Αγγλία - Δανία: Ολα για τον τελικό του Euro 2020!

Αγγλία - Δανία: Ολα για τον τελικό του Euro 2020!
«It's coming home» θα τραγουδούν 60.000 Άγγλοι το βράδυ της Τετάρτης (7/7-22.00) στο Γουέμπλεϊ, όπου τα «τρία λιοντάρια» θα επιδιώξουν να περάσουν το εμπόδιο της Δανίας και να βρεθούν για πρώτη φορά σε τελικό Euro!

Η ώρα του δεύτερου μεγάλου ημιτελικού έφτασε και ο «Ναός» φωτίζεται για να υποδεχθεί την Αγγλία. Τα «τρία λιοντάρια» κάνουν φανταστικό τουρνουά και πήραν ήδη τον τίτλο του φαβορί για την κούπα! Θα αποτυπωθεί αυτό και στο χορτάρι του Wembley; Η Δανία έφτασε στον 4ο ημιτελικό της, όμως μια φορά προκρίθηκε, το 1992 και κατάφερε να... τρελάνει την Ευρώπη!

Τα «τρία λιοντάρια» γεμάτα αυτοπεποίθηση επιστρέφουν στο «Wembley» μετά τη μεγαλύτερή τους νίκη σε τελικά EURO. Η Αγγλία διέλυσε με 4-0 την Ουκρανία στο Ολίμπικο, πετυχαίνοντας για πρώτη φορά τεσσάρα σε τελικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ή Μουντιάλ από τον τελικό του 1966. Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ξέσπασε επιθετικά, όμως και αμυντικά δείχνει ένα εξαιρετικό πρόσωπο. Εξάλλου, έχει κρατήσει την εστία της ανέπαφη στα πέντε ματς που έχει δώσει μέχρι στιγμής στο τουρνουά. Αλλωστε, ποτέ καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει να μη δεχθεί γκολ σε έξι παιχνίδια Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ή Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Θα φανεί συνεπής η Αγγλία σε ένα από τα μεγαλύτερα ραντεβού της ιστορίας της; Σημαντικό βήμα έγινε με την πρώτη νίκη επί της Γερμανίας σε νοκ άουτ φάση έπειτα το 1966, ενώ η ομάδα ήταν... τρομακτική στο ματς του Ολίμπικο! Είτε παρουσιαστεί με τρεις στην άμυνα είτε επιμείνει στο 4-2-3-1, η ομάδα του Σάουθγκεϊτ σου δίνει την αίσθηση ότι τώρα είναι η στιγμή της. Και με 60.000 Αγγλους οπαδούς να τη «σπρώχνουν» είναι έτοιμη για τη διάκριση.


«Η Δανία είναι μια υπέροχη ομάδα. Παίξαμε στο Nations League δύο φορές πέρυσι και δεν κερδίσαμε ούτε ένα παιχνίδι, είχαμε μια ισοπαλία και μία ήττα. Αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να επικεντρωθούμε στην ομάδα μας. Είμαστε στοιν ημιτελικό στο γήπεδο μας και πρέπει να κάνουμε όλα αυτά που πρέπει για να προκριθούμε».

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο, Φίλιπς, Ράις, Σάντσο, Μάουντ, Στέρλινγκ, Κέιν

Η Ευρώπη υποκλίθηκε στη Δανία και η ομάδα του Γιούλμαντ κέρδισε το χειροκρότημα! Οι Σκανδιναβοί ξεπέρασαν το σοκ της πρεμιέρας με τον Κρίστιαν Ερικσεν και απάντησαν στην ήττα από το Βέλγιο με διαδοχικές νίκες. Εγιναν οι πρώτοι που περνούν στην επόμενη φάση έχοντας δυο ήττες στις πρώτες αγωνιστικές του τουρνουά. Τεσσάρα στη Ρωσία, τεσσάρα στην Ουαλία και η ομάδα του Κάσπερ Γιούλμαντ έχει 11 γκολ στο τουρνουά, η καλύτερή της επίδοση σε μεγάλη διοργάνωση. Οι Δανοί θα βρεθούν χωρίς κόσμο στο Γουέμπλεϊ παρά τα όσα... φώναζε ο κόουτς της Δανίας

«Ελπίζουμε ότι ο Μπόρις Τζόνσον θα ξυπνήσει και θα δώσει πρόσβαση σε χιλιάδες Δανούς, αλλιώς θα πρέπει να τους εκπροσωπήσουμε στον αγωνιστικό χώρο. Ελπίζω ότι θα μπορέσουν να έρθουν αλλά ας περιμένουμε». Οι Δανοί δεν θα επιχειρήσουν να πιέσουν για τον έλεγχο, θα παίξουν με αντεπιθέσεις, με τον Ντόλμπεργκ να έχει ένα έξτρα κίνητρο για να σκοράρει. Ο φορ της Νις μετρά ήδη τρία γκολ στο τουρνουά και προσφέρεται και κυνηγά το ρεκόρ των Λάρσεν, Τόμασον που μετρούν τέσσερα τέρματα σε μεγάλη διοργάνωση!

Δανία: Σμάιχελ, Κρίστενσεν, Κιάερ, Βέστεγκααρντ, Στρίγκερ, Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι, Μέλε, Μπρεθγουάιτ, Ντόλμεργκ, Ντάμσγκααρντ.


 

EURO Τελευταία Νέα