Conference League: Όρθια στο Άμστερνταμ η Άστον Βίλα, φουλ για πρόκριση η Λιλ

Άγιαξ - Άστον Βίλα

bet365

Η Άστον Βίλα άντεξε στην πίεση του Άγιαξ, κράτησε το μηδέν και με τη λευκή ισοπαλία (0-0) παίζει την πρόκριση στους «8» επί αγγλικού εδάφους. Προβάδισμα για Λιλ και Μόλντε.

Άγιαξ - Άστον Βίλα 0-0

Στο μεγάλο ματς της βραδιάς στο Conference League, Άγιαξ και Άστον Βίλα έμειναν στο 0-0, με τους Άγγλους δεδομένα να είναι οι μοναδικοί ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Ο Αίας ήταν ανώτερος, είχε τις στιγμές του για βρει το προβάδισμα, αλλά έπεσε πάνω σε έναν εξαιρετικό Εμιλιάνο Μαρτίνες που κράτησε όρθιους τους Villagers μέχρι το φινάλε.

Στο 34΄ ο Μπρόμπεϊ σπατάλησε την πρώτη μεγάλη φάση για τους Ολλανδούς με άστοχο σουτ από ευνοϊκή θέση, ενώ στο 67΄ο Μαρτίνες με σούπερ απόκρουση νίκησε τον Τέιλορ που πλάσαρε με την εστία στο... πιάτο. Στο 83΄ο Κόνζα αποβλήθηκε για την Άστον Βίλα, όμως το αριθμητικό μειονέκτημα δεν έμεινε για πολύ.

Μόλις δυο λεπτά αργότερα άλλωστε ο Γκούιερ τον ακολούθησε στα αποδυτήρια με δυο κίτρινες κάρτες, επαναφέροντας την ισορροπία. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με την Άστον Βίλα να αποχωρεί αλώβητη από το Άμστερνταμ και να παίζει την πρόκριση στο «Villa Park».

Στουρμ Γκρατς - Λιλ 0-3

Από απόψε στα προημιτελικά η Λιλ! Οι Λιλουά έκαναν... πάρτι στην Αυστρία, καθώς συνέτριψαν τη Στουρμ Γκρατς με 3-0 και έκαναν αποφασιστικό βήμα για την προκρίση στους «8» του Conference League.

Οι Γάλλοι προηγήθηκαν στο 29' όταν ο Μπουαντί έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Ντέιβιντ άνοιξε το σκορ με πλασέ από το ύψος του πέναλτι. Στο 49' ο Γιαρός απέκρουσε το σουτ του Ντέιβιντ και στο 51’ το σουτ του Χάραλντσον «έσπασε» το δοκάρι της Στουρμ και στην επαναφορά ο Ντέιβιντ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Στουρμ είχε την ευκαιρία της για να μειώσει το σκορ, στο 61', όταν το σουτ του Κιτεϊσβίλι σταμάτησε στο δοκάρι. Οι Αυστριακοί δεν κατάφεραν να μειώσουν το σκορ και οι Γάλλοι διεύρυναν το προβάδισμα τους. Στο 71’ ο Ζεγκρόβα με εντυπωσιακή σέντρα σουτ από τα δεξιά διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

Μόλντε - Μπριζ 2-1

Σπουδαία νίκη πανηγύρισε η Μόλντε, η οποία επικράτησε 2-1 της Μπριζ και έκανε το πρώτο βήμα για την παρουσία της στους «8» του Conference League. Ο Στέβενικ άνοιξε το σκορ στο 43΄για την Μόλντε, προτού οι Βέλγοι ισοφαρίσουν με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ντε Κάιπερ στο 84. Στις καθυστερήσεις ωστόσο κι έπειτα από αστραπιαία αντεπίθεση, ο Γκουλμπράντσεν βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ και εκτέλεσε άψογα για να διαμορφώσει το τελικό 2-1 υπέρ της Μόλντε.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα