Γιατί το Κατάρ και η Ιαπωνία παίζουν στο Copa America

Gazzetta team
Γιατί το Κατάρ και η Ιαπωνία παίζουν στο Copa America

bet365

Στο φετινό Copa America, που διεξάγεται στη Βραζιλία, συμμετέχουν και δύο ομάδες εκτός Λατινικής Αμερικής: το Κατάρ και η Ιαπωνία.

Οι μεγάλες εκπλήξεις στις συμμετοχές του Copa America ήταν η συμμετοχή του Κατάρ και της Ιαπωνίας, που προφανώς δεν έχουν καμία σχέση με την Λατινική Αμερική. Η CONMEBOL, η Ομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής, έχει αποφασίσει από το 1993 και μετά να καλεί και ομάδες που γεωγραφικά δεν έχουν καμία σχέση μαζί της.

Τότε, το Μεξικό και οι ΗΠΑ είχαν λάβει το «πάσο» και σε κάθε διοργάνωση δύο χώρες εκτός της Ομοσπονδίας καλούνται να συμπληρώσουν τα κενά λόγω των λίγων μελών της CONMEBOL. Συνήθως, όμως, αυτές οι χώρες ήταν από την Αμερική και για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης και οι δύο που κλήθηκαν είναι εκτός της Ηπείρου.

Αυτή είναι η δεύτερη συμμετοχή της Ιαπωνίας μετά το 1999, ενώ το Κατάρ θα δώσει το παρών και στη διοργάνωση του 2020, στην οποία έχει κληθεί για πρώτη φορά και η Αυστραλία! Το Μεξικό είχε συμμετάσχει σε κάθε διοργάνωση από το 1993 και φέτος μετράει την πρώτη απουσία, ενώ οι υπόλοιπες χώρες που έχουν κληθεί κατά καιρούς είναι οι Κόστα Ρίκα, Αϊτή, Ονδούρα, Τζαμάικα και Παναμάς.

 

COPA AMERICA Τελευταία Νέα