Κάτι πρέπει να αλλάξει, έστω τώρα, ο Ολυμπιακός στο Europa League

Κάτι πρέπει να αλλάξει, έστω τώρα, ο Ολυμπιακός στο Europa League

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το blog του στο gazzetta μία πρώτη προσέγγιση του αγώνα του Ολυμπιακού με την Φράιμπουργκ.

Αντί προλόγου: και στα δύο τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια του για το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός πήρε νίκες με τον ίδιο τρόπο! Με γρήγορο γκολ στο ξεκίνημα του β΄ημιχρόνου (στο 58΄ο Γκάρι στο Ηράκλειο και στο 50΄ο Μπιέλ στο Αγρίνιο) και με ένα δεύτερο γκολ στο ίδιο λεπτό, το 81ο (!), με πρωταγωνιστή τον Βαλμπουενά, που με τον ΟΦΗ έφτιαξε το γκολ του Μπακαμπού και με τον Παναιτωλικό το σκόραρε ο ίδιος!

Μία μικρή ανάλυση να επιχειρήσει κάποιος στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Λιγκ, το πρώτο που θα έρθει στο μυαλό του είναι ότι από την στιγμή που έκανε κάποια ίδια πράγματα σε αυτά τα παιχνίδια και δεν του βγήκαν, θα πρέπει πολύ απλά να τα αλλάξει μήπως και μπορέσει κάτι να κάνει στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, έστω με τις πιθανότητες να μην είναι με το μέρος του.

Να γίνω πιο συγκεκριμένος:

  • Και στα τέσσερα παιχνίδια έπαιξε σέντερ φορ ο Ουί Τζο. Ο απολογισμός είναι απογοητευτικός, τόσο για τον ίδιο τον Κορεάτη, όσο και για την ομάδα: μηδέν γκολ. Αντίθετα, ο Ελ Αραμπί στα δύο παιχνίδια δεν έπαιξε καθόλου λόγω τραυματισμού και στα δύο πρώτα μπήκε στο ένα στο 85ο λεπτό (στη Ναντ) και στο άλλο στο 62ο λεπτό με το σκορ ήδη διαμορφωμένο στο Ολυμπιακός-Φράιμπουργκ (0-3). Να θυμίσω ότι ο Μπακαμπού δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη.
  • Και στα τέσσερα παιχνίδια έπαιξε βασικός σε ρόλους μεσοεπιθετικούς ο Μπιέλ. Κυρίως σαν 10άρι, εναλλακτικά και στα πλάγια. Όχι πολλά πράγματα, κάποιες καλές εκτελέσεις σε στημένα και κάποιες καλές συνεργασίες, αλλά όχι και αυτό το «τίποτα» του Ουί Τζο. Ο Αμπού Καμαρά έπαιξε βασικός στο Μπακού και είχε κι ολιγόλεπτη συμμετοχή σε άλλα δύο ματς. Ήταν αν μη τι άλλο αρκετά κινητικός σε ρόλους πότε δεύτερου φορ και πότε εξτρέμ. Δεν είναι διαθέσιμος αύριο λόγω ίωσης.
  • Στα τρία παιχνίδια έπαιξαν βασικό δίδυμο στα χαφ οι Μπουχαλάκης-Κούντε και σε ένα τέταρτο (στο 0-3 με την Φράιμπουργκ) από ένα ημίχρονο, στο α’ ο Μπούχα και στο β΄ο Κούντε. Μία παρουσία τους που γενικά δεν την λες κακή, αλλά σίγουρα δεν είναι και κοντά να την πεις καλή. Ο Χουάνγκ στα δύο πρώτα παιχνίδια δεν έπαιξε καθόλου, ενώ στα δύο με την Γκαραμπάγκ μπήκε αλλαγή στο 74’ και στο 85’…
  • Συγκυριακά η, όχι το μοναδικό παιχνίδι που έπαιξαν ο Πασχαλάκης, ο Ντόη κι ο Παπασταθόπουλος ήταν το μοναδικό στο οποίο ο Ολυμπιακός κράτησε το μηδέν (στο Αζερμπαϊτζάν)-αυτό ήταν το μοναδικό στο οποίο δεν έπαιξε ο Σισέ! Ο Σωκράτης, πάντως, είναι τραυματίας και δεν μπορεί να παίξει αύριο στη Γερμανία.
  • Ο Ρέαμπτσιουκ ένα παιχνίδι έμεινε στον πάγκο, με την Φράιμπουργκ (με τον Ρέτσο αριστερό μπακ) και άρον άρον τον έβαλαν από το ημίχρονο (με το σκορ Ολυμπιακός-Φράιμπουργκ 0-2) πίσω βασικό τον Μολδαβό. Στο άλλο άκρο, ο Άβιλα έπαιξε στα δύο από τα τέσσερα ματς (με Ναντ 1-2 και Γκαραμπάγκ 0-3), ενώ στο Μπακού είχε πάρει όλη τη δεξιά πλευρά ο Βρουσάι.
oleg

Κάτω από αυτό το πρίσμα και με το σκεπτικό ότι υπάρχει σε γενικές γραμμές μία συνταγή που δεν έχει αποδώσει, η λογική λέει ότι καλό θα ήταν να δούμε στις δύο τελευταίες αγωνιστικές κάποια πράγματα που δεν έχουμε δει μέχρι σήμερα, μήπως και λειτουργήσει κάπως καλύτερα το πράγμα.

Ας αφήσουμε, όμως, το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής στο Καραϊσκάκη με τη Ναντ, που ατυχώς μπορεί να μην έχει και βαθμολογικό ενδιαφέρον τότε. Κι ας επικεντρωθούμε στο αυριανό παιχνίδι με την Φράιμπουργκ. Ναι, είναι ξεκάθαρα το πιο δύσκολο παιχνίδι του Ολυμπιακού μέχρι τώρα στην Ευρώπη, καθότι έχει να αντιμετωπίσει μία από τις τρεις καλύτερες γερμανικές ομάδες-κι αυτό αρκεί! Δεν έχει, ωστόσο, άλλη επιλογή από το να πάει στη Γερμανία να δώσει τη μάχη του για το καλύτερο δυνατό: για την αξιοπρέπεια του ως ένα κλαμπ στα 40 πρώτα του ranking της ΟΥΕΦΑ, αλλά και για τις οποίες, λιγοστές, πιθανότητες του να διεκδικήσει την 3η θέση στον όμιλο.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να παίξει με ό,τι καλύτερο έχει στον αγώνα με την Φράιμπουργκ. Ήδη, θα του λείπουν οι Παπασταθόπουλος, Σισέ, Βρσάλικο, Αμπού Καμαρά, Μαρσέλο. Την Κυριακή ο Ολυμπιακός έχει αγώνα με τη Λαμία στο Καραϊσκάκη. Κι όσο κι αν με τον φετινό Ολυμπιακό δεν έχεις εμπιστοσύνη ότι μπορεί σίγουρα να πάρει κάποιο παιχνίδι του ελληνικού πρωταθλήματος, εύλογα μπορούμε να σκεφθούμε ορισμένα πράγματα ενόψει της 5ης αγωνιστικής του Europa League…

huang

Γιατί να μην παίξει αύριο βασικός ο Χουάνγκ για πρώτη φορά στη φάση των ομίλων. Και μπορεί να παίξει εύκολα και 10άρι, όπως θυμόμαστε από την εμφάνιση του στην ίδια θέση στο ματς με τον Απόλλωνα Λεμεσού στην Κύπρο.

  • Γιατί να μην παίξει βασικός ο Ελ Αραμπί κι όσο αντέξει.
  • Γιατί να μην παίξει βασικός ο Γκάρι Ροντρίγκες, που μπορεί να εκμεταλλευθεί τους χώρους.
  • Γιατί να μην παίξει ο Βρουσάι, ο οποίος δείχνει να έχει δυνάμεις για «πάνω κάτω» στις πλευρές.
  • Γιατί να μην παίξει ο Εμβιλά, είτε στόπερ, είτε αμυντικό χαφ. Μόλις δύο στα τέσσερα ματς έχει ξεκινήσει στην ενδεκάδα.

Τέλος πάντων, για να καταλήξω: Ας παίξει ο Ολυμπιακός στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ έστω μία φορά, έστω στο πιο δύσκολο παιχνίδι του, με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα του, τουλάχιστον από τους παίκτες που έχει στη διάθεση του.

Άσχετο: Από τα social media της μητέρας του Χάμες, προκύπτει ότι χθες ήρθε στην Αθήνα από την Κολομβία μαζί με τον Σάμουελ, γιό του άσο του Ολυμπιακού, για να γιορτάσει στην Αθήνα τα γενέθλια του, καθώς το Σάββατο γίνεται τριών ετών. Μητέρα του Σάμουελ είναι η Σάνον Ντε Λίμα, μοντέλο από τη Βενεζουέλα, με την οποία είχε για αρκετά χρόνια σχέση ο Χάμες.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.