Μαρόκο - Copa Africa: Με ανατροπή και ηγέτη Χακίμι στους «8», 2-1 το Μαλάουι

Μαρόκο - Copa Africa: Με ανατροπή και ηγέτη Χακίμι στους «8», 2-1 το Μαλάουι

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Μαρόκο - Copa Africa: Με ανατροπή και ηγέτη Χακίμι στους «8», 2-1 το Μαλάουι

bet365

Το Μαλάουι αιφνιδίασε με το γκολ της διοργάνωσης, το Μαρόκο, όμως, βρήκε τον δρόμο προς την ανατροπή με οδηγό και σκόρερ τον Ασράφ Χακίμι (2-1) και πήρε το εισιτήριο για τους «8» του Copa Africa.

Πρόκριση στα προημιτελικά του Copa Africa μόλις για δεύτερη φορά στις τελευταίες εννέα διοργανώσεις για το Μαρόκο. Με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ του νικητήριου γκολ τον Ασράφ Χακίμι, η ομάδα του Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς ανέτρεψε την κατάσταση απέναντι στο Μαλάουι (2-1) και συνεχίζει το ταξίδι της στο τουρνουά.

Το έργο των τυπικά γηπεδούχων δεν ήταν εύκολο αφού μόλις στο 7' ο Μανγκό έβαλε μπροστά το Μαλάουι, πιθανότατα με το κορυφαίο γκολ του φετινού Copa Africa. Ο 29χρονος επιθετικός των Ορλάντο Πάιρατς πήρε τη μπάλα λίγο μπροστά από τη σέντρα και με ξαφνικό «κεραυνό» από τα 35 μέτρα, περιτριγυρισμένος από αντιπάλους, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του εντελώς ανυποψίαστου και ανήμπορου να αντιδράσει, Γιασίν Μπουνού.

Ωστόσο, το καθοριστικό γκολ ισοφάρισης του Γιουσέφ Εν-Νεσιρί στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους επανέφερε την ηρεμία και την ισορροπία στους Μαροκινούς, οι οποίοι έψαξαν από την αρχή του δεύτερου μέρους την ανατροπή. Και την πέτυχαν χάρη στον απόλυτο ηγέτη και σταρ της ομάδας, τον Ασράφ Χακίμι.

Ο φουλ μπακ της Παρί Σεν Ζερμέν, από τα μεγάλα ονόματα του τουρνουά που βρίσκονται σταθερά σε τοπ απόδοση από την πρεμιέρα, ανέλαβε την εκτέλεση φάουλ από πολύ δύσκολη γωνία και μεγάλη απόσταση στο 70΄ και παρ' όλα αυτά ευστόχησε αριστουργηματικά, γράφοντας το τελικό 2-1.

Έτσι, το Μαρόκο επιστρέφει στα προημιτελικά μετά το 2017 και περιμένει τον νικητή του Ακτή Ελεφαντοστού-Αίγυπτος, για να διεκδικήσει την πρώτη πρόκριση στους «4» μετά το 2004.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

COPA AFRICA Τελευταία Νέα