Αγγλία - Γερμανία: Αίτημα των συνδικάτων να σχολάσουν νωρίτερα οι Άγγλοι εργαζόμενοι για να δουν το ματς!

Βασίλης Τεμπέλης
Αγγλία - Γερμανία: Αίτημα των συνδικάτων να σχολάσουν νωρίτερα οι Άγγλοι εργαζόμενοι για να δουν το ματς!
Η Ένωση Συνδικάτων της Αγγλίας ζήτησε από τους εργοδότες της χώρας να αφήσουν τους εργαζόμενους να σχολάσουν νωρίτερα από τις δουλειές τους προκειμένου να παρακολουθήσουν τη σπουδαία αναμέτρηση με τη Γερμανία.

Η Αγγλία κοντράρεται το απόγευμα της Τρίτης (29/6, 19:00, ANT1, Live Gazzetta) στο «Γουέμπλεϊ» με τη Γερμανία στην πιο λαμπερή βάσει ονομάτων αναμέτρηση της φάσης των 16 του Euro. Το ματς θα ξεκινήσει στις 17:00 τοπική ώρα (Αγγλίας), κάτι που σημαίνει ότι χιλιάδες εργαζόμενοι πρόκειται να χάσουν μέρος αυτού, καθώς θα βρίσκονται εν ώρα εργασίας.

Γι' αυτό και η Ένωση Συνδικάτων της Αγγλίας και της Ουαλίας (TUC) (το μεγαλύτερο ουσιαστικά συνδικαλιστικό όργανο) ζήτησε από τους εργοδότες ν' αφήσουν τους εργαζόμενους να σχολάσουν νωρίτερα από το προγραμματισμένο ωράριο. Για να μπορέσουν, δηλαδή, να παρακολουθήσουν τον αγώνα, ο οποίος έχει πολλές ιδιαιτερότητες για τους οπαδούς των Τριών Λιονταριών.

«Οι εργοδότες θα πρέπει να μιλήσουν με το προσωπικό τους και να αφήσουν τους εργαζόμενους που θέλουν να δουν τα ματς, είτε στη δουλειά, είτε στο σπίτι τους. Μπορούν ν' αναπληρώσουν τις χαμένες εργατοώρες σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός όπως το Euro 2020, για λόγους υγείας ή για να πάρει κάποιος τα παιδιά από το σχολείο. Η ελαστικότητα κάνει τους εργαζόμενους πιο χαρούμενους. Αυξάνει την παραγωγικότητα», υποστήριξε η Γενική Γραμματέας του TUC, Φράνσις Ο'Γκρέιντι.

 

EURO Τελευταία Νέα