ΠΑΟΚ - Λέφσκι Σόφιας: Οπαδοί και Στοΐλοφ την έσωσαν!

ΠΑΟΚ - Λέφσκι Σόφιας: Οπαδοί και Στοΐλοφ την έσωσαν!

bet365

Η Λέφσκι με φόρα από την περσινή σεζόν και με 15.000 τρελαμένους οπαδούς αναζητά την υπέρβαση κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Σε ένα καυτό «Georgi Asparuhov» η Λέφσκι υποδέχεται (20.00) τον ΠΑΟΚ αναζητώντας την ευρωπαϊκή της... επιστροφή! Οι Βούλγαροι μπάινουν με... φόρα από την περσινή εξαιρετική σεζόν, όπου κατάφεραν να κατακτήσουν την πρώτη κούπα έπειτα από πολλά χρόνια. Πως τελείωσε η περσινή σεζόν; Πως άρχισε η νέα χρονιά; Ποιοι είναι πίσω από τη σωτηρία της ομάδας; Το Gazzetta σας παρουσιάζει την αντίπαλο του ΠΑΟΚ που μέσα σε έξι μήνες απέδειξε πως είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει...

Από τον εφιάλτη στην… αναγέννηση!

Το περσινό ξεκίνημα; Εφιαλτικό Για πρώτη φορά στην ιστορία τους οι «Μπλε» άρχισαν τη σεζόν με τρεις σερί ήττες, εκ των οποίων οι δυο εντός έδρας. Στον πάγκο της ομάδας καθόταν ο πρώην αρχηγός της, ο Ζίβκο Μιλάνοφ, ο οποίος όμως δεν μπορούσε να ελέγξει την κατάσταση. Οικονομικά προβλήματα, απειθαρχία στα αποδυτήρια και πολλοί τόνιζαν πως η μεγάλη ομάδα της χώρας... φλέρταρε με την καταστροφή. Ωστόσο, δυο μήνες μετά την έναρξη του πρωταθλήματος μια κίνηση ματς έφερε τα πάνω - κάτω. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας και θρύλος του βουλγαρικού ποδοσφαίρου, Νάσκο Σιράκοφ, κατάφερε να πείσει τον πιο επιτυχημένο προπονητή της ομάδας, τον Στάνιμιρ Στοΐλοφ να επιστρέψει στην ομάδα έπειτα από 13 χρόνια!

Ωστόσο, ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι οπαδοί του συλλόγου δύσκολα θα περίμεναν ότι ο Στοΐλοφ θα μπορούσε να μεταμορφώσει τους «Μπλε» τόσο γρήγορα. Ο Βούλγαρος... κληρονόμησε πολλά προβλήματα και μια ομάδα σχεδόν στο μηδέν, τόσο αθλητικά και σε θέματα υποδομής όσο και ψυχολογικά και σωματικά.
Μετά τη χειμερινή διακοπή, όμως, η Λέφσκι έμοιαζε να ξαναγεννήθηκε κι έγινε απειλή για όλους στη Βουλγαρία. Υπήρξε μια πραγματική αναγέννηση για τον σύλλογο. Τον Ιανουάριο έγινε η μεταγραφική αντεπίθεση, με τους Κράστεβ, Φαν ντερ Κάαπ, Τσουναμί, Γουέλτον, Στεφάνοβ και Σούντμπεργκ. Εξι παίκτες που άλλαξαν τη μοίρα της ομάδας, την έστειλαν στα Play offs, ενώ το χρυσό γκολ του Στεφάνοβ έδωσε το κύπελλο κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, η πρώτη κούπα έπειτα από 13 χρόνια.

Η σωτηρία και το sold out σε επτά λεπτά!

Ο Στοΐλοφ… ανάγκασε τον κόσμο να επιστρέψει και οι οπαδοί της Λέφσκι ήταν συνεπείς σε όλα τα μεγάλα ραντεβού. Η ομάδα έπαιξε το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο, οι αγώνες της είχαν τον υψηλότερο δείκτη τηλεθέασης. Οι οπαδοί έκαναν τα πάντα για να δώσουν ώθηση, αλλά και για να γεμίσουν τα ταμεία της ομάδας. Εκδηλώσεις, γεμάτο γήπεδο και αρκετές πρωτοβουλίες έφεραν οικονομικές λύσεις κι έβγαλαν την ομάδα από το αδιέξοδο. Οσο για το πρώτο ευρωπαϊκό ραντεβού της σεζόν; Μέσα σε επτά λεπτά έγινε sold out και στο «Georgi Asparuhov» το βράδυ της Πέμπτης, 15.000 Βούλγαροι θα επιδιώξουν να σπρώξουν την ομάδα τους στην υπέρβαση.

Καλές μεταγραφές, σημαντικές απουσίες

Η μοναδική ομάδα της Βουλγαρίας που νίκησε τη Λουντογκόρετς στο 2022 τα πήγε πολύ καλά στο μεταγραφικό κομμάτι, ελπίζοντας πως θα καταφέρει να κάνει το κάτι παραπάνω στο πρωτάθλημα. Ο πρώην αρχηγός της εθνικής Βουλγαρίας, ο Ιβελίν Ποπόβ επέστρεψε στην πατρίδα του, έπειτα από σημαντική καριέρα στη Ρωσία. Ο πολύ γρήγορος και με καλή τεχνική κατάρτιση, Ρονάλντο ήρθε στην ομάδα για να βοηθήσει στα άκρα της επίθεσης. Ο δεξιός μπακ, Μπλάζεβιτς αντικατάστησε τον Μιχαΐλοβιτς. Βέβαια, η σεζόν ξεκίνησε με προβλήματα, αυτή τη φορά αγωνιστικά. Πέντε βασικοί παίκτες θα μείνουν εκτός για την πρεμιέρα, τραυματίες είναι οι: Ποπόφ (μεσοεπιθετικός), Τσουνάμι (αριστερός μπακ), Φαν ντερ Καπ (κεντρικός αμυντικός), Ιλιαν Στεφάνοφ (μεσοεπιθετικός), Κράεφ (κεντρικός χαφ).

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα