Κρόος: Το ονειρικό comeback του Γερμανού μαέστρου στα Πάντσερ

Κρόος: Το ονειρικό comeback του Γερμανού μαέστρου στα Πάντσερ

Κρόος
Ο Τόνι Κρόος επέστρεψε στην εθνική ομάδα της Γερμανίας και έδειξε ορεξάτος ενόψει Euro, με τον χαφ της Ρεάλ Μαδρίτης να «σφραγίζει» το comeback του στα Πάντσερ με μια μεστή και... κλασάτη εμφάνιση.

Τα λευκά της εθνικής Γερμανίας αποφάσισε να φορέσει και πάλι ο Τόνι Κρόος. Σχεδόν τρία ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση με την εθνική ομάδα της πατρίδας του, ο χαφ της Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισε να επιστρέψει και να εκπροσωπήσει τα Πάντσερ στο Euro που θα διεξαχθεί στη Γερμανία.

Το βράδυ του Σαββάτου, ο Κρόος έκανε την πρώτη του εμφάνιση με το εθνόσημο, τρία χρόνια μετά την τελευταία του συμμετοχή. Ο 34χρονος ήταν βασικός στην ενδεκάδα του Νάγκελσμαν στο φιλικό παιχνίδι με τη Γαλλία και φρόντισε να δείξει ότι η δυναμική της Γερμανίας αλλάζει ολοκληρωτικά με τον ίδιο στο ρόστερ.

Ασίστ μόλις σε 7 δευτερόλεπτα και γεμάτη εμφάνιση

Χρειάστηκε μόλις επτά δευτερόλεπτα ώστε ο Κρόος να κάνει αισθητή την παρουσία του κόντρα στους Γάλλους. Ο Γερμανός πήρε την μπάλα μετά το πρώτο σφύριγμα της έναρξης, βρήκε τον Βιρτς με υπέροχη πάσα, με τον μεσοεπιθετικό της Λεβερκούζεν να σκοράρει ένα φοβερό γκολ και να γράφει το 1-0 με το... καλησπέρα της αναμέτρησης.

Η συνέχεια για τον Κρόος ήταν ανάλογη. Ένα κλασικό... παιχνίδι Κρόος. Σχεδόν αλάνθαστος στις μεταβιβάσεις του, μετρώντας 121 επιτυχημένες πάσες από τις 128 που επιχείρησε. Είχε 143 επαφές με την μπάλα, κέρδισε τις 6/8 μονομαχίες που έδωσε, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κανείς από τους ποδοσφαιριστές της Γαλλίας δεν κατάφερε να τον ντριμπλάρει, με τον Γερμανό χαφ να μετράει και τρία επιτυχημένα τάκλιν.

«Ήταν απίστευτος, για να είμαι ειλικρινής. Με την μπάλα στα πόδια όλοι γνωρίζουμε ότι είναι ένας φοβερός ποδοσφαιριστής. Αλλά και οι μονομαχίες που έδωσε... Δέχτηκε κριτική στο παρελθόν για αυτό. Δούλεψε σκληρά και ήταν σταθερός στα αμυντικά του καθήκοντα. Είναι φυσιολογικός τύπος και έχει ενσωματωθεί καλά στην ομάδα», δήλωσε ο τεχνικός των Πάντσερ μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Ο Κρόος έδειξε ότι βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση και ότι είναι πανέτοιμος ενόψει του Euro. Η Γερμανία αλλάζει δυναμική με τον έμπειρο χαφ της Ρεάλ Μαδρίτης στη διάθεση της, με τον Νάγκελσμαν να βρίσκει ένα... υπερόπλο από το πουθενά.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EURO Τελευταία Νέα