Europa League: «Απόδραση» για τη Μπέτις από τη Ρώμη, πρωτιά για την Άρσεναλ

Newsroom
Europa League: «Απόδραση» για τη Μπέτις από τη Ρώμη, πρωτιά για την Άρσεναλ

bet365

Η Άρσεναλ νίκησε με ευκολία τη Μπόντο Γκλιμτ με 3-0, έκανε το 2/2 και ανέβηκε στην πρώτη θέση του ομίλου. «Απέδρασε» από το «Ολίμπικο» η Ρεάλ Μπέτις, 2-1 τη Ρόμα. Λύγισε την ΑΕΚ Λάρνακας η Φενερμπαχτσέ.

1ος Όμιλος

H Άρσεναλ στη δεύτερη αναμέτρηση της για τον όμιλο έκανε το 2/2 χωρίς μάλιστα να «ιδρώσει», καθώς επικράτησε «σβηστά» με 3-0 της Μπόντο Γκλιμτ, αγωνιζόμενη μάλιστα με μια ενδεκάδα με αρκετούς αναπληρωματικούς. Στο 23' ο Τίρνι σούταρε δυνατά, ο Ενκέτια πήρε το ριμπάουντ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Στο 27' ο Βιεϊρά έβγαλε μια σέντρα μετά από φάουλ των Κανονιέρηδων και ο Χόλντινγκ με κεφαλιά έκανε το 2-0. Ο Πορτογάλος χαφ έγινε και σκόρερ στο 84' όταν μετά από εντυπωσιακή ενέργεια του Ζεσούς σούταρε και διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Θυμίζουμε πως το ματς των Λονδρέζων με την Αϊντχόφεν είχε αναβληθεί μετά από εισήγηση της αστυνομίας λόγω του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ. Το ματς θα διεξαχθεί στις 20 Οκτωβρίου.

Αποτελέσματα

Ζυρίχη - Αϊντχόφεν 1-5
Άρσεναλ - Μπόντο Γκλιμτ 3-0

Βαθμολογία

  1. Άρσεναλ 6 (5-1)
  2. Μπόντο Γκλιμτ 4 (3-5)
  3. PSV 4 (6-2)
  4. Ζυρίχη 0 (3-9)

Επόμενη αγωνιστική 13/10

Μπόντο Γκλιμτ - Άρσεναλ 19:45
Αϊντχόφεν - Ζυρίχη 22:00

2ος Όμιλος

Δύσκολα «λύγισε» η ΑΕΚ Λάρνακας στο «Σουκρού Σαράτσογλου», γνωρίζοντας τελικά την ήττα με 2-0 από την Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη. Ο Αλιόσκι στο 11' ήταν ο πρώτος που απείλησε την εστία των Κύπριων, βρίσκοντας όμως μπροστά του τον Πίριτς που πραγματοποίησε μια φοβερή επέμβαση. Οι γηπεδούχοι εξακολούθησαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και ευτύχησαν να προηγηθούν στο 26ο λεπτό με τον Μίτσι Μπατσουαγί να στοπάρει υπέροχα την μπαλιά του Ντιέγκο Ρόσι στο ύψος της περιοχής και να «εκτελεί» τον Πίριτς ανοίγοντας το σκορ. Η Φενέρ έγινε ξανά επικίνδυνη με αξιώσεις στο 55' με την ατομική ενέργεια του Εμρέ Μορ. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού ξεκίνησε την προσπάθειά του από δεξιά και μετά από μια ντρίπλα σημάδεψε την απέναντι γωνία με φαλτσαριστό σουτ, όμως και αυτός είδε τον Βόσνιο τερματοφύλακα της ΑΕΚ να τον σταματά απομακρύνοντας σε κόρνερ. Οι Κύπριοι από την πλευρά τους είχαν την δική τους στιγμή στο 66' με τον Φάραϊ να κάνει την κούρσα βγαίνοντας στην κόντρα, όμως το σουτ του πέρασε λίγα εκατοστά έξω από το δεξί δοκάρι. Και αφού δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν, οι «κιτρινοπράσινοι» δέχτηκαν τελικά και το δεύτερο γκολ που σφράγισε το ματς στο 80'. Μετά από εκτέλεση φάουλ η μπάλα χτύπησε στον Μάμα και κατέληξε στα δίχτυα του Πίριτς, με τον 21χρονο Κύπριο να έχει την άτυχή στιγμή του με το αυτογκόλ. Έτσι η ΑΕΚ έμεινε στους τρεις βαθμούς και την τρίτη θέση και στο +3 από την Ντιναμό Κιέβου, συνεπώς κρατάει στα χέρια της τουλάχιστον το εισιτήριο για τη συνέχεια στο Conference League. Στην πρώτη θέση μαζί με τη Ρεν (αλλά καλύτερη διαφορά τερμάτων) βρέθηκε η Φενέρμπαχτσε με 7 βαθμούς.

Στο άλλο ματς του ομίλου, το λυτρωτικό γκολ του Ντουέ στο 89' έδωσε τη νίκη στη Ρεν με 2-1 απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου και έστειλε τους Γάλλους στην ισοβαθμία με την Φενέρμπαχτσε στην κορυφή. Οι γηπεδούχοι ήταν από την αρχή «αφεντικό» στο ματς, προλαβαίνοντας να σπαταλήσουν τέσσερις σημαντικές ευκαιρίες πριν ο Τεριέ ανοίξει το σκορ στο 23'. Ο Τεριέ δέχθηκε την πάσα του Γκουιρί και νίκησε τον Μπόικο με όμορφο πλασέ ψηλά στην δεξιά του γωνία. Η ομάδα του Γκενέσιο συνέχισε να πιέζει και μετά την επίτευξη του 1-0, όμως ήταν οι φιλοξενούμενοι αυτοί που κατάφεραν να ισοφαρίσουν στην πρώτη τους ουσιαστικά επίσκεψη στην περιοχή του Μανταντά. Συγκεκριμένα στο 33' ο Τσιγκάνκοφ έκανε το σουτ εντός περιοχής μετά την πάσα του Καμπάεφ αναγκάζοντας τον Γάλλο κίπερ να κάνει μια εντυπωσιακή επέμβαση, όμως ο ίδιος πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε εύκολα για το 1-1. Μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου και κατά τη διάρκεια ολόκληρου του δεύτερου μέρους οι Ουκρανοί προσπαθούσαν να κρατήσουν την ισοπαλία και σχεδόν τα κατάφεραν, όμως το λάθος της κουρασμένης τους άμυνας έδωσε την ευκαιρία στον Ντουέ να πετύχει το νικητήριο για την ομάδα του γκολ ένα λεπτό πριν την λήξη της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης.

Αποτελέσματα
Φενέρμπαχτσε - ΑΕΚ Λάρνακας 2-0
Ρεν - Ντιναμό Κιέβου 2-1

Βαθμολογία
1. Φενέρμπαχτσε 7 (6-3)
2. Ρεν 7 (6-4)
3. ΑΕΚ Λάρνακας 3 (2-4)
4. Ντιναμό Κιέβου 0 (2-5)

Επόμενη αγωνιστική
ΑΕΚ Λάρνακας - Φενέρμπαχτσε
Ντιναμό Κιέβου - Ρεν

3ος Όμιλος

Η Ρεάλ Μπέτις «πάγωσε» το «Ολίμπικο», καθώς νίκησε τη Ρόμα με ανατροπή (1-2), έκανε το 3/3 και ξέφυγε στην κορυφή, έχοντας εννέα βαθμούς. Οι Τζιαλορόσι ήταν καλύτεροι και στο 32' μετά από παρέμβαση του VAR κέρδισαν πέναλτι για χέρι του Ρουιμπάλ. Ο Ντιμπάλα το εκτέλεσε εύστοχα και άνοιξε το σκορ. Οι Βερδιμπλάνκος είχαν άμεση απάντηση και στο 40' ισοφάρισε ο Ροντρίγκεζ με «κεραυνό» εκτός περιοχής. Οι Ανδαλουσιανοί ολοκλήρωσαν την ανατροπή στο 88' όταν ο Ρόδρι έβγαλε τη σέντρα και ο Ενρίκε με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-2. Οι Ρωμαίοι ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες, καθώς στο 90+3' αποβλήθηκε ο Ζανιόλο με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Αποτελέσματα

Ελσίνκι - Λουντογκόρετς 1-1
Ρόμα - Μπέτις 1-2

Βαθμολογία

  1. Μπέτις 9 (7-3)
  2. Λουντογκόρετς 4 (5-5)
  3. Ρόμα 3 (5-4)
  4. Ελσίνκι 1 (1-6)

Επόμενη αγωνιστική 13/10

Μπέτις - Ρόμα 19:45
Λουντογκόρετς - Ελσίνκι 22:00

4ος όμιλος

Μυθική ανατροπή για την Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ μέσα στην Μπράγκα και νίκη με 2-1! Σε ένα ματς που οι Πορτογάλοι είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά οι φιλοξενούμενοι τις μεγαλύτερες ευκαιρίες, η ομάδα του Γκεράερτς έφυγε με τη νίκη χάρη στον φοβερό Γκούσταφ Νίλσον που μπήκε στο ματς στο 83' με την ομάδα του να βρίσκεται πίσω στο σκορ και στο τελευταίο σφύριγμα με δύο προσωπικά τέρματα της είχε δώσει τη νίκη! Οι Βέλγοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 25΄ με τον Μπονιφάς, όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ μετά από χρήση του VAR, ενώ είχαν νέα μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και πάλι με τον Νιγηριανό Μπονιφάς που είδε το σουτ του από πλεονεκτική θέση να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι. Τελικά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 49' με συνεργασία Βιτίνια και Αμπέλ Ρουίζ και τον τελευταίο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, και παρότι το γκολ εξετάστηκε δεν βρέθηκε κάτι το μεμπτό για το 1-0. Στο μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου μέρους η Ουνιόν δεν μπόρεσε να βρει «καθαρές» ευκαιρίες για να ξαναμπεί στο ματς, κάτι που όμως θα άλλαζε στο 86'. Ο Αντιγκρά σέντραρε προς την περιοχή του Ματέους και ο Νίλσον -που είχε μπει στο ματς μόλις τρία λεπτά νωρίτερα- ισοφάρισε με σουτ στην κίνηση και την βοήθεια του δοκαριού, ενώ η ανατροπή ολοκληρώθηκε και πάλι από την «χρυσή» αλλαγή του Γκεράερτς στο 94'. Αυτή τη φορά ο Σουηδός ευνοήθηκε από τις κόντρες μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων και με σουτ στην αριστερή γωνία έδωσε το τρίποντο στην ομάδα του που συνεχίζει έχοντας το απόλυτο στην βαθμολογία, σε αντίθεση με την Μπράγκα που γνώρισε απόψε την πρώτη της απώλεια βαθμών και έμεινε δεύτερη.

Aποτελέσματα
Μπράγκα - Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ 1-2
Μάλμε - Ουνιόν Βερολίνου 0-1

Βαθμολογία
1. Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ 9 (6-3)
2. Μπράγκα 6 (4-2)
3. Ουνιόν Βερολίνου 3 (1-2)
4. Μάλμε 0 (2-6)

Επόμενη αγωνιστική
Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ - Μπράγκα
Ουνιόν Βερολίνου - Μάλμε

6ος όμιλος


«Τρελή» ισοπαλία 2-2 ανάμεσα σε Μίντιλαντ και Φέγενορντ, με τους ψυχωμένους Δανούς να επιστρέφουν από το 0-2 που βρέθηκαν στο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι ήταν μάλιστα αυτοί που έκαναν πρώτοι χρονικά αισθητή την παρουσία τους στα αντίπαλα καρέ, όταν στο 7' η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ίσακσεν σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Λοσλ πριν περάσει άουτ. Στο 21' η Μίντιλαντ ζήτησε πέναλτι όμως μετά από χρήση VAR ο ρέφερι Αλ Χακίμ αποφάνθηκε ότι δεν υπήρξε κάποια παράβαση, και δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έμειναν πίσω στο σκορ. Ο Σεμπάστιαν Σιμάνσκι βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή και σκόραρε εύκολα παίρνοντας το ριμπάουντ για το 1-0. Και αυτή η φάση ελέγχθηκε από το VAR (αυτή τη φορά για οφσάιντ), όμως και πάλι οι Ολλανδοί χαμογέλασαν μετά την ετυμηγορία του καθώς το γκολ μέτρησε κανονικά. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Εβάντερ έκανε χέρι μέσα στην περιοχή της Μίντιλαντ στο 42' και παρά την αρχική άρνηση του διαιτητή να καταλογίσει παράβαση, ο VAR επενέβη και πάλι και ο Σουηδός ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα αφού είδε και ο ίδιος τη φάση. Ο Κοκτσού ανέλαβε την εκτέλεση και παρότι ο Λοσλ έκανε επαφή με την μπάλα δεν κατάφερε να της αλλάξει την πορεία, με αποτέλεσμα η Φέγενορντ να πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο τερμάτων. Αυτό που δεν κατάφερε στο 7ο λεπτό το πραγματοποίησε τελικά στο 54΄ ο Ίσακσεν, με τον Δανό να «εκτελεί» τον Μπάιλο από την γωνία της μεγάλης περιοχής δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς. Από εκείνο το σημείο όπως ήταν φυσικό η Μίντιλαντ αύξησε την πίεσή της, ανάγκασε τη Φέγενορντ να κλειστεί στην περιοχή της και βρήκε το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης στο 85' με τον Ζουνίνιο, μετά από σέντρα του Εβάντερ. Αυτό το γκολ έφερε την απόλυτο στον όμιλο, αφού πλέον Φέγενορντ, Μίντιλαντ, Λάτσιο και Στουρμ Γκρατς είναι ισόβαθμες με 4 βαθμούς!


Αποτελέσματα
Μίντιλαντ - Φέγενορντ 2-2
Στουρμ Γκρατς - Λάτσιο 0-0

Βαθμολογία
1. Φέγενορντ 4 (10-6)
2. Μίντιλαντ 4 (7-4)
3. Λάτσιο 4 (5-7)
4. Στουρμ Γκρατς (1-6)

Επόμενη αγωνιστική
Φέγενορντ - Μίντιλαντ
Λάτσιο - Στουρμ Γκρατς

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα