Τελικός Conference League: Όταν ο θείος του Εσε έπαιρνε μεταγραφή στη Φιορεντίνα μετά από πρόταση του Μπατιστούτα! (vids)

Ο Εσε

bet365

Ο 54χρονος Αντόνιο Μοαμέντ, ένας ιδιαίτερα γνωστός προπονητής στην Αργεντινή, εκτός από θείος του Εσε υπήρξε και μεταγραφικό απόκτημα της Φιορεντίνα την εποχή του Μπατιστούτα!

Ο Αντόνιο Μοαμέντ ως προπονητής έχει κατακτήσει τίτλους σε Αργεντινή, Μεξικό και Βραζιλία. Στο Μεξικό έχει πάρει τίτλους με 3 διαφορετικές ομάδες. Το story που έχει ενδιαφέρον όμως σε σχέση με τον τελικό του Conference League και το Ολυμπιακός - Φιορεντίνα της 29ης Μαϊου είναι πώς ο θείος του Εσε, Αντόνιο Μοαμέντ, που έχει το προσωνύμιο Τούρκο, είχε πάρει μεταγραφή στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και την ίδια περίοδο με τον Μπατιστούτα.

Μάλιστα αυτό έγινε κατόπιν πρότασης του Μπατιγκόλ! Ο Μπατιστούτα τον πρότεινε στη Φιορεντίνα για τη γραμμή κρούσης της για να τον κλείσουν μετά οι Βιόλα. Μάλιστα ο Μπατιστούτα τον είχε προτείνει ως έναν παίκτη που θα μπορούσε να τον αντικαταστήσει εάν έφευγε. Η Φιορεντίνα είχε αγοράσει τον θείο του Σαντιάγκο Εσε, του χαφ του Ολυμπιακού, όμως δεν κατάφερε ποτέ να βρει τη γη της επαγγελίας του (της ποδοσφαιρικής) στην Ιταλία καθότι δόθηκε δανεικός σε αργεντίνικες ομάδες μετά (όπως η Μπόκα) για να συνεχίσει μετά την καριέρα του στο Μεξικό.

Ο Εσε από μέρους του μιλώντας σε δίκτυα της Λατινικής Αμερικής όπως το TNT Sports είχε σταθεί στην επιρροή και τη μεγάλη βοήθεια του θείου του στην καριέρα του. Ανάμεσα στα άλλα είχε σχολίασε ότι «ο θείος μου πάντα με συμβούλευε και με βοηθούσε πολύ. Ευχαριστώ τον Θεό που τον είχα και τον έχω στο πλευρό μου».

Την ιστορία αυτή είχε μεταφέρει το περιοδικό Solo Fútbol το 1991.

Η φωτογραφία των Μοαμέντ και Μπατιστούτα

- Η φωτογραφία είναι από το site του Enunabaldosa.com.

Να λοιπόν που με αυτή την ιστορία υπάρχει... σύνδεση με την οικογένεια Εσε και το background αυτού του τελικού με τη Φιορεντίνα. Το παρατσούκλι του Μοαμέντ - που είχε περάσει μία μεγάλη προσωπική τραγωδία χάνοντας τον έναν εκ των 2 γιων του σε ηλικία 9 ετών σε δυστύχημα και ενώ τήρησε την υπόσχεση που του είχε δώσει να ξαναγίνει Πρωταθλητής στο Μεξικό - ως Turco ή El Turco είχε να κάνει με το γεγονός ότι η οικογένειά του είχε καταβολές από τη Συρία και τον Λίβανο.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα