Οι παίκτες της Αγγλίας θα δωρίσουν τα πριμ τους στο σύστημα υγείας

Κώστας Τόπας
Οι παίκτες της Αγγλίας θα δωρίσουν τα πριμ τους στο σύστημα υγείας
Σε μία αξιέπαινη κίνηση προχώρησαν οι ποδοσφαιριστές της εθνικής Αγγλίας, καθώς αποφάσισαν να δωρίσουν τα πριμ τους στο βρετανικό εθνικό σύστημα Υγείας (NHS).

Η Αγγλία ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την Ιταλία στον τελικό του Euro, στο «Γουέμπλεϊ», το βράδυ της Κυριακής (11/07, 22:00, ANT1, Live Gazzetta). Σε περίπτωση που τα «Τρία Λιοντάρια» φτάσουν στην κορυφή της Ευρώπης, τότε τα έσοδα για την αγγλική ομοσπονδία (FA) θα είναι 28 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τους «Times», το 40% αυτών, δηλαδή 11,2 εκατομμύρια ευρώ περίπου, θα μοιραστεί μεταξύ των 26 μελών της εθνικής ομάδας. Ωστόσο, οι Άγγλοι διεθνείς ποδοσφαιριστές αποφάσισαν να δωρίσουν το μερίδιό τους στο NHS σε περίπτωση που κατακτήσουν το τρόπαιο.

Βέβαια, όλα αυτά θα συζητηθούν πιο αναλυτικά και μετά την ολοκλήρωση της διοργάνωσης, ωστόσο πρόθεση των παικτών του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, είναι να υποστηρίξουν την Υπηρεσία Υγείας. Πάντως και πριν την έναρξη του Euro, η βούληση της ομάδας είχε εμφανιστεί με σημαντικές δωρεές στο βρετανικό σύστημα Υγείας.

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

EURO NEWS FEED