Μινγκς: «Χρειάστηκα τη βοήθεια του ψυχολόγου για να ξεπεράσω τα αρνητικά σχόλια»

Κώστας Τόπας
Μινγκς: «Χρειάστηκα τη βοήθεια του ψυχολόγου για να ξεπεράσω τα αρνητικά σχόλια»
Για τη βοήθεια που χρειάστηκε από τον ψυχολόγο του μίλησε ο Τάιρον Μινγκς, μετά τα αρνητικά σχόλια που έβλεπε προς το πρόσωπό του, από τους συμπατριώτες του, στο Euro.

Ο 28χρονος στόπερ της Άστον Βίλα, κλήθηκε να καλύψει το κενό του Χάρι Μαγκουάιρ στο κέντρο της άμυνας της εθνικής Αγγλίας στα παιχνίδια με Κροατία και Σκωτίας στο Euro.

Μετά από αυτά τα δύο ματς ο Τάιρον Μινγκς αντιλήφθηκε πως τόσο οι Άγγλοι οπαδοί όσο και οι δημοσιογράφοι δεν είχαν σχηματίσει την καλύτερη εικόνα για εκείνον στο γήπεδο, κάνοντας πολλά κι αρνητικά σχόλια.

Από την πλευρά του ο Μινγκς επηρεάστηκε σε σημαντικό βαθμό που για να ξεπεράσει το σοκ, χρειάστηκε τη βοήθεια του ψυχολόγου του.

«Είχα ν' αντιμετωπίσω μια δύσκολη ατμόσφαιρα πριν από το εναρκτήριο ματς με την Κροατία. Πλέον είμαι αρκετά πιο σκληραγωγημένος σε ό,τι αφορά τις επιρροές, ωστόσο, η ψυχική μου υγεία επιβαρύνθηκε στο Euro. Δεν ντρέπομαι να το παραδεχθώ λόγω των όσων λέγονταν για εμένα πριν από εκείνο το ματς. Ήμουν ίσως το μοναδικό όνομα στη σύνθεση της Αγγλίας για το οποίο ο κόσμος έλεγε "Δεν είμαι σίγουρος για εκείνον...". Έπρεπε να το ξεπεράσω αυτό. Είναι δύσκολο να ελέγξεις τις σκέψεις σου όταν το 90-95% των συμπατριωτών σου δεν πιστεύει σε εσένα.

Έκανα αρκετή δουλειά με τον ψυχολόγο μου. Έκανα πράγματα με τις αναπνοές μου, διαλογισμό, επανέφερα τον εαυτό μου στην πραγματικότητα. Ήταν δύσκολο. Δεν είχα κοιμηθεί καθόλου καλά πριν από το πρώτο ματς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μινγκς.

 

EURO Τελευταία Νέα