Europa League: Στους «16» η Γαλατά, Μαρσέιγ και Ραπίντ - Φούντας υποψήφιοι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ

Newsroom
Europa League: Στους «16» η Γαλατά, Μαρσέιγ και Ραπίντ - Φούντας υποψήφιοι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ

bet365

Η Γαλατάσαραϊ πήρε τον βαθμό που χρειαζόταν στο ντέρμπι κορυφής απέναντι στη Λάτσιο (0-0) για να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στους «16», την ίδια ώρα που Μαρσέιγ και Ραπίντ Βιέννης τσέκαραν εισιτήριο για... Conference.

5ος όμιλος

Άντεξε στην πίεση και τελικά κατέλαβε την πρωτιά. Η Γαλατάσαραϊ ανταποκρίθηκε άψογα στο ντέρμπι κορυφής στη Ρώμη απέναντι στη Λάτσιο, η οποία επιτέθηκε με όλα της τα μέσα για να ρίξει τους Τούρκους από το... θρόνο, δίχως όμως αποτέλεσμα. Το 0-0 έμελλε να παραμείνει μέχρι τελικό σφύριγμα, χαρίζοντας αήττητο και απευθείας πρόκριση στη Γαλατά, με τους Λατσιάλι από την πλευρά τους να αρκούνται με τη συμμετοχή τους στα play off.

Την ίδια ώρα η Μαρσέιγ έλυνε επιτέλους τα... μάγια που την είχαν δεσμεύσει στην Ευρώπη και πανηγύρισε, έστω και την ύστατη στιγμή, την πρώτη της φετινή νίκη. Το γκολ του Μίλικ στο 40΄αρκούσε για να κάνει τη διαφορά απέναντι στην Λοκομοτίβ Μόσχας (1-0), με τους Μασσαλούς να παίρνουν το τρίποντο και συνάμα την πρόκριση στο Conference League.

Αποτελέσματα

Μαρσέιγ - Λοκομοτίβ Μόσχας 1-0
Γαλατάσαραϊ - Μαρσέιγ 0-0

Βαθμολογία

1. Γαλατάσαραϊ 12 (7-3)
2. Λάτσιο 9 (7-3)
3. Μαρσέιγ 7 (6-7)
4. Λοκομοτίβ Μόσχας 2 (2-9)

6ος όμιλος

Ακόμα και η ισοπαλία του αρκούσε. Μπορεί να δεινοπάθησε για 90 λεπτά απέναντι στη Μπράγκα και να καρδιοχτύπησε στο φινάλε, όμως ακόμη κι έτσι ο Ερυθρός Αστέρας πήρε τον βαθμό (1-1) που χρειαζόταν και κατέλαβε την πρωτιά. Το γκολ του - εντυπωσιακού τη φετινή σεζόν - Γκαλένο (52΄) βέβαια είχε φέρει προσωρινά σε δύσκολη θέση τους Σέρβους που προς στιγμήν έβλεπαν πιο κοντά από ποτέ τη δεύτερη θέση και το.... δύσβατο μονοπάτι των play off. Η ισοφάριση ωστόσο με τον Κάται (70΄) αποδείχθηκε λυτρωτική, με τους φιλοξενούμενους να δραπετεύουν με τον βαθμό από την Πορτογαλία, εξασφαλίζοντας έτσι την πρόκρισή τους στους «16» της διοργάνωσης.

Μαζί τους πάντως στο Europa League θα συνεχίσει και η Μπράγκα που μπορεί να μην κατάφερε να κερδίσει, αλλά τουλάχιστον εξασφάλισε την παρουσία της στα νοκ άουτ μέσω... Βουλγαρίας. Κι αυτό γιατί στο άλλο ματς του ομίλου, η Μίντιλαντ έμεινε στο μηδέν στην έδρα της Λουντογκόρετς (0-0), με τους Δανούς να χάνουν την ευκαιρία να προσπεράσουν τους Πορτογάλους στη βαθμολογία και μοιραία να δέχονται τον υποβιβασμό τους στο Conference League.

Αποτελέσματα

Λουντογκόρετς - Μίντιλαντ 0-0
Μπράγκα - Ερυθρός Αστέρας 1-1

Βαθμολογία

1. Ερυθρός Αστέρας 11 (6-4)
2. Μπράγκα 10 (12-9)
3. Μίντιλαντ 9 (7-7)
4. Λουντογκόρετς 2 (3-8)

7ος Όμιλος

Στο «Σέλτικ Παρκ» σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο αλλά θεαματικό παιχνίδι η Σέλτικ επικράτησε της Μπέτις με 3-2. Το σκορ άνοιξε νωρίς, καθώς μόλις στο 3' οι «Κέλτες» έκαναν το 1-0 χάρη στη κεφαλιά του Στέφεν Γουέλς μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αμπάντα. Το παιχνίδι για οκτώ λεπτά απέκτησε ξέφρενο ρυθμό, καθώς μπήκαν τέσσερα γκολ! Στο 69' ο Μπόρχα Ιγκλέσιας σούταρε, η μπάλα χτύπησε σε πρώτο χρόνο στο δοκάρι και σε δεύτερο στο πόδι του τερματοφύλακα Μπάιν και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1. Στο 72' ο Χέντερσον έκανε το 2-1, όμως τρία λεπτά αργότερα (75') ο Ιγκλέσιας ισοφάρισε και πάλι. Τη τελευταία λέξη την είπε η Σέλτικ. Στο 78' ο Έντγκαρ Γκονζάλεθ έκανε ένα άτσαλο μαρκάρισμα εντός περιοχής και ο διαιτητής Στεφάνσκι έδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τέρνμπουλ, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Στο δεύτερο παιχνίδι του ομίλου η ουραγός Φερεντσβάρος έκανε... «σεφτέ», καθώς επικράτησε με 1-0 της πρωτοπόρου, Μπάγερ Λεβερκούζεν. Ο Ζούμπκοβ έκανε τη σέντρα και ο Λαϊντούνι με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, στη μοναδική τελική των Ούγγρων που πήγε στην εστία.

Αποτελέσματα

Σέλτικ - Μπέτις 3-2
Φερεντσβάρος - Μπάγερ Λεβρκούζεν 1-0


Βαθμολογία

1. Mπάγερ Λεβερκούζεν 13 (14-5)
2. Μπέτις 10 (12-12)
3. Σέλτικ 9 (13-15)
4. Φερεντσβάρος 3 (5-12)

8ος Όμιλος

Στο Βέλγιο η Ραπίντ Βιέννης του Ταξιάρχη Φούντα πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Γκένκ, καθώς επικράτησε με 1-0 και κατέλαβε τη τρίτη θέση, η οποία οδηγεί στο Conference League. To γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε στο 29' ο Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς. Ο διεθνής Έλληνας μεσοεπιθετικός παρακολούθησε ολόκληρο το παιχνίδι από τον πάγκο...

Η βαθμολογικά αδιάφορη πρωτοπόρος του ομίλου Γουέστ Χαμ παρατάχθηκε κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο Λονδίνο με δέκα αναπληρωματικούς και εν τέλει ηττήθηκε με 1-0. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση το πέτυχε ο Όρσιτς, μόλις στο 4΄με ένα φανταστικό σουτ από θέση «έξω - αριστερα» και χάρισε τη δεύτερη θέση στην ομάδα του.

Αποτελέσματα

Γκενκ - Ραπίντ Βιέννης 0-1
Γουέστ Χαμ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0-1

Βαθμολογία

1. Γουέστ Χαμ 13 (11-3)
2. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 10 (9-6)
3. Ραπίντ Βιέννης 6 (4-9)
4. Γκενκ 5 (4-10)

Οι ομάδες που προκρίθηκαν στους «16» του Europa League: Λυών, Μονακό, Σπαρτάκ Μόσχας, Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, Γαλατασαράι, Ερυθρός Αστέρας, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Γουέστ Χαμ

Οι ομάδες που προκρίθηκαν στα Play Off: Ρέιντζερς, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Νάπολι, Ολυμπιακός, Λάτσιο, Μπράγκα, Μπέτις, Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Οι ομάδες που συνεχίζουν στο Conference League Σπάρτα Πράγας, Αϊντχόφεν, Λέστερ, Φενερμπαχτσέ, Μαρσέιγ, Μίντιλαντ, Σέλτικ, Ραπίντ Βιέννης

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα