Η ευκαιρία του Ολυμπιακού; Όλες οι γερμανικές ομάδες έχουν φέτος από μία ήττα εντός έδρας!

Η ευκαιρία του Ολυμπιακού; Όλες οι γερμανικές ομάδες έχουν φέτος από μία ήττα εντός έδρας!

Η ευκαιρία του Ολυμπιακού; Όλες οι γερμανικές ομάδες έχουν φέτος από μία ήττα εντός έδρας!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος προσεγγίζει μέσα από το blog του στο gazzetta με το δικό του τρόπο το παιχνίδι του Ολυμπιακού στη Φράιμπουργκ.

Φτάσαμε λοιπόν στον τελευταίο εκτός έδρας αγώνα του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Με την ελπίδα ο τελευταίος εντός έδρας αγώνας του Ολυμπιακού, την άλλη Πέμπτη με τη Ναντ να έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον για τους «ερυθρόλευκους».

Ξέρουμε πολύ καλά ότι αν απόψε η Ναντ κερδίσει στο σπίτι της την Γκαραμπάγκ, που θεωρητικά είναι το πιο πιθανό αποτέλεσμα, τότε για να έχει πιθανότητες ο Ολυμπιακός για την 3η θέση, θα πρέπει κι αυτός να κερδίσει μέσα στη Γερμανία την Φράιμπουργκ. Θα πρέπει δηλαδή ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά μετά από 13 ευρωπαϊκούς αγώνες εδώ και ένα ολόκληρο χρόνο στους οποίους έχει μόνο ήττες και ισοπαλίες να πάρει νίκη και δη απέναντι στην πιο επιτυχημένη μέχρι στιγμής ομάδα του φετινού Γιουρόπα Λιγκ, με 11-1 διαφορά γκολ και 12 βαθμούς σε τέσσερις αγωνιστικές.

Μην κοροϊδευόμαστε, δεν είναι το πιο…εύκολο πράγμα του κόσμου! Πολύ πιο εύκολο είναι οι Γερμανοί να κάνουν πέντε τις νίκες τους κι έτσι να εξασφαλίσουν την πρώτη θέση στον όμιλο. Από εκεί και πέρα, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να πάει να παραδοθεί. Η δρόμος που έχει είναι ένας και μοναδικός: να πάει να δώσει μία μεγάλη μάχη, με όλους τους παίκτες του έτοιμους να θυσιαστούν για το σύνολο. Μπορούν να το κάνουν; Μπορούν να είναι συγκεντρωμένοι και αποτελεσματικοί; Τότε, έχουν τύχη να διεκδικήσουν αποτέλεσμα. Δεν ξέρω αν θα το πάρουν, αλλά θα το διεκδικήσουν. Και όταν διεκδικείς κάτι, έχεις πιθανότητες να το πάρεις.

Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, ο Ολυμπιακός δεν έχει επιλογή να κάτσει να παίξει όλο άμυνα με την Φράιμπουργκ. Ασφαλώς και δεν πρέπει να δώσει χώρους κι ευκαιρίες, ούτε καν στημένες φάσεις γύρω από την περιοχή του, όμως αν δεν «ενοχλήσει» τους Γερμανούς, εάν δεν τους κάνει να έχουν φόβο πίσω, τότε δεν θα μπορέσει να κάνει τίποτα. Και τέλος πάντων, πρέπει κάποια στιγμή κι οι επιθετικοί του Ολυμπιακού κάτι να δείξουν. Κοντεύει να τελειώσει η Ευρώπη φέτος για την ομάδα και ένα γκολ δεν έχουν βάλει, ούτε στα προκριματικά, ούτε στον όμιλο!

Μασούρας

Αυτά τα λίγα γκολ του Ολυμπιακού τα έχουν πετύχει οι μέσοι, δύο ο Ζίνκερναγκελ (έχει φύγει δυο μήνες και είναι ο πρώτος σκόρερ!!!) κι από ένα οι Χουάνγκ κι Αγκιμπού-συν ένα αυτογκόλ! Πραγματικά είναι τραγικό να μην έχουν σκοράρει έστω ένα γκολ οι Τικίνιο, Ελ Αραμπι, Ουί Τζο, Μασούρας, Μπιέλ, Γκάρι, Αμπού Καμαρά, Ραντζέλοβιτς, Βαλμπουενά, Χασάν, Μπόουλερ, Ντε Λα Φουέντε! Μιλάμε για 12 παίκτες-και μη νομίζετε ότι όσοι έχουν φύγει είχαν παίξει λίγο. Έξι παιχνίδια ήταν τα καλοκαιρινά και είχαν τρεις-τέσσερις συμμετοχές.

Επαναλαμβάνω, ο Ολυμπιακός έχει απόψε να ανέβει βουνό-η Φράιμπουργκ σε 17 φετινά επίσημα παιχνίδια σε Γερμανία κι Ευρώπη έχει χάσει μόνο από την Μπάγερν και την Ντόρτμουντ. Αλλά ο πρωταθλητής Ελλάδας αν μη τι άλλο πρέπει να προσπαθήσει να φτάσει όσο πιο ψηλά στο βουνό. Κι όχι να σταματήσει με το που ξεκινήσει να ανεβαίνει. Η μαγκιά είναι να αντεπεξέρχεσαι στις δυσκολίες. Για παράδειγμα, μέσα στο ποδόσφαιρο είναι να φας και ένα γκολ. Ο Ολυμπιακός, ένα κλαμπ που εδώ και χρόνια ολόκληρα είναι στις θέσεις από 25 έως 40 στο ranking της ΟΥΕΦΑ, πρέπει να σηκώσει το κεφάλι και να ανασυνταχθεί για να ισοφαρίσει. Κι όχι να βλέπουμε την απαράδεκτη για το γόητρο του εικόνα να παραδίδει τα όπλα στο 0-1 και να καταρρέει. Η, να το παλεύει λίγο και μετά να έρχονται οι τριάρες κι οι τεσσάρες.

Ο Ολυμπιακός θα παίξει με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα του, κάτι που δεν το έχει ξανακάνει φέτος ποτέ στη φάση των ομίλων. Θα δούμε και Χουάνγκ και Εμβιλά και Αραμπί και Γκάρι και μασούρα. Πράγματι, η απουσία των Παπασταθόπουλου και Σισέ είναι σοβαρή (υποτίθεται οι δύο βασικότεροι κεντρικοί αμυντικοί), ενώ ίσως κι ο Βρσάλικο θα μπορούσε να βοηθήσει, είτε από δεξιά, είτε σε θέση στόπερ. Αλλά γι΄αυτό υπάρχουν και οι άλλοι παίκτες, για να καλύπτουν τα κενά. Ειδικά ο Μπα, έχει παίξει τόσες φορές στην Ευρώπη, δεν είναι πρωτάρης. Κι ο Ρέτσος έπαιζε κάποια χρόνια στην Μπουντεσλίγκα, ε;
Ρέτσος

Αν είσαι καλά προετοιμασμένος, ως ομάδα και ως άτομα, όλα γίνονται. Η πρωτοπόρος αυτή την στιγμή στο γερμανικό πρωτάθλημα, Ουνιόν του Βερολίνου, έχασε εντός έδρας 0-1 για το Γιουρόπα Λιγκ από την Βελγική Σεν Σιλουάζ…Η Κολονία έχασε εντός έδρας επίσης 0-1 από την Παρτίζαν για το Κόνφερενς Λιγκ…Η Λειψία συνετρίβη 1-4 εντός έδρας από την Σαχτάρ στο Τσάμπιονς Λιγκ…Η Μπάγερ Λέβερκουζεν επίσης συνετρίβη 0-3 εντός έδρας από την Πόρτο στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ακόμα και η Άιντραχτ έχασε 3-0 από την Σπόρτινγκ στην Φρανκφούρτη.

Κοινώς, όλες οι γερμανικές ομάδες πλην της Μπάγερν (που να δούμε κι αυτή τι θα κάνει με την Ίντερ εντός έδρας την άλλη εβδομάδα έχουν φέτος από μία ήττα εντός έδρας! Γιατί να μην συμβεί το ίδιο και με την Φράιμπουργκ! Ποιος ξέρει, μπορεί να έχει ο Ολυμπιακός μία ευκαιρία. Ένας κανονικός, βέβαια, Ολυμπιακός…

Άσχετο: Αν στο παιχνίδι της Κυριακής με τη Λαμία πρώτον ανάψουν και πέσουν στο τερέν καπνογόνα και δεύτερον υπάρξει διακοπή η, καθυστερημένη έναρξη αγώνα, ο Ολυμπιακός θα παίξει κεκλεισμένων των θυρών στο αμέσως επόμενο εντός έδρας παιχνίδι του, που είναι το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Διότι με τον Ατρόμητο έγινε χρήση πυροτεχνημάτων, με τον ΠΑΟΚ έγινε το ίδιο και στο τρίτο ματς που γίνεται χρήση πυροτεχνημάτων και παράλληλα υπάρξει διακοπή η, καθυστερημένη έναρξη αγώνα, προκύπτει ποινή, μία αγωνιστική με κλειστές τις πόρτες.

Παρεμπιπτόντως, όλα όσα είχαν ακουστεί μετά το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ για την αβλεψία του 4ου διαιτητή Περράκη να σημειώσει το φ.α. τη διακοπή του παιχνιδιού, δεν είχαν απολύτως κανένα νόημα. Και να το έγραφε ο 4ος, καμία τιμωρία έδρας δεν θα είχε ο Ολυμπιακός για το παιχνίδι του με τη Λαμία. Για να υπάρξει τιμωρία πρέπει να γίνει σε τρία ματς χρήση πυροτεχνημάτων και στο τρίτο ματς να γίνει και διακοπή. Με τον ΠΑΟΚ ήταν το δεύτερο ματς. Τι πιο απλό.

Γιατί ο όλος θόρυβος για τον διαιτητή Περράκη; Κάποιος θα μπορούσε να σκεφθεί, ότι έγινε έτσι ώστε όταν σε κάποια στιγμή οριστεί σε ματς του Ολυμπιακού, θα έχει «σημαδευτεί». Και δεν θα δώσει ούτε σφύριγμα στον Ολυμπιακό, το αντίθετο θα κάνει.

Παρεμπιπτόντως, σημασία έχει πάντοτε τι γράφει ο παρατηρητής. Για παράδειγμα ο παρατηρητής στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ έγραψε μία τέτοια έκθεση που τον Ολυμπιακό τον έδεσε χειροπόδαρα για το επόμενο παιχνίδι-και όχι μόνο!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.