Εθνική Ελλάδος: Ο άξονας… Σινικό Τείχος

Εθνική Ελλάδος: Ο άξονας… Σινικό Τείχος

Γιώργος Ντυμένος
Εθνική Ελλάδος: Ο άξονας… Σινικό Τείχος

bet365

Οι Κουρμπέλης, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας έχουν δημιουργήσει μία… αλυσίδα στη «ραχοκοκαλιά» της «γαλανόλευκης»

Παναθηναϊκός & Ολυμπιακός παίζουν στη Novibet με σούπερ προσφορά* (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ενας άλλος… αέρας πνέει πλέον στην Εθνική μας ομάδα, κάτι που αποτυπώθηκε και χθες. Οχι μόνο γιατί κέρδισε τους Φιλανδούς με 2-1, αλλά με αφορμή την εν γένει εικόνα της.
Μεγάλο μερίδιο προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση έχει ο «γαλανόλευκος» άξονας, τον Κουρμπέλη, Γαλανόπουλου και Μπακασέτα. Ο πρώτος σε ρόλο κλασικού «εξαριού», ο δεύτερος ένα κλικ πιο προωθημένος, ενώ ο τρίτος με μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, τόσο πίσω από τον εκάστοτε φορ, όσο και στο πλευρό τους.
Κάτι σαν μία… αλυσίδα δηλαδή, στη «ραχοκοκαλιά» του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και αν προσέξουμε τα δύο ματς με Αρμενία και Φιλανδία, θα παρατηρήσουμε ορισμένα εντυπωσιακά ευρήματα.
*Ανασταλτικά η Ελλάδα δεν δέχθηκε φάση από τον άξονα. Η μόνο καλή ευκαιρία των Αρμένιων και οι δύο των Σκανδιναβών (η μία μετετράπηκε γκολ) ήταν από μακρινές μεταβάσεις της άμυνάς τους στην επίθεσή τους και κερδισμένες μπαλιές. Οχι δηλαδή με ανάπτυξη και παίζοντας κάθετα.
*Αντίθετα η «γαλανόλευκη» έβαλε την μπάλα κάτω. Ναι μεν είχε τα «φτερά» της σε καλές βραδιές (κυρίως τον Λημνιό), αλλά την είδαμε να δημιουργεί και από τον άξονα.
*Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως οι τρεις της «αλυσίδας» είχαν συμμετοχή και στα τρία τέρματα της Εθνικής μας, στα συγκεκριμένα ματς. Ο Γαλανόπουλος σημείωσε χθες το νικητήριο, ενώ ο Μπακασέτας «έφτιαξε» εκείνο της ισοφάρισης από τον Μάνταλο.
*Την ίδια στιγμή οι Κουρμπέλης, Μπακασέτας έδωσαν το «παρών» και στο μοναδικό του Ερεβάν που πέτυχε ο Λημνιός. Ο πρώτος «σπάει» την μπάλα για τον Γιαννούλη, ενώ ο δεύτερος τη «στρώνει» με τη μία στον νεαρό αριστερό μπακ για την ασίστ στο Λημνιό.
*Αλλωστε ο Μπακασέτας έφτασε ακόμη δύο φορές κοντά στο γκολ, μία την Παρασκευή με καλό σουτ και χθες με κεφαλιά που απομάκρυνε ο αντίπαλος πορτιέρε.
*Και οι τρεις παίζουν ως επί το πλείστων με τη μία και οι δύο πρώτοι (Κουρμπέλης, Γαλανόπουλος) έχουν ουσιαστικό ρόλο στο build up της «γαλανόλευκης» από την άμυνα.
Λένε πως στα χτίσματα θέλουν γερά θεμέλια και βλέπουμε έναν «γαλανόλευκο» άξονα να κάνει τη διαφορά.
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα