Ολυμπιακός: Άργησε να «ξυπνήσει» στον όμιλό του και αυτό του κόστισε με έναν αποκλεισμό μήνα Οκτώβριο

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Άργησε να «ξυπνήσει» στον όμιλό του και αυτό του κόστισε με έναν αποκλεισμό μήνα Οκτώβριο

bet365

Ο Ολυμπιακός δεν θα είναι και μετά τον Δεκέμβριο στην Ευρώπη και υπάρχουν αιτίες για αυτό εκτός από την... κατάρα των γκολ στις καθυστερήσεις. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Η... κατάρα των γκολ στα λεπτά του έξτρα χρόνου (ή καθυστερήσεων εάν θέλετε) χτύπησε σκληρά τον Ολυμπιακό όχι μία φορά αλλά δύο φορές μέσα σε λίγα λεπτά. Μία ήταν στο 93' με τον Κίμπλερ για το 1-1 με τη Φράϊμπουργκ και το άλλο... χτύπημα ήταν της Ναντ το 2-1 με τη Καραμπάγκ. Για τον αποκλεισμό του από τη συνέχεια της Ευρώπης προφανώς και ο Ολυμπιακός είναι αυτός που έχει σε μεγάλο βαθμό την ευθύνη. Έχει φυσικά την καίρια ευθύνη για το πως προσέγγισε τα παιχνίδια του. Και στη Γαλλία με την ήττα με τη Ναντ και με τη Φράιμπουργκ στο Καραϊσκάκη αλλά και με τη Καραμπάγκ εντός. Με δύο ήττες με 3-0 στην έδρα του από τους Γερμανούς και τους Αζέρους ενώ είχε ηττηθεί και στη Γαλλία με τη Ναντ.

Όταν ο Ολυμπιακός άρχισε να... αφυπνίζεται και αγωνιστικά αλλά και στο πως αντιμετώπιζε τους αντιπάλους του και προσέγγιζε του αγώνες ήταν τελικώς αργά. Πολύ αργά. Και φυσικά αποδείχθηκε πως ήταν πολύ αργά. Οι δύο ισοπαλίες του με Καραμπάγκ και Φράιμπουργκ εκτός έδρας δεν του έφτασαν και έτσι έμεινε εκτός από τη συνέχεια της Ευρώπης από τα τέλη Οκτωβρίου.

Μετά από χρόνια δηλαδή δεν θα παίζει και μετά τον Δεκέμβριο στην Ευρώπη. Σε επίπεδο ομίλων αλλά στο Champions League τελευταία φορά που είχε συμβεί αυτό ήταν το 2017-2018. Ένας βασικός λόγος που επήλθε αυτός ο αποκλεισμός είναι φυσικά το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στον όμιλο με τις κακές του εμφανίσεις και τις τρεις σερί ήττες του.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ1

Το παιχνίδι με τη Φράϊμπουγκ με δύο... σκέλη, ένα ρόστερ υπό νέα αξιολόγηση και μία χρονιά που στην Ευρώπη δεν πήγε καλά

Το α' μέρος στη Γερμανία ήταν πολύ καλό για τον Ολυμπιακό. Τόσο καλό που είναι να απορεί κανείς γιατί ο Ολυμπιακός δεν έβαλε τουλάχιστον ένα 2ο γκολ με τη γερμανική ομάδα. Ήταν με διαφορά το κορυφαίο του φετινό ημίχρονο στην Ευρώπη. Και ενδεχομένως έως το 60' να είναι και το πιο καλό του φετινό διάστημα στην Ευρώπη. Δείγματα βελτίωσης και μίας καλής αγωνιστικής κατεύθυνσης που όμως δεν έφτασαν στο τέλος.

Ήταν μία πειστική εμφάνιση που του απέφερε ένα γκολ και με τους Μασούρα και Μπιέλ να έχουν μεγάλες χαμένες φάσεις. Ειδικά ο Μασούρας. Η ατυχία με τον τραυματισμό του Γκάρι Ροντρίγκες στοίχισε στο σύνολο του Μίτσελ. Όχι γιατί μπήκε ο Ρέαμπτσιουκ αριστερά - και έγινε μία αλλαγή τόσο νωρίς - αλλά γιατί ο Ροντρίγκες ήταν δραστήριος και... ταλαιπωρούσε αρκετά την αντίπαλη άμυνα. Βέβαια διακριθέντες για τον Ολυμπιακό ήταν ξεκάθαρα οι Εμβιλά, Πασχαλάκης και Αραμπί και έως ένα σημείο ο Ίνμπομ Χουάνγκ. Με έναν Πασχαλάκη που είχε φυσικά μεγάλες επεμβάσεις. Και έναν Ντόι που έκανε μεγάλη προσπάθεια.

Το 2ο μέρος είναι μία άλλη ιστορία για τον Ολυμπιακό. Δεν το αντιμετώπισε το ίδιο σωστά, δεν είχε την ίδια καλή εικόνα με το α' 45λεπτο, αρκετές αλλαγές δεν του βγήκαν και σε επίπεδο προσώπων και ως προς τη διάταξή του (όπως και η τριάδα των στόπερ στο τέλος με Ντόι, Μπα και Ρέτσο) και εν τέλει όσες σπουδαίες επεμβάσεις και εάν έκανε ο όντως πολύ καλός Πασχαλάκης - όπως προαναφέραμε - ήρθε το 1-1 και κάπου εκεί τελείωσαν τα πάντα. Αλλαγές που δεν βγήκαν όπως ήταν των Ουί Τζο, Ρέτσου και Κούντε.

Ναι ο Εσθονός διαιτητής του ματς είχε ορισμένα λάθη σε επίπεδο υποδείξεων σε φάουλ και σε κάρτες με τον Μίτσελ - και όχι μόνο - να έχει παράπονα. Ωστόσο ο Ολυμπιακός αντί να επιμείνει να παίζει ανοιχτά και στην επανάληψη, άρχισε να κλείνεται πίσω και να μην κρατά στα ίδια επίπεδα τη μπάλα. Στο τέλος δέχεται ένα γκολ σε μία συνθήκη που έχει ξαναγίνει φέτος στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός φέτος έχει δεχθεί σε 5 ματς στην Ευρώπη γκολ προς το τέλος των αγώνων του.

Η διαχείριση και από τον πάγκο δεν βοήθησε ιδιαίτερα, όπως και το timing των αλλαγών. Για μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός που έχει μάθει σε προκρίσεις από τη φάση των ομίλων και γενικότερα προφανώς αυτή η πορεία δεν είναι και δεν μπορεί να κριθεί πετυχημένη και αυτό δεν έχει να κάνει με τις άλλες ελληνικές ομάδες. Δεν μπορεί δηλαδή ο Ολυμπιακός με έναν τέτοιο όμιλο με δύο βαριές ήττες και με τέτοια εικόνα στο ξεκίνημά του να είναι ευχαριστημένος.

Μπορεί να κρατήσει τα θετικά στοιχεία του από τα εκτός έδρας ματς με Καραμπάγκ και Φράϊμπουργκ, που όμως και πάλι στον τελικό... απολογισμό πρόκριση δεν του έδωσαν. Ο Ολυμπιακός για μένα θα πρέπει να συγκρίνεται πάντα με τον... Ολυμπιακό. Με το τι έχει κάνει ο ίδιος στο παρελθόν στην Ευρώπη. Είναι μία σεζόν που στην Ευρώπη δεν πήγε λοιπόν καλά για τα δεδομένα των Πειραιωτών. Σε μία τέτοια χρονιά βέβαια δεν είναι και πολλά τα πράγματα που έχουν πάει καλά έως τώρα στον Ολυμπιακό που εξακολουθεί βέβαια να προσπαθεί να ξαναμπεί στον σωστό αγωνιστικό του δρόμο. Και σε μία σεζόν όπου μπαίνουμε σε ένα διάστημα όπου το ρόστερ θα αξιολογηθεί για ακόμα μία φορά και ενόψει Γενάρη. Αυτός ο αποκλεισμός είναι δύσκολο να μην επηρεάσει κάποιους παίκτες. Ορισμένους μπορεί να μην τους... ακουμπήσει / επηρεάσει καν αλλά αρκετές περιπτώσεις παικτών (όπως πχ του Ουί Τζο) θα είναι υπό κρίση.

Πλέον έχει μόνο το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο

Ο Ολυμπιακός μετά τον αποκλεισμό του από την Ευρώπη δεν έχει τίποτε άλλο να επικεντρωθεί από το Πρωτάθλημα, όπου ούτε εκεί βέβαια τα πράγματα δεν είναι απλά και εύκολα. Εκεί όπου είναι στο -10 από τον πρώτο Παναθηναϊκό και καλείται να γυρίσει το... χαρτί υπέρ του. Προφανώς υπάρχει και το Κύπελλο. Ωστόσο οι Ερυθρόλευκοι ως βασική στόχευση θα έχουν το Πρωτάθλημα. Και πλέον καλούνται να ανακάμψουν για τα καλά και ενώ στο διάστημα μετά τη Λαμία έχουν τα ντέρμπι με Παναθηναϊκό εκτός και ΑΕΚ εντός.

Υ.Γ. Ο Αραμπί εκτός του ότι στάθηκε πολύ καλά στη Γερμανία έφαγε και πολύ ποδοσφαιρικό... ξύλο και γενικότερα δέχθηκε αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα. Για άλλη μία φορά έδειξε παρά τα χρόνια του την ποιότητά του.

Υ.Γ. 2 Πολύ δυνατή η εικόνα της συσπείρωσης των παικτών του Ολυμπιακού στο τέλος του α' μέρους. Εκεί όπου ο Ρέαμπτσιουκ κάνει μία καλή άμυνα και πέφτουν πάνω του τουλάχιστον 3 παίκτες, εκ των οποίων ο ένας ήταν ο Πασχαλάκης για να τον συγχαρούν.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.