Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπαρτσελόνα 2-1: Βραζιλιάνικη ανατροπή και διαβολική πρόκριση! (vid)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπαρτσελόνα 2-1: Βραζιλιάνικη ανατροπή και διαβολική πρόκριση! (vid)

bet365

Παρ’ ότι βρέθηκε νωρίς να κυνηγάει στο σκορ από πέναλτι του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφτασε στην ανατροπή επί της Μπαρτσελόνα (2-1) με βραζιλιάνικα γκολ (Φρεντ – Άντονι) και προκρίθηκε στους «16» του Europa League – Νέα ευρωπαϊκή αποτυχία των Μπλαουγκράνα.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρέθηκε πίσω στο σκορ, έδειξε χαρακτήρα, επιβεβαίωσε ότι έχει αποκτήσει και πάλι νοοτροπία νικητή, λύγισε τη Μπαρτσελόνα με ανατροπή (2-1) και προκρίθηκε στους «16» του Europa League. Φαβορί για την κατάκτηση της κούπας οι Κόκκινοι Διάβολοι με Άρσεναλ και Γιουβέντους, άλλη μια σεζόν με ευρωπαϊκή αποτυχία για τους Καταλανούς, οι οποίοι πλέον ρίχνουν το βάρος στην κατάκτηση της La Liga.

Ο Λισάντρο Μαρτίνες, επιστρέφων από τιμωρία, πήρε την θέση του Τάιρελ Μαλάσια στο κέντρο της άμυνας, με τον Έρικ Τεν Χαγκ να μην κάνει άλλη αλλαγή στην ενδεκάδα, σε σχέση με το πρώτο ματς στη Βαρκελώνη.

Χωρίς τους Πέδρι (τραυματίας) και Γκάβι (τιμωρημένος) ο Τσάβι, επανέφερε στην ενδεκάδα μετά τον τραυματισμό του τον αρχηγό Σέρχιο Μπουσκέτς, καλύπτοντας τα κενά στην μεσαία γραμμή με Φρανκ Κεσιέ και Σέρτζι Ρομπέρτο.

Ανόητο πέναλτι, 0-1 ο Λεβαντόφσκι

Με την ώθηση του κόσμου της, η Γιουνάιτεντ μπήκε δυνατά και άγγιξε το γκολ μόλις στο τρίτο λεπτό, όταν ο Μπρούνο Φερνάντες βρέθηκε μόνος του προ του Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν, με τον Γερμανό να αποκρούει σωτήρια για τη Μπαρτσελόνα με τα πόδια.

Αργά, αλλά σταθερά οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν την κατοχή της μπάλας και τον ρυθμό, με οδηγό τον αιεθαλή Μπουσκέτς, χωρίς πάντως να υπάρχουν άλλες μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Ο Μπρούνο Φερνάντες, μοιραίος στη φάση του τρίτου λεπτού, έκανε δεύτερη, μεγαλύτερη «γκάφα» στο 15’, όταν τράβηξε τον Αλεχάντρο Μπάλντε μέσα στην περιοχή. Ανόητο, «φθηνό», αλλά καθαρό πέναλτι.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ανέλαβε να το εκτελέσει και, παρ’ ότι ο Νταβίντ Ντε Χέα ακούμπησε την μπάλα, κατάφερε να σκοράρει στο πρώτο ματς της καριέρας του στο «Ολντ Τράφορντ», φτάνοντας τα 99 σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις (91 στο Champions League και 8 στο Europa League).

Καλά στημένοι στην άμυνα οι Καταλανοί και με πολλά τρεξίματα, δεν επέτρεπαν στους Άγγλους να πλησιάσουν με αξιώσεις στην εστία τους, με εξαίρεση μια σέντρα – σουτ του Φρεντ που λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει τον Τερ Στέγκεν.

Η Μπάρτσα, από την πλευρά της, πλησίασε σε δεύτερο γκολ με την συμπλήρωση των 45 λεπτών όταν, ύστερα από λάθος του Ντε Χέα, ο Σέρτζι Ρομπέρτο καθυστέρησε να σουτάρει, με τον Μαρτίνες να τον προλαβαίνει.

Απάντηση του Φρεντ και 1-1

Στην ανάπαυλα, ο Τεν Χαγκ άφησε στον πάγκο τον ακίνδυνο Βάουτ Βέγκχορστ και έριξε στο παιχνίδι τον Άντονι, με έναν άλλο Βραζιλιάνο να δίνει την λύση στη Γιουνάιτεντ, μόλις δύο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Λάθος του Κεσιέ λίγο έξω από την περιοχή, γρήγορος συνδυασμός με τελική πάσα του Φερνάντες στον Φρεντ ο οποίος, με ωραίο πλασέ, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης για τον Τερ Στέγκεν, ισοφαρίζοντας σε 1-1 (47’).

Το γκολ του Βραζιλιάνου έδωσε ώθηση στους γηπεδούχους, πολύ πιο γρήγοροι και απειλητικοί με τον Άντονι, με τον Αντρέας Κρίστενσεν να κόβει προτού η μπάλα φτάσει στον… έτοιμος Μάρκους Ράσφορντ, ο οποίος λίγο αργότερα άγγιξε εκ νέου το γκολ της ανατροπής, σουτάροντας στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Η ανατροπή έδειχνε κοντά, η Μπάρτσα άργησε να συνέλθει αλλά, όταν το έκανε, άγγιξε το 1-2 με κεφαλιά του Ζιλ Κουντέ ύστερα από σέντρα του Φρένκι Ντε Γιονγκ, με τον Ντε Χέα να αποκρούει καταπληκτικά.

Στην τελική ευθεία, ο Τεν Χαγκ έριξε Ντιόγκο Νταλότ και Αλεχάντρο Γκαρνάτσο, με τον Τσάβι να απαντάει με Φεράν Τόρες, ο οποίος αποδοκιμάστηκε περισσότερο από τους υπόλοιπους, λόγω του παρελθόντος του (βλέπε Μάντσεστερ Σίτι).

Ανατροπή και πρόκριση με τον Άντονι!

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν ξεκάθαρα υπέρ της Γιουνάιτεντ, η οποία έκλεισε τη Μπαρτσελόνα στην περιοχή της και κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή, με σκόρερ τον ποδοσφαιριστή των 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Μετά από φάση διαρκείας και με διαρκή ριμπάουντ, η μπάλα έφτασε στον Άντονι ο οποίος, με πολύ ωραίο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, νίκησε τον Τερ Στέγκεν και έβαλε μπροστά τους Κόκκινους Διαβόλους (73’).

Ο Τεν Χαγκ προφύλαξε τον έχοντα ενοχλήσεις Ράσφορντ «δένοντας» την μεσαία γραμμή με τον Σκοτ ΜακΤόμινεϊ, ο Τσάβι προφύλαξε με την σειρά του τον Ρόναλντ Αραούχο, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν απεγνωσμένα (αλλά χωρίς πειστικό τρόπο) να βρουν το γκολ της παράτασης, αλλά δεν τα κατάφεραν, με το κατάμεστο «Ολντ Τράφορντ» να παραληρεί με την ομάδα του.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ντε Χέα – Γουάν Μπισάκα (67’ Νταλότ), Βαράν, Μαρτίνες, Σο – Κασεμίρο, Φρεντ, Μπρούνο Φερνάντες – Ράσφορντ (88’ ΜακΤόμινεϊ), Βέγκχορστ (46’ Άντονι), Σάντσο (67’ Γκαρνάτσο).

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Κουντέ, Αραούχο (82’ Μάρκος Αλόνσο), Κρίστενσεν, Μπάλντε – Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ, Κεσιέ, Σέρτζι Ρομπέρτο – Ραφίνια (75’ Φατί), Λεβαντόφσκι.

Εύκολα στους «16» η Ρόμα

H Ρόμα στους «16» του Εuropa League! Oι Τζιαλορόσι επικράτησαν 2-0 εντός έδρας της Ζάλτσμπουργκ και πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση, μιας και στην Αυστρία το ματς είχε λήξει ισόπαλο χωρίς τέρματα. Η Ρόμα μπήκε δυνατά στο ματς, πίεσε, είχε ευκαιρίες με τον Ντιμπάλα, ωστόσο χρειάστηκε επτά λεπτά για να σφραγίσει τη νίκη! Στο 33ο ο Μπελότι πέτυχε το 1-0 και στο 40ο ο Ντιμπάλα από ασίστ του Σπινατσόλα διαμόρφωσε το 2-0. Η Ζάλτσμπουργκ κατάφερε να γίνει απειλητική μόνο στο 51′ με τον Αντάμου που σούταρε άουτ μετά τη σέντρα του Σούσιτς. Στη συνέχεια, οι Τζιαλορόσι ήταν καλύτεροι, είχαν τον έλεγχο, δεν απειλήθηκαν και πήραν αυτό που ήθελαν...

Ασταμάτητη Ουνιόν, έκλεισε εισιτήριο με τριάρα στον Άγιαξ

Όποιος κάνει το λάθος να την υποτιμήσει θα το βρει μπροστά του! Η Ουνιόν Βερολίνου άλλωστε μπορεί να μην έχει ευρωπαϊκή εμπειρία, διαθέτει ωστόσο το απαραίτητο ποδοσφαιρικό θράσος ώστε να κοιτάει στα μάτια ονόματα όπως ο Άγιαξ και να τα... πετάει εκτός διοργάνωσης! Με το τελικό 3-1 και σε συνάρτηση με τη λευκή ισοπαλία στο Άμστερνταμ, οι Γερμανοί εξασφάλισαν την παρουσία τους στους «16» του Europa League κι έδειξαν τα δόντια τους ενόψει της συνέχειας.

Το... μέλλον του αγώνα πάντως άρχισε να ξεκαθαρίζει από το πρώτο κιόλας μέρος, αφού μόλις στο 20΄ο Νότσε άνοιξε το σκορ για την Ουνιόν με εύστοχο πέναλτι, προτού ο Γιουράνοβιτς γράψει το 2-0 με μακρινό σουτ. Το γκολ του Κούντους με το καλησπέρα του β΄μέρους (47΄) έδωσε προσωρινά νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση, όμως τρία λεπτά αργότερα ο Ντέκι φρόντισε να σβήσει τη φωτιά γράφοντας το τελικό 3-1 απέναντι στον Άγιαξ που ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Άλβαρες στο 90+7΄.

Αλύγιστη Σαχτάρ και πρόκριση στα πέναλτι!

Ματσάρα και πρόκριση για τη Σαχτάρ στη Γαλλία! Παρά το γεγονός πως η Ρεν ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα στην κανονική διάρκεια (1-0) για να στείλει την αναμέτρηση στην παράταση (2-1) κι από εκεί στα πέναλτι, οι Ουκρανοί τη λύγισαν στη ρώσικη ρουλέτα με 5-4 και πήραν την πρόκριση στους «16».

Οι Γάλλοι πάντως χαμογελούσαν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, καθώς άνοιξαν το σκορ με τον Τοκό Εκαμπί στο 52΄για να στείλουν τον αγώνα στον έξτρα χρόνο, εκεί όπου πέτυχαν και δεύτερο γκολ με τον Σαλάχ για να πάρουν κεφάλι στην κούρσα της πρόκρισης. Το αυτογκόλ του Μπελοσιάν στον 119΄ ωστόσο ισοφάρισε το σκορ της πρώτης αναμέτρησης κι έστειλε το ματς στη διαδικασία των πέναλτι, εκεί όπου ο Κέλσι ευστόχησε στο καθοριστικό χτύπημα για τους Ουκρανούς και τους έστειλε στην επόμενη φάση.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (24/2) στις 13:00 στα γραφεία της UEFA στη Νιόν με τις οκτώ ομάδες που πέρασαν από τα playoffs να αντιμετωπίζουν τις οκτώ νικήτριες της φάσης των ομίλων. Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν την Πέμπτη 9 Μαρτίου και οι ρεβάνς στις 16 του ίδιου μήνα. Οι οκτώ ομάδες που θα προκριθούν θα μπουν σε νέα κλήρωση στις 17 Μαρτίου.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα