Σίλεσεν - Euro 2020: «Καρφιά» προς τον Ντε Μπουρ για τον αποκλεισμό του

Σίλεσεν - Euro 2020: «Καρφιά» προς τον Ντε Μπουρ για τον αποκλεισμό του

Σίλεσεν - Euro 2020: «Καρφιά» προς τον Ντε Μπουρ για τον αποκλεισμό του
Ο Γιάσπερ Σίλεσεν τα έβαλε με τον Φρανκ Ντε Μπουρ για τον αποκλεισμό του από την εθνική Ολλανδίας παραμονές του Euro λόγω Covid-19, δηλώνοντας πληγωμένος από τη συμπεριφορά του ομοσπονδιακού τεχνικού.

Ο Γιέσπερ Σίλεσεν αποτέλεσε πλήγμα της τελευταίας στιγμής για την εθνική Ολλανδίας, η οποία και θα στερηθεί το Νο1 της κάτω από τα γκολπόστ λόγω θετικής διάγνωσης στον Covid-19. Ωστόσο, το μεγαλύτερο «πλήγμα» το υπέστη ο ίδιος ο κίπερ της Βαλένθια, ο οποίος εμφανίστηκε «προδομένος» από τη στάση του Φρανκ Ντε Μπουρ να τον αποκλείσει εντελώς από το Euro και χωρίς να τον έχει ενημερώσει για τις προθέσεις του.

Σε συνέντευξή του στην «Telegraaf», ο έμπειρος τερματοφύλακας εξέφρασε τον θυμό του για την εξέλιξη που πήραν τα πράγματα, κατηγόρησε ουσιαστικά τον ομοσπονδιακό τεχνικό για διπρόσωπη στάση, αφού εκείνος τον είχε συμπεριλάβει αρχικά στην αποστολή γνωρίζοντας για το θέμα του κορονοϊού και δεν περίμενε καν να περάσει το διάστημα της ασθένειας για να τον επαναχρησιμοποιήσει στα σχέδιά του.

«Είναι μεγάλο "πλήγμα" για μένα και θα παραμείνει για αρκετό καιρό. Με πονάει κυρίως το ότι δεν το περίμενα. Όταν ανακοινώθηκε η αποστολή, ήμουν το νο1 του Ντε Μπουρ. Ήξερε ήδη ότι είχα διαγνωστεί θετικός. Μετά τον τραυματισμό μου, δούλεψα μέρα με τη μέρα με τους φυσιοθεραπευτές και με τη Βαλένθια, και εισέπραξα θαυμασμό για την αφοσίωση και την προσπάθειά μου. Αλλά όλα έγιναν για το τίποτα και γιατί; Οι κανόνες λένε ότι μπορούν να αντικατασταθούν τερματοφύλακες στη διάρκεια της διοργάνωσης. Και τώρα εκείνος λέει ότι δεν είμαι στην καλύτερη φυσική κατάσταση! Δεν πρόκειται να συνεννοηθούμε ξανά ο ένας με τον άλλον.
Και τώρα πρέπει να περάσω τις μέρες μου σε ένα διαμέρισμα, επειδή έδειξα θετικός. Δεν έχω νιώσει πιο αδύναμος και θυμωμένος.

Σημειώνεται ότι τη θέση του πήρε ο Μάρκο Μπιζότ, ο οποίος θα απαρτίσει την τριπλέτα των τερματοφυλάκων των Οράνιε μαζί με τους βετεράνους Τιμ Κρουλ και Μάαρτεν Στεκέλενμπουργκ.

 

EURO Τελευταία Νέα