Ολυμπιακός: Είναι αυτός ο γίγαντας της Ευρώπης, απλά θαυμάστε τον!

Ολυμπιακός: Είναι αυτός ο γίγαντας της Ευρώπης, απλά θαυμάστε τον!

bet365

Ο Ολυμπιακός έζησε μία μοναδική και ιστορική βραδιά στο Villa Park σε μία αγωνιστική... παράστασή του ως ένα σύνολο συγκροτημένο, καλά δουλεμένο και προετοιμασμένο σε όλους τους τομείς. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Είναι μία από τις βραδιές που ιδανικά θα ήθελες να ξαναζήσεις. Είναι από τις στιγμές που βλέπεις όλο αυτό που συμβαίνει στο γήπεδο και θέλεις τον χρόνο σου για να το αντιληφθείς πλήρως. Όμως είναι και ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. Είναι αυτό το... έπος του Ολυμπιακού με το 2-4 με την Αστον Βίλα. Η βραδιά που προκαλεί θαυμασμό για αυτόν τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός πήγε στο Villa Park με το δικό του my way. Η φάση που ο Τσικίνιο έχει κάνει το... μαγικό του με τακουνάκι για να βγει το 0-1 του Ελ Καμπί είναι φοβερή. Ο Τσικίνιο θα έκανε... τακουνάκι και στο 0-2 του Ελ Καμπί μετά τη μεταβίβαση του Ποντένσε. Τελείωσε εκεί όμως το ματς;

Όχι δεν τελείωσε. Γιατί η Αστον Βίλα έχει εξαιρετικούς παίκτες στη γραμμή κρούσης της και έβγαλε αντίδραση για να κάνει το 2-2 και ενώ είχε μειώσει το σκορ 2-1 στις καθυστερήσεις του α' μέρους.

Αυτός ο Ολυμπιακός που απλά δεν... μασάει και το 2-2 το έκανε 2-4!!!

Ο Ολυμπιακός σε μία βραδιά όπου ο Λουίζ ήταν μοιραίος (έκανε το πέναλτι που σκόραρε ο Ελ Καμπί και έχασε πέναλτι) βρήκε το πάθος, την ψυχολογία και το αγωνιστικό σθένος για να κάνει το 2-3 από την άσπρη βούλα και το 2-4 από τα πόδια του Εσε μετά την κίνηση του Ποντένσε.

Και κάπως έτσι γράφτηκε μία ακόμα ΤΕΡΑΣΤΙΑ σελίδα στην ιστορία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός το έκανε αυτό απέναντι στην 4η ομάδα της Premier League. Σκεφτείτε τα μεγέθη με τα οποία έχουμε να κάνουμε.

Και βλέποντας κανείς και την εικόνα, την απογοήτευση των Άγγλων και τη... γιούχα προς τους παίκτες του Εμερι καταλαβαίνει ακόμα περισσότερο το αγωνιστικό μεγαλείο αυτής της βραδιάς για τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ είναι αυτός ο Ευρωπαίος γίγαντας που... λύγισε μία τόσο καλή και ποιοτική αγγλική ομάδα μέσα στο γήπεδό της. Αυτός ο Ολυμπιακός, αυτή η... έκδοσή του, βγάζει ένα σπάνιο μέταλλο, έναν τρομερό χαρακτήρα και μία δουλειά σε όλα τα επίπεδα. Με συγκρότηση, προσοχή, τακτική προσήλωση και πολύ καλή αγωνιστική, πνευματική και ψυχολογική προετοιμασία.

Και βέβαια αυτό το 2-4 βάζει άλλα δεδομένα για τον 2ο επίσης ιστορικότατο ημιτελικό της ερχόμενης Πέμπτης για το Conference League στο Καραϊσκάκη. Τον Ολυμπιακό αυτή τη στιγμή τον ενδιαφέρει μόνο η ρεβάνς και τίποτε άλλο σε μία ευρωπαϊκή χρονιά που εξελίσσεται ονειρικά. Εστιάζει λοιπόν μόνο στο Ολυμπιακός - Αστον Βίλα. Στη 2η μεγάλη... μάχη που ακολουθεί.

Υ.Γ. Φοβερή δουλειά από τους χαφ του Ολυμπιακού. Όλοι τους. Από το... σκυλί του πολέμου που ονομάζεται Εσε μέχρι τον τεχνίτη Τσικίνιο και τον ποιοτικό και έμπειρο Ιμπόρα.

Υ.Γ. 2 Ο Τσικίνιο αποδεικνύεται στον αγωνιστικό χώρο ακόμα πιο καλή μεταγραφή από τις αρχικές εκτιμήσεις. Ένα εξαιρετικό αγωνιστικό... όπλο είτε παίζει οκτάρι, είτε δεκάρι είτε οπουδήποτε αλλού. Από τον τρόπο που πιέζει έως τον τρόπο που φτιάχνει παιχνίδι.

Υ.Γ. 3 Όχι δεν ήταν η κορυφαία εμφάνιση του Ποντένσε με τα χρώματα του Ολυμπιακού. Ωστόσο είναι μέσα στα... μισά γκολ των Πειραιωτών με το ποδοσφαιρικό του χάρισμα.

Υ.Γ. 4 Κάτω η... μπάλα στον Ολυμπιακό ακόμα και μετά από τέτοια νίκη. Και αυτό διότι άπαντες ξέρουν πώς η ρεβάνς με την Αστον Βίλα δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.

Υ.Γ. 5 Τι να πρωτογραφτεί για αυτόν τον φοβερό φορ, τον Ελ Καμπί. Σπάει όλα τα... κοντέρ. Χατ τρικ απέναντι σε ομάδα Premier. Τόσο απλά.

Υ.Γ. 6 Οι Άγγλοι δεν περίμεναν με τίποτα τέτοιο Ολυμπιακό και τέτοια εξέλιξη. Ο κόουτς Μεντιλίμπαρ που είχε κάνει φοβερή δουλειά στην προετοιμασία αυτού του αγώνα μάλλον τον περίμενε έτσι.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.