Η Kingbet βγάζει παρολί για τα ματς του Conference με Αρη και ΠΑΟΚ

Newsroom
Η Kingbet βγάζει παρολί για τα ματς του Conference με Αρη και ΠΑΟΚ

bet365

Παράπονο δεν έχουμε. Οι τελευταίες εβδομάδες είναι γεμάτες με ποδόσφαιρο, έστω και αν χρειαζόμαστε δίπλα στο κουπόνι του στοιχήματος και έναν χάρτη της Ευρώπης για να βρούμε από πού κρατάει η... σκούφια της κάθε ομάδας.

Τα ψέματα τελειώσανε όμως. Έφθασε η ώρα που ο Έλληνας θα στηθεί ξανά μπροστά στην τηλεόραση για να δει παιχνίδι του αγαπημένου του συλλόγου και οι αντίπαλοι θα μοιάζουν παιχνιδάκι μετά την κλήρωση και υπερομάδες μετά το συναπάντημα με τους εκπροσώπους του εγχώριου ποδοσφαίρου.

Βέβαια, έχουμε τονίσει επανειλημμένως ότι έχουμε μια ιδιαίτερη αδυναμία στο Conference League. Θες γιατί οι δυνατότητες διάκρισης μιας ελληνικής ομάδας είναι περισσότερες; Θες γιατί έχει πλάκα να προσπαθείς να προφέρεις ονόματα συλλόγων που δεν έχεις ξανακούσει στη ζωή σου; Μάλλον μία απ’ όλα.

Μετά την καθιερωμένη πάρλα λοιπόν που κανείς δεν ζήτησε αλλά και κανέναν δεν χάλασε, πάμε να δούμε τις σημερινές επιλογές μας. Αναμφίβολα, τα ματς που ξεχωρίζουν είναι αυτά των ομάδων της Θεσσαλονίκης με ΠΑΟΚ και Άρη να ξεκινούν, από διαφορετική αφετηρία, το ευρωπαϊκό ταξίδι τους.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει μια πονηρή αποστολή στη Βουλγαρία, αντιμετωπίζοντας τη Λέφσκι Σόφιας. Το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει επιδείξει αξιοσημείωτη κινητικότητα στο μεταγραφικό κομμάτι και ο Ρουμάνος τεχνικός έχει φέτος αρκετές και ποιοτικές λύσεις στη διάθεσή του. Οι εμφανίσεις των Θεσσαλονικέων στα φιλικά προετοιμασίας ήταν ικανοποιητικές και υπάρχει μια γενικότερη αισιοδοξία για το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι. Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν και με τη Λέφσκι να φανερώνει αμυντικές αδυναμίες στο πρωτάθλημα Βουλγαρίας (κυρίως στην πρεμιέρα με τη την ΤΣΣΚΑ Σόφιας), το διπλό άνω του διπλασιασμού στο Λέσφκι - ΠΑΟΚ αποκτά αξία.

Συνεχίζουμε με τον έτερο εκπρόσωπο της συμπρωτεύουσας. Ο Άρης υποδέχεται την Γκόμελ από τη Λευκορωσία και η αλήθεια είναι πως όλοι οι οιωνοί δείχνουν να τον ευνοούν. Αντιμετωπίζει μία ξεκάθαρα υποδεέστερη ομάδα, η οποία μάλιστα δεν βρίσκεται σε καλό φεγγάρι όπως έδειξε και στο εγχώριο πρωτάθλημα. Παράλληλα, ύστερα από αίτημα των ανθρώπων της Γκόμελ και τα δύο ματς θα διεξαχθούν στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Πώς να χαθεί αυτή η πρόκριση λοιπόν; Αφήστε που το κλίμα με τις ποιοτικές προσθήκες είναι εξαιρετικό και άπαντες φιλοδοξούν για μια καλύτερη πορεία από τα προηγούμενα χρόνια που συνέχεια βρισκόταν στον δρόμο τους κάποια κακοτοπιά (βλέπε Μόλντε, βλέπε Kόλος Κοβάλιβκα, βλέπε Αστάνα). Οι «κίτρινοι» λοιπόν θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα και είναι ικανοί να το εξασφαλίσουν από το πρώτο ημίχρονο του Άρης – Γκόμελ.

Αφήνουμε τους εκπροσώπους του ελληνικού ποδοσφαίρου και μεταφερόμαστε σε αυτούς του ιρλανδικού. Θα ξεκινήσουμε με τη Σλίγκο Ρόβερς, η οποία «καρδιοχτύπησε» τους οπαδούς της, αλλά κατάφερε να εξασφαλίσει μέσω της διαδικασίας των πέναλτι την πρόκριση στον δεύτερο προκριματικό γύρο. Απέναντί της θα βρεθεί απόψε η Μάδεργουελ από τη Σκωτία που βρίσκεται εν αναμονή της έναρξης της Πρέμιερσιπ στις 31 Ιουλίου (αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Σεντ Μίρεν). Οι δύο ομάδες δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στα αμυντικά καθήκοντα ενώ το παιχνίδι τους χαρακτηρίζεται από ένταση, δυνατά μαρκαρίσματα και πολλά τρεξίματα. Με τους δύο τεχνικούς μάλιστα να μην παίρνουν ιδιαίτερα ρίσκα με το βλέμμα στη ρεβάνς, δεν θα προκαλέσει εντύπωση να επιβεβαιωθούν τα λίγα τέρματα στο Μάδεργουελ – Σλίγκο Ρόβερς.

Εκτός από τη Σλίγκο, υπάρχει και η Σεντ Πάτρικς για να εκπροσωπήσει τους Ιρλανδούς ποδοσφαιρόφιλους. Η ομάδα του Τιμ Κλάνσι ξεκινάει την πορεία της από τον δεύτερο γύρο (σε αντίθεση με τους Ρόβερς και την Ντέρι που αποκλείστηκε από τη λετονική Ρίγα), μιας και την περασμένη σεζόν κατέκτησε το Κύπελλο. Βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση, αν και η προσοχή της είναι εδώ και καιρό στραμμένη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Εκεί δηλαδή που φέτος ψάχνει την καταξίωση που δεν είναι άλλη από την παρουσία στους ομίλους. Το πρώτο εμπόδιο που της... έλαχε δεν είναι υψηλό, αλλά σίγουρα δεν την περιμένει περίπατος. Η Μούρα είναι ένα σύνολο με αρχές, αλλά στηρίζεται ως επί το πλείστον σε μέτριους Σλοβένους ποδοσφαιριστές. Στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε τη Σφιντούλ από τη Μολδαβία, δίχως μάλιστα να βγάλει μάτια. Κάτι αντίστοιχο έγινε και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος (ήττα από την Ολίμπια Λιουμπλιάνας με 2-0), κάτι που μας κάνει να βλέπουμε με συμπάθεια τον άσο στο Σεντ Πάτρικς – Μούρα.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα