Γκριμότσης για το χορτάρι της Λεωφόρου: «Το γήπεδο κουρεύεται συστηματικά στα 20 mm ώστε να διασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα της μπάλας»

Newsroom
Γκριμότσης για το χορτάρι της Λεωφόρου: «Το γήπεδο κουρεύεται συστηματικά στα 20 mm ώστε να διασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα της μπάλας»

bet365

Την απάντηση και μάλιστα με επιχειρήματα από τον καθ' ύλην αρμόδιο, πήρε ο μέσος της Σλάβια Πράγας, Τόμας Χόλες, o oποίος στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα της Πέμπτης με τον Παναθηναϊκό αναφέρθηκε στην κατάσταση του αγωνιστικού χώρου της Λεωφόρου!

Ο Χόλες σε μια αποστροφή του λόγου του, ως εκπρόσωπος των παικτών της Σλάβια στη συνέντευξη τύπου έκανε μια δήλωση που προκάλεσε εντύπωση λέγοντας: «Το χορτάρι είναι περίεργο, έχω παίξει σε παρόμοια στην Κύπρο. Θα χρειαστεί μπόλικο νερό, αλλιώς θα είναι αργός ο αγωνιστικός χώρος».

Αμεση και εμπεριστατωμένη ήταν η απάντηση που έδωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ο ο τεχνικός σύμβουλος χλοοτάπητα της Grassform, Αντώνης Γκριμότσης, ο οποίος έχει την γενική ευθύνη της καλής εικόνας που παρουσιάζουν όλα τα γήπεδα της Superleague και φυσικά και της Λεωφόρου.

Χαρακτηριστικά ο κ. Γκριμότσης τονίζει με αφορμή την δήλωση του ποδοσφαιριστή της Σλάβια Πράγας: «Μερικές πληροφορίες, αποτέλεσμα πολυετών μελετών που αφορούν την ταχύτητα κύλισης της μπάλας:

Η ταχύτητα κύλισης εξαρτάται στον μεγαλύτερο βαθμό από το ύψος κοπής του χλοοτάπητα. Η περίσσεια δε υγρασίας, επιβραδύνει και επουδενί επιταχύνει την ταχύτητα της μπάλας Η FIFA κατατάσσει στο elite επίπεδο τους θερμόφιλους χλοοτάπητες με αγωνιστικό ύψος κοπής από 20-25mm. .

Το γήπεδο του Παναθηναϊκού κουρεύεται συστηματικά τις τελευταίες ημέρες στα 20 mm ώστε να διασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα της μπάλας ενώ η πρόσφυση σε αυτό το ύψος βρίσκεται επίσης σε elite επίπεδο (40 N/m) για να διασφαλιστεί η σταθερότητα του ποδιού».

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα