Εθνική Ελλάδος: Τα πρώτα παιχνίδια του Πογιέτ με αριθμούς (vids)

Εθνική Ελλάδος: Τα πρώτα παιχνίδια του Πογιέτ με αριθμούς (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Εθνική Ελλάδος: Τα πρώτα παιχνίδια του Πογιέτ με αριθμούς (vids)

bet365

Ο Ουρουγουανός τεχνικός στα δύο πρώτα του ματς στη «γαλανόλευκη» χρησιμοποίησε 18 ποδοσφαιριστές. Ποιοι είχαν το απόλυτο σε χρόνο συμμετοχής και πώς έπαιξε η ομάδα μετά από κάθε αλλαγή του.

Με απολογισμό μία νίκη και μία ήττα ολοκλήρωσε η Εθνική μας ομάδα τα φιλικά του Μαρτίου, τα οποία και συνδυάστηκαν με το ντεμπούτο του Γκουστάβο Πογιέτ στον πάγκο της.

Η «γαλανόλευκη» επικράτησε 1-0 της Ρουμανίας στο Βουκουρέστι και ηττήθηκε με το ίδιο σκορ στην Ποντγκόριτσα από το Μαυροβούνιο, σε παιχνίδια όπου ο Ουρουγουανός τεχνικός είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα, κάτι που φάνηκε από τα «πειράματα» που επιχείρησε. Οπως για παράδειγμα τη χρησιμοποίηση των Δουβίκα, Κουλούρη σε θέση εξτρέμ, ενώ ευρύτερα οι αναμετρήσεις είχαν τον χαρακτήρα των… πολύ τεστ προετοιμασίας.

Ας δούμε λοιπόν ένα κλικ πιο αναλυτικά τους αριθμούς και τη διάταξη που είχε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στα συγκεκριμένα παιχνίδια.

*Συνολικά σε 191 αγωνιστικά λεπτά, μαζί με τις καθυστερήσεις, η «γαλανόλευκη» σημείωσε ένα γκολ, με τον Μπουχαλάκη στη Ρουμανία και δέχθηκε ένα στο Μαυροβούνιο. Πάντως το επιμέρους σκορ μάλλον είναι 2-1 υπέρ, καθώς υπάρχει και το ακυρωθέν τέρμα του Γιακουμάκη στο Βουκουρέστι που φαίνεται ότι κακώς δεν μέτρησε.

*Ο Ουρουγουανός χρησιμοποίησε αθροιστικά 18 ποδοσφαιριστές. Εξ’ αυτών οι Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος ήταν οι μόνοι που αγωνίστηκαν από την αρχή μέχρι το τέλος σε όλα τα ματς. Το λιγότερο χρόνο συμμετοχής από όσους έπαιξαν πήρε ο Κουλούρης (20 λεπτά, μαζί με τις καθυστερήσεις, στην Ποντγκόριτσα).

*Κάτω από τα γκολπόστ είδαμε τον Βλαχοδήμο, στο κέντρο της άμυνας τους Μαυροπάνο, Χατζηδιάκο, στο αριστερό άκρο της άμυνας τον Τσιμίκα, στο δεξιό τους Ρότα, Λύρατζη, Χατζηγιοβάννη, στα «6αρο-8άρια» τους Σιώπη, Μπουχαλάκη, Μάνταλο, Αλεξανδρόπουλο, στο «10», τρόπο τινά, τον Μπακασέτα, στο αριστερό «φτερό» τους Πέλκα, Δουβίκα, στο δεξιό τους Λημνιό, Δουβίκα, Κουλούρη, Χατζηγιοβάννη και στα φορ τους Γιακουμάκη, Παυλίδη.

*Η «γαλανόλευκη» έβγαλε 18 τελικές. Εξ’ αυτών οι έξι ήταν από τα πόδια του Πέλκα.

*Παράλληλα δέχθηκε 21.

*Ως επί το πλείστων χρησιμοποίησε 4-2-3-1 (μπορεί να ειπωθεί και 4-4-1-1) και 4-3-3.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΠΟΓΙΕΤ
ΜΕ ΡΟΥΜΑΝΙΑ
1΄-57’ (4-3-3):
Βλαχοδήμος – Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος,Τσιμίμας – Σιώπης, Μπουχαλάκης, Μάνταλος – Πέλκας, Γιακουμάκης Λημνιός.
58’-72’ (4-2-3-1): Βλαχοδήμος – Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος,Τσιμίμας – Μάνταλος, Σιώπης – Πέλκας, Μπακασέτας, Δουβίκας – Γιακουμάκης.
73’-81’ (4-2-3-1): Βλαχοδήμος – Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος,Τσιμίμας – Μάνταλος, Σιώπης – Πέλκας, Μπακασέτας, Δουβίκας – Παυλίδης.
82’-Τέλος (4-2-3-1): Βλαχοδήμος – Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος,Τσιμίμας – Αλεξανδρόπουλος, Σιώπης – Δουβίκας, Μπακασέτας, Χατζηγιοβάννης – Παυλίδης.

ΜΕ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
1’-57’ (4-2-3-1):
Βλαχοδήμος – Λύρατζης, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας – Σιώπης, Μπουχαλάκης – Πέλκας, Μπακασέτας, Δουβίκας – Παυλίδης.
62’-75’ (4-2-3-1): Βλαχοδήμος – Λύρατζης, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας – Μάνταλος, Μπουχαλάκης – Πέλκας, Μπακασέτας, Χατζηγιοβάννης – Γιακουμάκης.
76’-Τέλος (4-2-3-1): Βλαχοδήμος – Χατζηγιοβάννης, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας – Μάνταλος, Αλεξανδρόπουλος – Πέλκας, Μπακασέτας, Κουλούρης – Γιακουμάκης.
*Σε κάθε αναμέτρηση ο Πογιέτ είχε το δικαίωμα να κάνει έξι αλλαγές.

@Photo credits: INTIME
 

ΔΙΕΘΝΗ ΦΙΛΙΚΑ Τελευταία Νέα