Κολομβία - Περού 3-2: Με ήρωα τον Ντίας κατέκτησε την 3η θέση στο Copa America (vid)

Κώστας Τόπας
Κολομβία - Περού 3-2: Με ήρωα τον Ντίας κατέκτησε την 3η θέση στο Copa America (vid)

bet365

Την τρίτη θέση στο Copa America κατέλαβε η Κολομβία, καθώς επικράτησε με 3-2 στον μικρό τελικό του Περού, με ήρωα τον Λουίς Ντίας ο οποίος πέτυχε το νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Η Κολομβία είχε σε μεγάλη μέρα τον Λουίς Ντίας, ο οποίος πέτυχε δύο τέρματα, σκοράροντας μάλιστα το γκολ της νίκης στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και δίνοντας με αυτόν τον τρόπο την τρίτη θέση στην ομάδα του στο Copa America.

Το ματς ξεκίνησε με την Κολομβία να έχει την κατοχή και τον πρώτο λόγο στην επίθεση. Ωστόσο, το Περού σε μία από τις λιγοστές ευκαιρίες που είχε κατάφερε να ανοίξει και το σκορ. Συγκεκριμένα, λίγο πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για ημίχρονο, ο Γιοσιμάρ Γοτούν, κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του.

Στο δεύτερο μέρος οι «καφετέρος» ανέβασαν στροφές και στο 49' έφτασαν στην ισοφάριση. Ο Κουαδράδο με ένα εξαιρετικό χτύπημα φάουλ πέτυχε το 1-1. Η ανατροπή ήρθε στο 67ο λεπτό με τον Λουίς Ντίας. Το Περού όμως δεν το έβαλε κάτω και ισοφάρισε ξανά στο ματς (2-2) με τον Λαπαντούλα στο 82'.

Εκεί που όλα έδειχναν ότι ο μικρός τελικός θα κριθεί στην παράταση ή στην διαδικασία των πέναλτι ο Λουίς Ντίας δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και λίγο πριν το τελευταία σφύριγμα, εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, για να διαμορφώσει το τελικό 3-2 και να δώσει στην Κολομβία τη νίκη και την τρίτη θέση στο Copa America.

 

COPA AMERICA Τελευταία Νέα