Λουντοβίκ Μπλας: Από το αίτημα να μείνει εκτός αποστολής λόγω... Λιλ, στην ανανέωση με τη Ναντ (vids)

Νότης Χάλαρης
Λουντοβίκ Μπλας: Από το αίτημα να μείνει εκτός αποστολής λόγω... Λιλ, στην ανανέωση με τη Ναντ (vids)

bet365

Ήταν το όνομα που απασχόλησε περισσότερο τους φίλους της Ναντ, αφού η περίπτωσή του έφτασε στα... άκρα. Ωστόσο, ο Λουντοβίκ Μπλας, με στροφή 180 μοιρών, αποφάσισε να παραμείνει στον σύλλογο και το Gazzetta σας εξηγεί τι συνέβη με το αστέρι της αντιπάλου του Ολυμπιακού στο Europa League.

«Se queda». Αυτό ήταν το σλόγκαν που συνόδευε την φωτογραφία του Αλμπάν Λαφόντ στα προσωπικά του social media. Η συγκεκριμένη έκφραση, στα ελληνικά, σημαίνει «μένει», με τον πορτιέρο της Ναντ να έχει μαζί στην δημοσίευση και τον Λουντοβίκ Μπλας. Τον άνθρωπο που έχει γίνει το νούμερο ένα θέμα των ανθρώπων του γαλλικού συλλόγου και όχι άδικα.

Πρόκειται για το αστέρι της ομάδας και το πιο ακριβό της στοιχείο, ωστόσο η πορεία προς την κατάκτηση του κυπέλλου Γαλλίας πέρσι, έκαναν τον 24χρονο μεσοεπιθετικό να έρθει στο προσκήνιο πολλών ομάδων. Εν τέλει, η Λιλ ήταν εκείνη που κατάφερε να πάρει τη θετική του απάντηση. Το απίθανο της υπόθεσης είναι πως υπήρξε συμφωνία και με την ομάδα, όμως τι χάλασε την τελευταία στιγμή και πως ο παίκτης άλλαξε γνώμη μέσα σε λίγες ώρες;

Το Gazzetta ξετυλίγει το κουβάρι της υπόθεσης και σας παρουσιάζει τι έγινε με τον μεγαλύτερο κίνδυνο που έχει να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός κόντρα στην γαλλική ομάδα για το Europa League.

Ένα ατόφιο ταλέντο που ήρθε η ώρα να... μεγαλώσει

Πριν καν κλείσει τα 18 του χρόνια, ο Λουντοβίκ Μπλας είχε κάνει μεγάλο... γκελ στην Ευρώπη. Βγήκε από το «σχολείο» της Γκινγκάμπ και με τα μικρά κλιμάκια της Γαλλίας έκανε... παπάδες, με αποτέλεσμα το όνομά του να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των μεγάλων συλλόγων. Μέχρι εκεί όμως.

Τα χρόνια πέρασαν, οι προτάσεις ήρθαν αλλά δεν... ικανοποίησαν, με τον Γάλλο μεσοεπιθετικό να φτάνει στο σημείο να βλέπει την αξία του να «ξεθωριάζει». Το αποτέλεσμα ήταν να καταλήγει στη Ναντ, το καλοκαίρι του 2019 έναντι οκτώ εκατ. ευρώ. Καθόλου άσχημα για ένα παιδί μόλις 21 ετών αλλά ούτε και... τέλεια όταν λίγα χρόνια πριν ήταν το μεγαλύτερο next big thing της χώρας.

Δουλειά και... εκτόξευση ως κυπελλούχος Γαλλίας!

Η προοπτική της Ναντ, σε πρώτη φάση, δεν τον ενθουσίασε, όμως γρήγορα κατάλαβε πως είναι μία τέλεια ευκαιρία για τον ίδιο να πάρει φανέλα βασικού και να φτάσει σε ένα σημείο να θεωρείται ο καλύτερος της ομάδας. Η τιμή του ανέβηκε με πολύ γρήγορους ρυθμούς με τους αριθμούς να είναι εξίσου εξαιρετικοί, αφού μέτρησε 34 γκολ και 11 ασίστ μέσα σε μία τριετία.

Φυσικά, η στιγμή που τον έκανε «πρωτοσέλιδο» σε όλη τη Γαλλία, ήταν στον τελικό κυπέλλου Γαλλίας κόντρα στη Νις. Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής έγινε ο «χρυσός» σκόρερ για την ομάδα του, αφού το τέρμα του στο 47ο λεπτό ήταν αυτό που έκρινε τον τίτλο, ο οποίος πήγε στα χέρια των «καναρινιών».

Η πρόταση της Λιλ, η συμφωνία και το... μπάχαλο!

Από τα μέσα Ιουλίου, ο Λουντοβίκ Μπλας ήταν ο πρώτος στόχος της Λιλ για την ενίσχυση της μεσοεπιθετικής της γραμμής. Ο ποδοσφαιριστής από την πρώτη στιγμή είχε δώσει θετική απάντηση για να συνεχίσει εκεί την καριέρα του και η Ναντ πείστηκε να πει εξίσου το «ναι» στην πρόταση των 15 εκατ. ευρώ.

Ουσιαστικά, όλα ήταν έτοιμα για το deal, μέχρι που μπήκε στη μέση ο προπονητής του συλλόγου, Αντουάν Καμπουαρέ. Ο έμπειρος κόουτς, εκτός από το γεγονός πως δεν ήθελε να χάσει ένα από τα μεγάλα του όπλα ενόψει της Ευρώπης, δεν δεχόταν να ενισχυθεί μία αντίπαλος στη Ligue 1 με το αστέρι της ομάδας. Έτσι, έπεισε την διοίκηση να κάνει... πίσω και να ακυρώσει την συμφωνία, δημιουργώντας ένα μεγάλο μπάχαλο, αφού ο ίδιος δεν προπονούταν ή είχε θέσει τον εαυτό του, σχεδόν, εκτός ομάδας

Η πίεση του Μπλας και η στροφή 180 μοιρών...

Το φλερτ του Μπλας με τη Λιλ υπάρχει πριν από το μεταξύ τους παιχνίδι, για την 2η αγωνιστική της Ligue 1 στις 12 Αυγούστου. Αρχικά, άπαντες έλεγαν πως μετά το ματς, θα επισημοποιηθεί η μεταγραφή του, όμως η υπόθεση πήρε και άλλη παράταση και ο 24χρονος ποδοσφαιριστής ήταν βασικός και κόντρα στη Μαρσέιγ, όπου σκόραρε κιόλας (ήττα με 2-1 για την ομάδα του).

Ο ίδιος δεν ήθελε να καθυστερήσει άλλο η μεταγραφή και έφτασε το θέμα στα... άκρα, δηλώνοντας πως δεν θέλει να συμπεριληφθεί στην αποστολή για το ματς με της Κυριακής (28/08) κόντρα στην Τουλούζ. Και όμως, μέσα σε λίγα 24ωρα, η στάση του Γάλλου άλλαξε... εντελώς.

Συγκεκριμένα, έπειτα από συζητήσεις με την διοίκηση αλλά και τον Καμπουαρέ, ο Μπλας όχι απλά δέχθηκε να αγωνιστεί αλλά και να... ανανεώσει με την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στους ομίλους του Europa League. Το προσεχή συμβόλαιο εκπνέει το καλοκαίρι του 2024 και με την υπογραφή της νέας συνεργασίας, θα μπει «ταφόπλακα» στις συζητήσεις με τη Λιλ.

Έτσι, το μεγάλο αστέρι του Ναντ θα παραμείνει στην τοπική ομάδα και ο Ολυμπιακός θα κληθεί να τον συναντήσει στη «μάχη» των ομίλων.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα