Το post του Αυγενάκη για τον Έρικσεν και το υποχρεωτικό δίπλωμα εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών

Το post του Αυγενάκη για τον Έρικσεν και το υποχρεωτικό δίπλωμα εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών

 Το post του Αυγενάκη για τον Έρικσεν και το υποχρεωτικό δίπλωμα εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αναφέρθηκε στην πρόβλεψη του σχεδίου Νόμου για υποχρεωτικό δίπλωμα εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών αλλά και στο συμβάν με τον Έρικσεν.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ανέλυσε το σκεπτικό του για την υπάρχουσα (άρθρο 36 παρ. 2, του υπό ψήφιση αθλητικού σχεδίου νόμου) πρόβλεψη περί υποχρεωτικής κατοχής διπλώματος εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών. Ένα δίπλωμα που θα είναι αναγνωρισμένο από πιστοποιημένο εκπαιδευτικό κέντρο, που για πρώτη φορά θεσμοθετείται ως απαραίτητο δικαιολογητικό για την αναγγελία της άσκησης του επαγγέλματος του προπονητή προς στη ΓΓΑ.

Στο άρθρο 36 παρ. 2, λοιπόν, για την «αναγγελία της άσκησης του επαγγέλματος του προπονητή προς στη ΓΓΑ», στα απαραίτητα δικαιολογητικά συμπεριλαμβάνεται υποχρεωτικά, για πρώτη φορά και το «δίπλωμα εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών», αναγνωρισμένο από πιστοποιημένο εκπαιδευτικό κέντρο. Κάτι που δεν υπήρχε ως τώρα. Και από εδώ και πέρα, κανένας προπονητής πλέον δεν θα μπορεί να προπονεί εάν δεν κατέχει και τις συγκεκριμένες γνώσεις.

Εκτός αυτού με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου, τον πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής του ΕΟΚΑΝ, Χειρουργό Ορθοπεδικό Γιώργο Στεφανουδάκη και την συνεργάτιδά του στο πρόγραμμα, Αναισθησιολόγο και Διευθύντρια του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο Γενικό Νοσοκομείο ΚΑΤ Μαρίνα Καλογριδάκη, υπάρχει συμφωνία για τις δράσεις και τον τρόπο πραγματοποίησης των σεμιναρίων για χορήγηση πιστοποίησης Safe In Sports στους εκπαιδευόμενους. Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν στους περίπου 150 σταθμούς και υποσταθμούς του ΕΚΑΒ.

Στόχος είναι να υπάρξουν σύντομα περίπου 1.000 πιστοποιημένοι «εκπαιδευτές – διασώστες», μέσω των σεμιναρίων που θα διεξάγονται στους χώρους των ΕΚΑΒ σε γκρουπ των 8 ατόμων, με τη συμμετοχή 1-2 προπονητών, 2-3 γυμναστών, 2-3 φυσιοθεραπευτών και 1-2 ιατρών.

Τα σεμινάρια θα περιλαμβάνουν τις εξής θεματικές ενότητες σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο:

• Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση

• Τραυματιολογία

• Επείγουσες Καταστάσεις

• Επείγουσες καταστάσεις στα παιδιά

• Περιεχόμενα Φαρμακείων

Άμεσα, μάλιστα, θα είναι έτοιμη και η ειδική ιστοσελίδα ενημέρωσης και ανάρτησης της εκπαιδευτικής ύλης, η οποία θα χορηγείται και σε έντυπη μορφή.

Επιπλέον, το Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών, δια του Προέδρου του, Καθηγητή Καρδιολογίας Γιώργου Κοχιαδάκη και η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία βρίσκονται σε συζητήσεις μαζί μας, για να αναλάβουν την εκπαίδευση όσων στις εκάστοτε αθλητικές εγκαταστάσεις πρέπει να έχουν τις γνώσεις χρήσης Αυτομάτων Εξωτερικών Απινιδωτών.

Δείτε πιο κάτω όλο το post του Υφυπουργού Αθλητισμού, που αναφέρεται αρχικά στο συμβάν με τον Έρικσεν στο Δανία - Φινλανδία και το σοκ που προκάλεσε και μετά στέκεται στο υποχρεωτικό δίπλωμα εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

EURO Τελευταία Νέα