ΠΑΟΚ: Βόλτα στην υπερσύγχρονη «Ghelamco Arena» της Γάνδης (pics)

ΠΑΟΚ: Βόλτα στην υπερσύγχρονη «Ghelamco Arena» της Γάνδης (pics)

bet365

Το Gazzetta σας πάει μια βόλτα μέχρι την υπερσύγχρονη «Ghelamco Arena», όπου θα κριθεί η πρόκριση στους «8» του Europa Conference League. Γάνδη - Αποστολή: Σταύρος Σουντουλίδης.

Στο Βέλγιο, όπου θα βρίσκεται σε λίγες ώρες, ο ΠΑΟΚ καλείται να υπερασπιστεί το υπέρ του 1-0 στο θα παλέψει για την πρόκριση στα προημιτελικά στο υπερσύγχρονο «σπίτι» της ΚΑΑ Gent, την εντυπωσιακή «Ghelamco Arena», χωρητικότητας 20.000 θεατών, η οποία αναμένεται να είναι κατάμεστη το βράδυ της Πέμπτης (17/3 - 22:00).

Από το 1920 και για εννιά δεκαετίες τα «βουβάλια» αγωνιζόντουσαν στο «Jules Ottenstadion», ωστόσο μετά από πολλά εμπόδια και προβλήματα το 2010 ο δήμος της πόλης ήρθε σε οριστική συμφωνία με την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Ghelamco σχετικά με την κατασκευή και την εκμετάλλευση του νέου σταδίου.

Η Ghemamco Arena - no 1

Τα έργα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2010 και ήταν προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν πριν από την έναρξη του βελγικού πρωταθλήματος 2012-13, αλλά καθυστέρησαν για έναν χρόνο. Το πρώτο επίσημο παιχνίδι που φιλοξένησε ήταν το Γάνδη – Μαλίν 2-1 στις 4 Αυγούστου του 2013.

Η σημερινή έδρα της Γάνδης θεωρείται το πιο σύγχρονο γήπεδο της χώρας και ήταν το πρώτο που χτίστηκε στο Βέλγιο από το 1974 και μετά.

Η Ghemamco Arena - no 2

Η «Ghelamco Arena» είναι ένα γήπεδο πολλαπλών χρήσεων και κατά διαστήματα ενοικιάζονται μέρη του να φιλοξενηθούν διάφορα πολιτιστικά γεγονότα και μουσικές συναυλίες.

Η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει αγωνιστεί μέχρι σήμερα είναι ο Ολυμπιακός. Το καλοκαίρι του 2016 οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν σε φιλικό παιχνίδι τη Γάνδη και αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2.

Η Ghemamco Arena - no 5

Στην «Ghelamco Arena», εννοείται ότι, ο ΠΑΟΚ δεν θα είναι μόνος του. Τα μέτρα τις βελγικές αρχές δεν επέτρεψαν να γεμίσει στο 100%, μείωσαν τον αριθμό των εισιτηρίων που πήραν οι «ασπρόμαυροι» (περίπου 1.000) για τα δύο κομμάτια (Sectors 421-422) του υπερσύγχρονου γηπέδου. Τα οποία εξαντλήθηκαν εν ριπή οφθαλμού…

@Photo credits: INTIME, Ghelamco Arena

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα