Λουίς Ενρίκε: «Ούτε ο Ινιέστα σαν τον Πέδρι, ό,τι καλύτερο έχω δει» (vid)

Λουίς Ενρίκε: «Ούτε ο Ινιέστα σαν τον Πέδρι, ό,τι καλύτερο έχω δει» (vid)
Για τον αδιανόητα καλό, 18χρονο Πέδρι ήταν τα πρώτα λόγια του Λουίς Ενρίκε μετά τον αποκλεισμό από την Ιταλία, με τον Ισπανό τεχνικό να τονίζει ότι ούτε στον Αντρές Ινιέστα δεν είδε όσα βλέπει στον ανερχόμενο σταρ της Μπαρτσελόνα.

Η Ισπανία έμεινε εκτός τελικού, όμως, η συνολική της εμφάνιση στον ημιτελικό ήταν κάτι παραπάνω από αξιέπαινη. Ιδίως από τον σπουδαίο πιτσιρικά που κόσμησε τη μεσαία γραμμή της, στο πλευρό του εξίσου εξαιρετικού Σέρχιο Μπουσκέτς. Ο λόγος φυσικά για τον Πέδρι, τον 18χρονο μαέστρο των 55/55 εύστοχων πασών σε ένα 90λεπτο και της πρώτης άστοχης στο... 119' (!), ο οποίος έκανε ντεμπούτο με τους Φούριας Ρόχας μόλις τον περασμένο Μάρτιο κόντρα στην Ελλάδα και τρεις μήνες μετά έβαλε τη σφραγίδα του στο Euro 2020.

Σε τόσο μεγάλο βαθμό που ο ομοσπονδιακός του τεχνικός, Λουίς Ενρίκε, αφιέρωσε τα πρώτα του λόγια μετά τον αποκλεισμό στο δικό του ποδοσφαιρικό μεγαλείο, χαρακτηρίζοντάς τον ό,τι καλύτερο έχει δει στη ζωή του, πάνω και από τον Αντρές Ινιέστα!

«Έχετε παρατηρήσει τι Euro έχει κάνει ένα παιδί 18 χρονών; Δεν έχω ξαναδεί κάποιον σαν τον Πέδρι. Ούτε καν τον Αντρές Ινιέστα. Θα φροντίσουμε τους νεαρούς παίκτες μας».

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο flash interview:

«Στην παράταση εκείνοι δεν έβλεπαν την ώρα για τα πέναλτι κι εμείς μπορούσαμε να παίζουμε για μισή ώρα ακόμα.

«Είμαστε χαρούμενοι και υπερήφανοι για αυτά που δείξαμε. Η εθνική ομάδα ήρθε εδώ για να παίξει το παιχνίδι της. Θα έδινα εξαιρετικό βαθμό σε αυτή την ομάδα, ίσως λίγο χαμηλότερο γιατί δεν φτάσαμε στον τελικό. Ένα 9. Ο Ντιέγκο Γιορέντε που δεν μπορούσε να παίξει ήταν παρών κάθε μέρα, ο Τιάγκο ή ο Γκαγιά μας βοήθησαν πολύ.

Είδα πολλά θετικά πράγματα, νεαρούς παίκτες που έχουν να δώσουν πολλά.

Δεν ξέρω γιατί οι παίκτες μου κλαίνε, στο ποδόσφαιρο κερδίζεις και χάνεις. Οι παίκτες είναι στενοχωρημένοι αλλά πρέπει να μάθουν να διαχειρίζονται την ήττα. Ο αντίπαλος νίκησε και πρέπει να μάθουμε στα παιδιά ότι όταν χάνεις δεν πρέπει να κλαις, αλλά να σηκώνεσαι».

 

EURO Τελευταία Νέα