Ποιον θα θέλατε προπονητή της Εθνικής Ελλάδας; (poll)

Ποιον θα θέλατε προπονητή της Εθνικής Ελλάδας; (poll)

ελλαδα
Το μέλλον του Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας κρίνεται εξαιρετικά δυσοίωνο, με τα δεδομένα να μην είναι υπέρ του Ουρουγουανού. Το Gazzetta σας καλεί να επιλέξετε τον επόμενο προπονητή της Εθνικής Ελλάδας.

Με νέο προπονητή αναμένεται να ξεκινήσει η επόμενη ημέρα για την Εθνική Ελλάδας. Μετά τον αποκλεισμό της «γαλανόλευκης» από τη Γεωργία στον τελικό των play off του Euro, ο Γκουστάβο Πογέτ δεν αναμένεται να συνεχίσει στον πάγκο της Εθνικής ομάδας.

Το συμβόλαιο του Ουρουγουανού τεχνικού εκπνέει μέσα στα επόμενα 24ωρα και τα δεδομένα την προκειμένη στιγμή δεν είναι υπέρ του, όπως διαβάσατε και στο Gazzetta. Ο 56χρονος Γκουστάβο Πογέτ που βρίσκεται στην Εθνική μας από το 2022 έκατσε στον ελληνικό στον πάγκο σε 21 αγώνες, έχοντας 12 νίκες, 2 ισοπαλίες και 7 ήττες.

Έτσι, το... γάντι θα πέσει στην ΕΠΟ και στη νέα διοίκηση που θα αναλάβει τον ερχόμενο Ιούνιο στις προγραμματισμένες εκλογές της ομοσπονδίας. Η νέα διοίκηση της ΕΠΟ θα κληθεί να επιλέξει τον επόμενο προπονητή της «γαλανόλευκης». Μια πολύ σημαντική απόφαση την οποία θα πάρει η επόμενη διοίκηση, με στόχο φυσικά την επιστροφή της ελληνικής ομάδας σε μια μεγάλη διοργάνωση.

Πολλά τα ονόματα που «παίζουν» τα τελευταία 24ωρα αναφορικά με τον διάδοχο του Πογέτ, εφόσον φυσικά δεν γίνει κάποια ανατροπή με τον Ουρουγουανό. Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές θα μπορούσε να είναι η περίπτωση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ο οποίος παραμένει χωρίς ομάδα από τον Δεκέμβριο, όταν απομακρύνθηκε από τον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Ο Φερνάντο Σάντος βρίσκεται πάντα σε τέτοιου είδους συζητήσεις. Ο Πορτογάλος που έκανε εξαιρετική δουλειά στο παρελθόν στον «γαλανόλευκο» πάγκο δεσμεύεται με συμβόλαιο στην Μπεσίκτας έως και το καλοκαίρι του 2025.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επίσης θα μπορούσε να αποτελέσει μια περίπτωση. Ο Έλληνας τεχνικός βρίσκεται στο Ιράν και στην Γκολ Γκοχάρ από το περασμένο καλοκαίρι, έχοντας συμβόλαιο 1+1 χρόνων. Ουσιαστικά ο Ουζουνίδης θα έχει το ελεύθερο να αποφασίσει για το μέλλον του στο τέλος της φετινής σεζόν.

Δυνατά έχει «παίξει» τους τελευταίους μήνες και ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός τεχνικός πρόκειται για έναν προπονητή που έχει βρεθεί στα «ραντάρ» της ΕΠΟ, ωστόσο πριν από μόλις μερικές εβδομάδες υπέγραψε συμβόλαιο με την Σέρο Πορτένιο από την Παραγουάη, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες του deal καθώς ο άλλοτε τεχνικός της Ένωσης ανέλαβε λόγω της απομάκρυνσης του τέως προπονητή.

Ελεύθερος αναμένεται να μείνει από το ερχόμενο καλοκαίρι και ο Γιώργος Δώνης. Ο έμπειρος Έλληνας τεχνικός δεσμεύεται με συμβόλαιο στη Σαουδική Αραβία και συγκεκριμένα στην Αλ Ουεντά. Το συμβόλαιο του Δώνη ωστόσο εκπνέει με τη λήξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, κάτι που σημαίνει ότι από το καλοκαίρι ο Έλληνας τεχνικός θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Το Gazzetta σας καλεί να επιλέξετε εσείς τον προπονητή που θέλετε να αναλάβει το... αύριο της Εθνικής ομάδας!

Loading...

@Photo credits: INTIME
 

EURO Τελευταία Νέα