Φενέρμπαχτσε: Πιθανότητα να την αποκλείσει η UEFA από την Ευρώπη, αν αποσυρθεί από το πρωτάθλημα αναφέρουν οι Τούρκοι

Newsroom
fener_trabzon

bet365

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Fanatik», η UEFA υπάρχει πιθανότητα να τιμωρήσει την Φενέρμπαχτσε με αποκλεισμό από την Ευρώπη, αν εκείνη αποσύρει την συμμετοχή από το τουρκικό πρωτάθλημα.

Η τουρκική ιστοσελίδα «Fanatik» επικοινώνησε μ' ένα δικηγόρο που ειδικεύεται στο αθλητικό δίκαιο με σκοπό να αναλύσει εκείνος το τι μπορεί να συμβεί με την Φενέρμπαχτσε, αν εκείνη τελικά κάνει πράξη τις απειλές της και αποσυρθεί από το τουρκικό πρωτάθλημα, αν τιμωρηθούν οι ποδοσφαιριστές για τα επεισόδια στο παιχνίδι με την Τραμπζονσπόρ.

Ο Ανίλ Ντιντσέρ, όπως ονομάζεται ο δικηγόρος αυτός, εξήγησε πως στην αρχή κάθε πρωταθλήματος, οι ομάδες υπογράφουν μία δέσμευση από κοινού με την τουρκική ομοσπονδία, η οποία προφανώς εμπεριέχει μέσα και κάποιους κανονισμούς που δεν πρέπει να παραβαίνουν.

Μέσα εκεί αναφέρεται πως αν κάποια ομάδα, παραβιάσει τις δεσμεύσεις αυτές είναι πιθανό να μην της επιτραπεί να συμμετάσχει στις διοργανώσεις. Όλη η εξουσιά σχετικά με το θέμα αυτό, ανήκει στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Τουρκίας. Γι' αυτό το λόγο και ο ίδιος θεωρεί πως δεν πρόκειται να παρθεί μία τέτοια απόφαση και η πιο ακραία έκβαση που μπορεί να έχει η υπόθεση αυτή να είναι η ακύρωση του διπλώματος της ομάδας και ο υποβιβασμός της σε ερασιτεχνική κατηγορία. Αν από την άλλη, η απόφαση είναι πιο... μαλακή, τότε η Φενέρμπαχτσε θα συμμετέχει απλώς σε χαμηλότερη κατηγορία του χρόνου.

Όσον αφορά το τι μέλλει γενέσθαι με την ομάδα αναφορικά με την ευρωπαϊκή της συνέχεια, για να παίξει στις διοργανώσεις της UEFA, χρειάζεται ένα δίπλωμα που δίνεται στις ομάδες από τουρκική ομοσπονδία. Υπάρχει η δυνατότητα η TFF(Τουρκική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου) να το πάρει πίσω αυτό σαν ποινή. Τότε θα πρέπει να ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία σχετικά μ' αυτό κι εκείνη να πάρει την τελική απόφαση για την εκάστοτε ομάδα, αφού πλέον η Φενέρμπαχτσε, στην προκειμένη περίπτωση, δεν θα έχει ένα από τα απαραίτητα έγγραφα που χρειάζεται μία ομάδα για να συμμετέχει στην Ευρώπη, μιας και η συμμετοχή στο εθνικό πρωτάθλημα είναι προαπαιτούμενο. Πιθανή επίπτωση μιας τέτοιας απόφασης θα είναι η UEFA να αποκλείσει την Φενέρμπαχτσε από τις διοργανώσεις της.

Ωστόσο, όπως εξήγησε και ο Ανίλ Ντιντσέρ, δεν είναι πολύ πιθανό να προβεί η τουρκική ομοσπονδία σε αποφάσεις που θα επισύρουν τόσο σοβαρές ποινές, όπως το να ακυρωθεί το UEFA License της Φενέρμπαχτσε.

Πάντως, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας διέψευσε πως έχει ξεκινήσει έρευνα εναντίον των παικτών της τουρκικής ομάδας για τα επεισόδια που έγιναν στην Τραπεζούντα ενώ ήδη προχωράει η διαδικασία για τους οπαδούς της Τραμπζονσπόρ που συμμετείχαν στα επεισόδια.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα