Το «δίδυμο» των Μέλε και Λάρσεν που... σκοτώνει (vids)

Το «δίδυμο» των Μέλε και Λάρσεν που... σκοτώνει (vids)

Το «δίδυμο» των Μέλε και Λάρσεν που... σκοτώνει (vids)
Οι δύο μπακ των Δανών «έφτιαξαν» τα γκολ τους για το 2-1 επί της Τσεχίας, αποτέλεσμα που έστειλε τους «ρόλινγκανς» στα ημιτελικά του EURO και αμφότεροι «επιβεβαίωσαν» πως κάνουν εξαιρετικό τουρνουά

Ως η ευχάριστη έκπληξη του EURO χαρακτηρίζεται και είναι η Δανία, όχι μόνο λόγω της παρουσίας της στους «4» του θεσμού. Είναι και η μπάλα που παίζει, η εικόνα δηλαδή που παρουσιάζει μέσα στο γήπεδο και η οποία σου αφήνει μία πολύ όμορφη γεύση.

Υστερα από το εύλογο σοκ των όσων βίωσαν με την περιπέτεια της υγείας του Κρίστιαν Ερικσεν στην πρεμιέρα με τη Φιλανδία όπου με τη στάση τους κέρδισαν τον θαυμασμό όλων όμως παράλληλα επηρεάστηκαν ψυχολογικά και για αυτό ξεκίνησαν το τουρνουά με 2 ήττες, καταθέτουν συνεχώς τα διαπιστευτήριά τους. Στα 3 παιχνίδια που ακολούθησαν μετρούν το απόλυτο (3χ3) με επιμέρους σκορ 10-2 και προσφέρουν (πολύ) θέαμα.

Λεπτομέρεια για πολλούς αλλά σημαντικό αν το προσέξει κάποιος είναι πως με Ρωσία, Ουαλία και χθες κόντρα στη Τσεχία, στο θετικό τους σερί δηλαδή, οι Γιόακιμ Μέλε και Γενς Στρίγκερ Λάρσεν ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν στα άκρα της άμυνάς τους! Ο πρώτος είναι βασικός από την αρχή της διοργάνωσης και μάλιστα ως αριστερός οπισθοφύλακας με ανάποδο πόδι, ενώ ο έτερος πέρασε ως αλλαγή με Φινλανδούς και Βέλγους, όμως από τη Ρωσία και έπειτα αντικατέστησε τον Ντάνιελ Βας στην ενδεκάδα και στο δεξί άκρο των μετόπισθεν.

Ετσι η καθιέρωση του συγκεκριμένου διδύμου στις πτέρυγες όπου αμφότεροι παίρνουν όλη την πλευρά στο 3-5-2 του Κάσπερ Γιούλμαν, συνδυάστηκε με την «αντεπίθεση» των Δανών. Κρατάμε αυτό ως δεδομένο και προχωράμε.

Ο Μέλε διεκδικεί τον τίτλο του καλύτερου μπακ στο EURO. Ηδη μετρά 2 γκολ και 1 ασίστ, με τελευταία χρονικά τη χθεσινή του στον Κάσπερ Ντόλμπεργκ στη φάση του 2-0. «Στιγμή» που ουσιαστικά έστειλε τους «ρόλιγκανς» στα ημιτελικά αφού τελικά κέρδισαν 2-1. Θυμηθείτε τι έβγαλε με το εξωτερικό ο αμυντικός της Αταλάντα.

Αλλά και το όμορφο τέρμα του στον αγώνα με τους Ρώσους και την κούρσα που έκανε στο 81' της αναμέτρησης σε φάση τρανζίσιον.

Ο Λάρσεν από την πλευρά του μπορεί να χαρακτηριστεί ως «η χρυσή εφεδρεία» ή «Mr στημένες φάσεις». Οπως είπαμε παραπάνω στις αρχές του τουρνουά έρχονταν από τον πάγκο και μονιμοποιήθηκε ύστερα από τα 2 πρώτα και χαμένα παιχνίδια των Δανών. Ο μπακ της Ουντινέζε φαίνεται πως έχει «πόδι-διαβήτη» και αν παρατηρήσει κάποιος οι εκτελέσεις του στα κόρνερ και σε άλλες ανάλογες στατικές μπάλες είναι.. φωτιά.

Μάλιστα στη χθεσινή νίκη-πρόκριση επί της Τσεχίας έδωσε την πρώτη του ασίστ, όταν και βρήκε τον Ντιλέινι για το 1-0, ενώ εκτελεί με ανάλογη ευχέρεια κόρνερ και φάουλ τόσο από τα δεξιά όσο και από αριστερά.


Ετσι ο μόλις 24χρονος Μέλε και ο 30χρονος Λάρσεν αφήνουν το αποτύπωμά τους και είναι εκ των πρωταγωνιστών της Δανίας, που στις 7 του μηνός θα αντιμετωπίσει την Αγγλία με φόντο μία θέση στον τελικό του Γουέμπλεϊ.

Α και για την ιστορία. Κάτι που ο πρώτος είναι, σχετικά, μικρός και καθιερώθηκε μόλις το 2020 στο αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα, σε συνάρτηση με το ότι ο δεύτερος ναι μεν μετρά πάνω από 40 συμμετοχές στην Εθνική του αλλά εσχάτως ήταν back-up του Βας, οι δυο τους συνυπήρξαν μέχρι σήμερα μόνο σε 9 παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων και των 5 του τρέχων EURO. Αν απομονώσουμε τα αποτελέσματα της Δανίας στο χρονικό διάστημα με εκείνους μέσα στις 4 γραμμές θα δούμε πως είναι 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόνο 1 ήττα, ενώ σε 340 αγωνιστικά λεπτά της «παράλληλης» παρουσίας τους το επιμέρους σκορ ανέρχεται, εννοείται υπέρ της, στα επίπεδα του 9-3.

Δηλαδή με Μέλε, Λάρσεν στην ενδεκάδα οι Δανοί βρίσκουν κατά μέσο όρο δίχτυα κάθε 38 αγωνιστικά λεπτά και δέχονται κάθε 114. Τυχαίο; Δεν νομίζω...

 

EURO Τελευταία Νέα