Θρίαμβος επιβεβαίωσης του Ολυμπιακού, με… 9-1 στην επιστροφή του Μασούρα!

Θρίαμβος επιβεβαίωσης του Ολυμπιακού, με… 9-1 στην επιστροφή του Μασούρα!

Θρίαμβος επιβεβαίωσης του Ολυμπιακού, με… 9-1 στην επιστροφή του Μασούρα!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta με το δικό του τρόπο τον χθεσινό θρίαμβο του Ολυμπιακού στην Πόλη.

Κατ΄ αρχάς ο Ολυμπιακός αυτόν τον θρίαμβο πρώτον τον άξιζε και δεύτερον τον είχε ανάγκη.

Είχε ανάγκη η ομάδα από μία τέτοια και τόσο εμφατική νίκη μετά από σχεδόν 2,5 μήνες δουλειάς στη σεζόν. Γιατί καλό ήταν και το τρίποντο με την Άντβερπ, αλλά με την ψυχή στο στόμα μέσα στο Καραίσκάκη…καλή ήταν κι η πρόκριση με την Σλόβαν, αλλά με την αδυναμία στη ρεβάνς να εκμεταλλευθεί τον παίκτη παραπάνω για 60 λεπτά αγώνα…καλά ήταν και τα τρία τρίποντα στο πρωτάθλημα που τον έφεραν στην πρώτη θέση, αλλά με την γκέλα με τον Ατρόμητο να είναι ακόμη στο μυαλό…Ο Ολυμπιακός, όμως, χρειάζονταν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, σαν κι αυτόν μέσα στην Τουρκία. Για να επανέλθει δυναμικά η πίστη στην ίδια την ομάδα, για να πάρει πάνω του από ψυχολογία ολόκληρος ο οργανισμός Ολυμπιακός, για να ξαναφοβίσει τους εν Ελλάδι αντιπάλους του!…Πάνω απ΄όλα, όμως, για να επιβεβαιωθεί ο ίδιος ο Ολυμπιακός, ως πρότζεκτ, ως δυναμική…

Το άξιζε δε αυτό το 3-0 γιατί κατέθεσε επί 90 λεπτά σε μία καυτή έδρα και ποιότητα και ψυχή. Ακόμη κι όσοι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο με άλλους συμπαίκτες του (βλέπε Ονιεκουρού και Μπα) αν μη τι άλλο μάχονταν σε κάθε φάση κι έτσι έφτιαξαν ένα σύνολο συμπαγές, που έπαιξε έξυπνα, δυνατά, αποφασιστικά και πήρε από το ποδόσφαιρο ό,τι του είχε στοιχίσει τα προηγούμενα χρόνια (βλέπε με Τότεναμ, Μίλαν, Μαρσέιγ, Ερυθρό Αστέρα), ένα διπλό σε φάση ομίλων στα κύπελλα Ευρώπης.

Ήταν μία ανταμοιβή το χθεσινό παιχνίδι για τους παίκτες και τον προπονητή, που δουλεύουν μαζί τέσσερα χρόνια, αλλά και για τον Μαρινάκη που στηρίζει συνεχώς και πάντα (και στα δύσκολα-βλέπε αποκλεισμό από τη Λούντογκορετς στο Τσάμπιονς Λιγκ) και για ένα ολόκληρο στρατό συνεργατών του που εργάζεται 24 ώρες την ημέρα για το κλαμπ και φυσικά για τον κόσμο της ομάδας που σε εποχές πανδημίας είναι πιο κοντά απ΄ότι είναι ο κόσμος κάθε άλλης ομάδας στην Ελλάδα.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Από εκεί και πέρα, κοιτάξτε, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές: για να κάνεις ένα 3-0 σε τέτοιο επίπεδο, πρέπει να σου έρθουν όλα βολικά. Να είσαι εσύ καλός, να μην είναι ο αντίπαλος σου στην καλύτερη του βραδιά, να έχεις και τύχη, να έχεις και μία καλή διαιτησία-το ισπανικό γκρουπ των διαιτητών υπό τον Ερνάντεθ δεν κώλωσε ποτέ και δεν έδωσε τίποτα στην έδρα παίζοντας αυστηρά 50-50.

Ο Ολυμπιακός στάθηκε και τυχερός στο διάστημα από το 1-0 έως το 2-0. Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, η Φενέρμπαχτσε μπορούσε σε τρεις-τέσσερις περιπτώσεις να ισοφαρίσει, με αποκορύφωμα βέβαια το δοκάρι, στη…νιοστή (!) φάση του παιχνιδιού στην οποία ο Όλεγκ ενήργησε λες και κοιμήθηκε και βγήκε στην πλάτη του αντίπαλος κυνηγός και τελείωσε φάση υπό ιδανικές συνθήκες.

Επιπλέον οι Τούρκοι, που δεν είναι καθόλου ομάδα του πεταματού κι αυτό θα αποδειχθεί και στην πορεία του ομίλου, είχαν σημαντικές ελλείψεις. Εμείς λέμε για την απώλεια του Εμβιλά, αλλά η Φενέρ έχασε τελευταία στιγμή το μεγάλο της όνομα, τον Οζίλ και δεν είχε και άλλους πέντε παίκτες που θεωρούνται μέσα στους 13-14 βασικούς (τον Καχβετσί, τον Αζίζ, τον Σόσα, τον Τίσεραντ, τον Σανγκαρέ).

Για τον Ολυμπιακό, βέβαια, η βραδιά θα άγγιζε το τέλειο εάν δεν υπήρχε εκείνο το πέναλτι της Άιντραχτ στο Βέλγιο στο 91ο λεπτό! Τώρα, θα ήταν τέσσερις πόντους πάνω από τους Γερμανούς και πέντε από τους Βέλγους και τους Τούρκους, μετά από μόλις δύο αγωνιστικές. Αλλά εδώ που τα λέμε θα ήταν…σατανικά τέλειο για δεύτερη σερί αγωνιστική το άλλο παιχνίδι του ομίλου να έμενε στην ισοπαλία με χαμένο πέναλτι στις καθυστερήσεις, όπως είχε συμβεί με την εκτέλεση του Πέλκα στο Άιντραχτ-Φενέρ 1-1…

O Πέδρο Μαρτίνς

Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός είναι μεν πρώτος, αλλά με την Άιντραχτ κοντά, στους δύο βαθμούς πίσω, τη Φενέρ πιο μακριά, στους πέντε πόντους πίσω και την Άντβερπ ακόμη πιο μακριά, στους έξι πόντους πίσω. Την επόμενη αγωνιστική, σε τρεις εβδομάδες πια, ο πρωταθλητής Ελλάδας θα δοκιμαστεί στη Φρανκφούρτη, και ατυχώς εκεί μπορεί να φανεί πόσο σημαντικό ήταν το χθεσινό πέναλτι στο οποίο ευστόχησαν οι Γερμανοί. Γιατί αν κερδίσουν τον Ολυμπιακό θα τον ξεπεράσουν κατά ένα πόντο κι αν κερδίσουν κι οι Τούρκοι τους Βέλγους, θα τον πλησιάσουν στους δύο πόντους.

Τέλος πάντων, ας χαρεί ο Ολυμπιακός τώρα αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα που ενισχύει τη θέση του στον ευρωπαϊκό χάρτη. Και ας χαρεί κι ο Μασούρας την απίστευτη επιστροφή του μετά την πρώτη θλάση που έβγαλε σε σχεδόν μία τριετία στον Ολυμπιακό! Λες και του έκανε καλό που έμεινε έξω πάνω από ένα μήνα (!), μετά τον τραυματισμό του σε εκείνο το 3-0 επί της Σλόβαν. Γύρισε δριμύτερος, σαν να είναι πιο ώριμος από ποτέ, με ρέντα στο σκοράρισμα, με δημιουργία υψηλού επιπέδου.

Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει την καταλυτική, όσο κανενός άλλου (!), παρουσία του σε αυτά τα τρία παιχνίδια στα οποία έπαιξε μέσα σε ένα οκταήμερο, άμα τη επιστροφή του; Κι από εκεί που ο Ολυμπιακός στο διάστημα της απουσίας του Μασούρα, κέρδιζε, όποτε κέρδιζε…, με τα χίλια ζόρια, ξαφνικά σε αυτά τα τρία τελευταία παιχνίδια του έχει τρεις νίκες, με γκολ 9-1!!! Τον Απόλλωνα 4-1 μέσα, τον Αστέρα Τρίπολης 2-0 έξω, τη Φενέρ 3-0 έξω…Με τον Μασούρα να ανοίγει το σκορ με τον Απόλλωνα…Να έχει την ασίστ για το 1-0 (Τικίνιο) στην Τρίπολη…Και να έχει την ασίστ για το 1-0 (πάλι Τικίνιο) και τα γκολ για το 2-0 και το 3-0 στην Κωνσταντινούπολη!!!

O Γιώργος Μασούρας

Είναι αυτό που λέμε, τι άλλο να κάνει ένας κυνηγός! Κι όμως ο Μασούρας σε αυτά τρία παιχνίδια (παίζοντας αντίστοιχα 66, 57 και 88 λεπτά) εκτός από όλα τα άλλα, έβγαλε άλλες δύο ασίστ για τον Τικίνιο που έχασε τις ευκαιρίες να σκοράρει κι είχε ο ίδιος χθες και ιδανική ευκαιρία για χατ τρικ και το έχασε, σε μία φάση στην οποία θα μπορούσε να κάνει άλλη μία ασίστ στον Τικίνιο. Κι ίσως θα πρέπει να σκεφθεί ο εκλεκτός Έλληνας διεθνής ότι δεν θα είχε μεγάλη διαφορά αν τέλειωνε το ματς με χατ τρικ και μία ασίστ (αν σκοράρε ο ίδιος στη φάση που νικήθηκε από τον γκολκίπερ), από το να το τέλειωνε με δύο γκολ και δύο ασίστ (αν πάσαρε στον Τικίνιο και το έβαζε αυτός)...

Αν θέλουμε να του κάνουμε και λίγη κριτική του Μασού, αυτό ακριβώς πρέπει να φτιάξει, τα τελειώματα του στα τετ α τετ, εκεί που πρέπει να πλασάρει σημαδεύοντας κι όχι να σουτάρει στην κίνηση. Αλλά πιο πολύ ουσία έχει να σταθούμε στην χθεσινή απίστευτη συμμετοχή του στο παιχνίδι του Ολυμπιακού επιθετικά: δεν ήταν μόνο τα δύο γκολ, το τρίτο που έχασε και η ασίστ! Από άλλη μία έξοχη πάσα του στον Καμαρά εύκολα θα μπορούσε έρθει γκολ κι από τον Μαντί, σε μία άλλη στιγμή δεν βρήκε γεμάτα την μπάλα στην κεφαλιά από την καλή σέντρα του Όλεγκ και σε μία Τρίτη για κάποιο τρόπο δεν σούταρε ο ίδιος ο Μασούρας αν και μπορούσε, για να γυρίσει την μπάλα στον Ονιεκούρου, και δη χωρίς επιτυχία.

Η καταμέτρηση λέει ότι ο άσος του Ολυμπιακού ήταν μέσα σε οκτώ (!!!) στιγμές για γκολ. Μιλάμε για ένα δεδομένο-αποθέωση του Μασούρα, που εκτός των άλλων είχε τρία κλεψίματα, ένα κόψιμο και μπλόκαρε ένα σουτ Τούρκου, δίνοντας δηλαδή και βοήθειες ανασταλτικά. Να΄ναι καλά το παιδί που γύρισε έτσι!

Παρεμπιπτόντως, ο Λαλά ήταν μια χαρά χθες στο β΄ημίχρονο στο οποίο πήρε την ευκαιρία, με τον Πέδρο να διορθώνει την αρχική κακή επιλογή του να ξεκινήσει με δεξί μπακ τον…κλασικό στόπερ Μπα, ενώ είχε τρία δεξιά μπακ στον πάγκο!

Άσχετο: ο ΠΑΟΚ τον τελευταίο χρόνο, από τον Σεπτέμβριο του 2020, αντιμετώπισε στην Ευρώπη τρεις ομάδες που αμέσως νωρίτερα είχαν παίξει με τον Ολυμπιακό. Δείτε τα αποτελέσματα του και κάνετε τις συγκρίσεις…

30.9.2021 ΠΑΟΚ-Σλόβαν Μπρατισλάβας 1-1 (19.8.2021 Ολυμπιακός-Σλόβαν 3-0)…

22.10.2020 ΠΑΟΚ-Ομόνοια 1-1 (23.9.2020 Ολυμπιακός-Ομόνοια 2-0)

3.12.2020 Ομόνοια-ΠΑΟΚ 2-1 (29.9.2020 Ομόνοια-Ολυμπιακός 0-0)

22.9.2020 Κράσνονταρ-ΠΑΟΚ 2-1 (27.8.2019 Κράσνονταρ-Ολυμπιακός 1-2)

30.9.2020 ΠΑΟΚ-Κράσνονταρ 1-2 (21.8.2019 Ολυμπιακός-Κράσνονταρ 4-0)

Εκεί δηλαδή που ο Ολυμπιακός έχει τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία που τον βόλεψε, ο ΠΑΟΚ έχει δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες.

Χωρίς σχόλια…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.