρόπα Λιγκ με την Άντβερπ, την οποία κέρδισε 2-1 στο Καραϊσκάκη με γκολ στο 90’ κι έχασε 0-1 στο Βέλγιο. Ακόμη ότι η Ουνιόν έφτασε φέτος στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Κι ότι η Γκενκ είναι εδώ και χρόνια από τις παραδοσιακά μεγάλες δυνάμεις στο βελγικό ποδόσφαιρο.

Τα άλλα δύο 33,33% ως υποψήφιοι αντίπαλοι είναι η δεύτερη του ουκρανικού πρωταθλήματος (πιθανότατα η Ντνίπρο η, η Ζόρια) και η δεύτερη του ελβετικού πρωταθλήματος (Σερβέτ η, Λουγκάνο). Και ξέρουμε πολύ καλά τι τεράστια θέματα έχουν οι ελληνικές ομάδες με τις ουκρανικές: μέχρι και η Ζόρια ενώ είχε χάσει 1-4 εντός έδρας από την ΑΕΚ, ήρθε εδώ και την κέρδισε με 3-0!

Κοινώς, μία κουβέντα είναι ότι, «παίζουμε Γιουρόπα Λιγκ και με μία πρόκριση είμαστε σίγουροι, ακόμη κι αν χάσουμε δηλαδή στα play-offs της διοργάνωσης, για τουλάχιστον ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ». Για να κατακτηθεί αυτή η μία πρόκριση, θα πρέπει να είναι πανέτοιμη για δύο μεγάλες μάχες αρχές Αυγούστου η όποια ομάδα μας πάει στο Γιουρόπα. Ξέροντας, παράλληλα, ότι η αντίπαλος της θα έχει δώσει ήδη δύο προκριματικά παιχνίδια τέλη Ιουλίου, άρα με καλύτερο βαθμό ετοιμότητας. Και δη στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, με αντίπαλο η μία εκ των τριών τον…Παναθηναϊκό.

Ο Μπακαμπού σε επιθετική προσπάθεια

Ρεαλιστικά δεν μπορώ πια να κάνω καμία εκτίμηση για την τύχη της οποιασδήποτε ελληνικής ομάδας στα Κύπελλα Ευρώπης, ακόμη και στα προκριματικά, όταν ο Ολυμπιακός μένει δύο σερί σεζόν εκτός Τσάμπιονς Λιγκ από Λούντoγκορετς και Μακάμπι και ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ δεν μπορούν να περάσουν ένα γύρο στο Κόνφερενς Λιγκ με αντιπάλους τη Λέφσκι και τη Βέλεζ…

Υποτίθεται έχει μία ελπίδα ο εκπρόσωπος μας στο Γιουρόπα να πάει απευθείας στα play-offs, στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, με μία προϋπόθεση: είτε η Ρόμα να πάρει το Γιουρόπα και τερματίσει και 4η στο πρωτάθλημα, συνδυασμός που δεν μοιάζει και ο πιο…εύκολος, έχοντας πέντε αγωνιστικές χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα. Είτε η Φιορεντίνα να πάρει το Κόνφερενς Λιγκ και το Κύπελλο στον τελικό κόντρα στην Ίντερ, κάτι επίσης όχι…εύκολο.

Τέλος πάντων, εάν υποτεθεί ότι η ομάδα μας φτάσει στα play-offs του Γιουρόπα, εκεί θα έχει πάλι πολλούς δυνατούς πλέον, για τα δεδομένα των συλλόγων μας, αντιπάλους. Για παράδειγμα, το περασμένο καλοκαίρι μεταξύ άλλων είχαν φτάσει εκεί οι Φενέρμπαχτσε, Γκεντ, Μάλμε, Λούντογκορετς, Φέρεντσβαρος.Κι εν τέλει, ας λάβουμε υπόψιν μας ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε φέτος ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ, αποκλείοντας στα πέναλτι τόσο την Σλόβαν Μπρατισλάβας, όσο και τον Απόλλωνα Λεμεσού…

Κατά κάποιο τρόπο, όποιον εκ των Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ πάει στο Γιουρόπα και δεν αποφύγει τον προκριματικό σκόπελο, τον συμφέρει να αποκλειστεί ο Παναθηναϊκός και η ελβετική ομάδα από τον προηγούμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ (από Ουκρανούς και Ελβετούς), έτσι ώστε αυτόματα, με ορισμό κι όχι με κλήρωση (!), να παίξει ο εκπρόσωπος της Ελλάδας με τη δευτεραθλήτρια Ελβετίας (πιθανότατα τη Σερβέτ), αφού δεν γίνεται να παίξει με τον Παναθηναϊκό...


Άσχετο: Επειδή εδώ και ενάμιση χρόνο ακούγεται περί επιστροφής Γκιγέρμε στον Ολυμπιακό, αυτό που εμένε μου λένε είναι ότι ο Βραζιλιάνος έχει προτεραιότητα να συνεχίσει στην Αραβία, όπου εδώ και μία τριετία έχει αυξήσει τον τραπεζικό του λογαριασμό κατά 10 εκ. Ευρώ παρακαλώ.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.