Copa Africa: Αποκλεισμός - σοκ για το Μαρόκο, επιστρέφει στον Ολυμπιακό ο Ελ Καμπί

Βασίλης Μπαλατσός
el_kaabi

bet365

Το εκ των φαβορί για την κατάκτηση του Copa Africa Μαρόκο ηττήθηκε με 2-0 από τη Νότια Αφρική και αποκλειστηκε από το τουρνουά. Επιστρέφει άμεσα στον Ολυμπιακό ο Ελ Καμπί, ο οποίος κέρδισε πέναλτι που έχασε ο Χακίμι.

Ακόμα μια έκπληξη στο Copa Africa. Το εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, Μαρόκο, ηττήθηκε με 2-0 από τη Νότια Αφρική, έχασε το εισιτήριο για τα προημιτελικά και αποκλείστηκε από το τουρνουά! Από τη στιγμή που οι Μαροκινοί έμειναν εκτός αυτό σημαίνει πως ο Αγιούμπ Ελ Καμπί θα επιστρέψει άμεσα στον Ολυμπιακό.

Η Νότια Αφρική προηγήθηκε στο 57' με τον Μακγκόπα. O Ελ Καμπί πέρασε στο ματς στο 69' και στο 82ο λεπτό κέρδισε πέναλτι, το οποίο έχασε ο Χακίμι, καθώς σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Η κατάσταση έγινε ακόμα πιο δύσκολη για την ομάδα που τερμάτισε τέταρτη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, αφού στο 90+2' ο Σοφιάν Άμραμπατ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Στο 90+5' ο Μοκοένα με φανταστική απευθείας εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το 2-0 και τελείωσε το ματς.

Νωρίτερα η Μπουρκίνα Φάσo του Ισμαΐλα Ουεντραόγκο ηττήθηκε με 2-1 από το Μάλι και αποκλείστηκε. Ο χαφ του Πανσερραϊκού ήταν βασικός για την εθνική του και αγωνίστηκε για 68 λεπτά.

Τα ζευγάρια των προημιτελικών του Copa Africa 2023

  • Νιγηρία - Ανγκόλα
  • Πράσινο Ακρωτήρι - Νότια Αφρική
  • Μάλι - Ακτή Ελεφαντοστού
  • Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό - Γουινέα
@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

COPA AFRICA Τελευταία Νέα