Conference League: Η Φέγενορντ έκανε το... χατίρι στην Ελλάδα, στους «4» με τεσσάρα η Ρόμα (vid)

Conference League: Η Φέγενορντ έκανε το... χατίρι στην Ελλάδα, στους «4» με τεσσάρα η Ρόμα (vid)

bet365

Η Φέγενορντ απέκλεισε τη Σλάβια Πράγας και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Conference League, εξασφαλίζοντας έτσι τη 15η θέση για την Ελλάδα στο ranking της UEFA. Ξόρκισε τον «δαίμονα» της Μπόντο (4-0) και στους «4» και η Ρόμα.

Δούλεψε για την Ελλάδα η Φέγενορντ, θριάμβευσε η Ρόμα και μαζί συμπλήρωσαν το παζλ των ημιτελικών της παρθενικής έκδοσης του Conference League.
Οι Ολλανδοί ανταπέδωσαν την τριάρα κόντρα στη Σλάβια Πράγας, αυτή τη φορά εκτός έδρας (3-3 το πρώτο ματς), αλλά οι Τσέχοι δεν ακολούθησαν και το τελικό 1-3 σφράγισε οριστικά τη 15η θέση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στο ranking της UEFA, που σημαίνει πέντε ομάδες στην Ευρώπη από το 2023/24.


Ο ιστορικός σύλλογος από το Ρότερνταμ επέστρεψε έτσι στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από 20 χρόνια (στα ημιτελικά του UEFA τότε). Μεγάλος τους πρωταγωνιστής ο Σιριέλ Ντέσερς, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 2' και στο 59' είπε «ευχαριστώ» από το ολέθριο λάθος του κίπερ, Μαντούς, γράφοντας έτσι το 1-2 καθώς είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Τραορέ στο 14'. Το... κερασάκι στην τούρτα έγραψε Σινίστερα στο78', απέναντι στους Τσέχους που έμειναν οριστικά χωρίς σύλλογο στις τρεις διοργανώσεις.

Αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, στο «Ολίμπικο» ο Νικολό Τζανιόλο πήρε προσωπικά τη ρεβάνς και με χατ-τρικ ξόρκισε τον «δαίμονα» της Μπόντο Γκλιμτ για τη Ρόμα και τον Ζοσέ Μουρίνιο (4-0). Ο Τάμι Έιμπραχαμ ισοφάρισε από το 4ο λεπτό το συνολικό σκορ του ζευγαριού, φτάνοντας τα 24 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις φέτος (ο τρίτος που πετυχαίνει αυτό το ορόσημο για τη Ρόμα στον 21ο αιώνα, μετά τους Τότι και Τζέκο). Από κει και πέρα, ο εκπληκτικός Τζανιόλο πήρε τη σκυτάλη και με τρία γκολ, το ένα καλύτερο από το άλλο, έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην πρόκριση. Στο 23' και το 29' νίκησε σε τετ-α-τετ τον Άικιν και στο 49' σκόραρε με φανταστική ατομική ενέργεια και «κεραυνό» στο πλαϊνό διχτάκι για το τελικό 4-0. Σπουδαία «μονομαχία», λοιπόν, στα ημιτελικά ανάμεσα σε Λέστερ και Ρόμα, με τη Μαρσέιγ που απέκλεισε τον ΠΑΟΚ η Φέγενορντ.

Αναλυτικά τα ζευγάρια του Conference League:

Λέστερ - Ρόμα (28/4 - 5/5)

Φέγενορντ - Μαρσέιγ (28/4 - 5/5)

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα