Φαν'τ Σιπ: «Δεν έχουμε αποκλείσει οριστικά Μανωλά - Σωκράτη, καθοριστικό για την αλλαγή πλάνου το ματς με Λιχτενστάιν» (vid)

Φαν'τ Σιπ: «Δεν έχουμε αποκλείσει οριστικά Μανωλά - Σωκράτη, καθοριστικό για την αλλαγή πλάνου το ματς με Λιχτενστάιν» (vid)

Gazzetta team
Φαν'τ Σιπ: «Δεν έχουμε αποκλείσει οριστικά Μανωλά - Σωκράτη, καθοριστικό για την αλλαγή πλάνου το ματς με Λιχτενστάιν» (vid)

bet365

Ο Τζον Φαν'τ Σιπ ανέλυσε σε παρουσία του σε τηλεοπτική εκπομπή ορισμένες σκέψεις του για την Εθνική Ελλάδας και το πως σκέφτεται την συνέχεια. Τι είπε για Σωκράτη - Μανωλά.
Ο Ολλανδός τεχνικός είπε στην Αθλητική Κυριακή της ΕΡΤ για:
Την εικόνα της Εθνικής: Κάνουμε την δουλειά μας και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την απόδοση που είχε η ομάδα με τη Βοσνία.
Το προηγούμενο διάστημα: Δεν συμφωνώ ότι είχαμε τόσο κακές εμφανίσεις. Με την Φινλανδία είχαμε παρουσιάσει καλά σημάδια. Δεν είχαμε δει όσους παίκτες θέλαμε. Θέλει χρόνο το να δεις παίκτες και το πως θες να παίξεις. Για να περάσουμε τον τρόπο παιχνιδιού που θέλουμε.
Το εάν συνεχιστούν οι δοκιμές νέων προσώπων: Ναι. Είναι ένα πλάνο που έχουμε κατά νου. Κοιτάμε αρκετούς παίκτες. Κοιτάμε παίκτες για το παιχνίδι που θέλουμε για την Εθνική. Πρόκειται για την Εθνική. Είναι ομάδα. Θα εστιάζουμε στους παίκτες που θα είναι σε πιο καλή φόρμα. Όμως δεν θα αλλάζουμε συνέχεια την ομάδα.
Τα νέα πρόσωπα όπως τους Παυλίδη - Χατζηδιάκο: Ναι. Ψάχνουμε παιδιά με ποιότητα. Κοιτάμε νέους παίκτες, που όμως έχουν ακόμα εξέλιξη. Ο Παυλίδης είναι 20 ετών μόνο και έχει προοπτική. Το ίδιο ισχύει και για τον Γαλανόπουλο. Θέλουμε να έχουμε παιδιά με μέλλον και για το μέλλον.
Τις μεγάλες και τις μικρές ομάδες στην Ελλάδα: Υπάρχει μία διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των μεγάλων ομάδων και των πιο μικρών. Είχα δει ματς του Παναθηναϊκού όμως το προηγούμενο διάστημα και πόσο δυσκολεύτηκε και είδα και το χθεσινό παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Ολυμπιακό. Υπάρχουν ταλέντα και στις πιο μικρές ομάδες.
Τις κλήσεις του και το εάν επηρεάζονται από τα πρωταθλήματα και το επίπεδό τους: Δεν επηρεαζόμαστε από αυτό. Έχουμε διαλέξει πολλούς παίκτες από το ελληνικό πρωτάθλημα. Όταν ένας παίκτης παίζει σε πιο μεγάλο πρωτάθλημα μπορούν να ανταπεξέλθουν, όμως δεν παίζει καθοριστικό ρόλο για μένα αυτό.
Τους Σωκράτη και Μανωλά: Τους είχαμε στις προηγούμενες κλήσεις. Δεν είχαμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Έπρεπε να δούμε το μέλλον. Δεν τους αποκλείσαμε από την ομάδα ούτε γενικά ούτε οριστικά, αλλά θέλαμε να δούμε άλλους παίκτες. Τους πήρα τηλέφωνο για να του πω να αφοσιωθούν στις ομάδες τους και ότι θέλαμε να δούμε και άλλους παίκτες. Επίσης πως θα δουν άλλα παιδιά στην θέση τους.
Το παιχνίδι με το Λιχτενστάιν: Ναι ήταν καθοριστικό. Άλλαξε όλη την προσέγγισή μας και για το που θα πηγαίναμε. Εκεί αρχίσαμε το πλάνο Κατάρ και αλλάξαμε το πλάνο των κλήσεων. Είναι ίσως τα πιο μεγάλα ονόματα τα δύο παιδιά αλλά εμείς κοιτάμε και τον παίκτη και την εικόνα που έχει. Έτσι θα συνεχίσουμε.
Την αλλαγή προφίλ: Εμείς προσπαθούμε να αλλάξουμε το να είναι η Ελλάδα μόνο αμυντική ομάδα. Είδαμε την αλλαγή πλάνου των Ιταλών και πως προσπαθούν να παίξουν πιο επιθετικά. Έτσι θέλουμε να κάνουμε και εμείς.
Τον στόχο του: Θέλω να αφήσω την κληρονομιά μου στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλουμε να τα αλλάξουμε. Αυτό δεν μπορεί να γίνει από την μία μέρα στην άλλη. Οι Έλληνες παίκτες μπορούν να παίξουν καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο.
Το total football: Ναι είμαι φαν του ολλανδικού στιλ ποδοσφαίρου. Υπάρχει ακόμα η ολλανδική σχολή με το επιθετικό στιλ παιχνιδιού, που είχαμε δει πιο παλιά με τον Κρόιφ. Ο Άγιαξ έδειξε τον... δρόμο και πρόσφατα στην Ευρώπη, όμως για να το πετύχεις αυτό θέλεις μία δυνατή ομάδα. Το πιστεύουμε αυτό και θέλουμε να το εφαρμόσουμε και εδώ. Θέλουμε ικανά παιδιά που να είναι σίγουρα για τον εαυτό μας.
Το πως αξιοποιείται ο χώρος στο ποδόσφαιρο: Ναι ο χώρος και το πως αξιοποιείς παίζει ρόλο. Είδαμε λίγο και αυτό το παιχνίδι και με την Εθνική Ελλάδας με τη Βοσνία. Υπάρχουν και στην Ελλάδα παίκτες που μπορούν να το υπηρετήσουν αυτό αλλά δεν είχαμε τόσο χρόνο. Αυτοί οι παίκτες που είναι νεαροί σε ηλικία τα αφομοιώνουν γρήγορα αυτά τα στοιχεία.
Την πειθαρχία: Δεν θα μιλήσω για το παρελθόν. Όλα τα παιδιά είναι καλά παιδιά. Όμως έχουμε κανόνες. Να έρχονται στην ώρα τους, να κρατάνε χαμηλό προφίλ και να δουλεύουν σκληρά. Όταν το ματς αρχίζει 21.00 δεν μπορείς να έρθεις 21.01. Όταν υπάρχει θέμα επιβάλλουμε τιμωρία, αλλά δεν είμαστε αστυνομικοί. Επιβάλλουμε τιμωρία για το σωστό εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Όλα αυτά τα κάνουμε για να υπάρχει συγκεκριμένη νοοτροπία. Όταν έρχονται οι παίκτες στην Εθνική να είναι αφοσιωμένοι μόνο εκεί.
Τη νοοτροπία: Θέλουμε ανθρώπους και παιδιά που να σκέφτονται και να καταλαβαίνουν τι πρεπει να κάνουν. Θέλουμε αυτήν την επικοινωνία. Μου αρέσει να έχω παίκτες που μας κρατάνε σε εγρήγορση και να έχουμε διαδραστικότητα. Όλα αυτά για να χαράξουμε τη νέα μας πορεία.
Την προετοιμασία: Ναι έχουμε ένα πολύ καλό team. Προετοιμαζόμαστε πολύ καλά. Στο τέλος όμως εγώ είμαι αρμόδιος για να περάσω τα σωστά μηνύματα στα παιδιά.
Τις υποδομές στις μικρές Εθνικές: Ναι όταν υπογράψαμε κάναμε μία κουβέντα για τις υποδομές και το ποδόσφαιρο των πιο μικρών ηλικιών. Ότι θα εκπονήσουμε ένα σχέδιο με τις περιφέρειες και το ποδόσφαιρο των υποδομών. Το πως θα αλλάξουμε τη νοοτροπία και θα κάνουμε τα απαιτούμενα βήματα. Να ξεκινήσει από την περιφέρεια για να φτάσει στις Εθνικές ομάδες.
Την θέση Νο60 της Ελλάδας στο FIFA Ranking: Δεν σκέφτομαι τόσο το FIFA Ranking. Είναι σίγουρα σημαντικό. Οι μόνοι που μπορούμε να το αλλάξουμε είμαστε εμείς αλλά θέλουμε και στήριξη και καλές εμφανίσεις. Να γίνουμε καλύτεροι και φυσικά θα έρθει και βελτίωση και στην κατάταξη της FIFA.
Τον Κρόιφ: Πίστευε στο αγνό και καθαρό ποδόσφαιρο. Ήταν όμως και πολύ αυστηρός για το πόσο δυνατή έπρεπε να είναι η ομάδα και στο πόσο έπρεπε να πιστεύουν στις δυνατότητές τους οι νέοι παίκτες. Έβγαζε σιγουριά στην ομάδα του και στους ποδοσφαιριστές του. Κάτι ανάλογο θέλουμε να κάνουμε και εμείς. Φυσικά δεν μπορούμε να συγκριθούμε με τον Κρόιφ. Εμείς προσπαθούμε να δουλέψουμε και νομίζω ότι μπορείτε να μας κρίνετε σε 1 με 1,5 χρόνο. Εάν τα αποτελέσματα δεν είναι καλά μπορείτε να πείτε ότι θέλετε μετά.

Μπες στο Fantasy του Gazzetta για το ελληνικό πρωτάθλημα, εντελώς δωρεάν. Φτιάξε την δική σου ομάδα, αγόρασε τους κατάλληλους παίκτες και κέρδισε μεγάλα δώρα. Κάνε τις μεταγραφές που πιστεύεις, δημιούργησε το δικό σου πρωτάθλημα και ταυτόχρονα μπορείς να συμμετέχεις στη συνολική βαθμολογία για τα έπαθλα. 

 

Στο Transfer Center του Gazzetta θα μάθεις για όλες τις μεταγραφές που έχουν γίνει το καλοκαίρι για να μην πιαστείς αδιάβαστος στο νέο Fantasy.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚA EURO NEWS FEED