Ντρογκμπά – Τσέλσι: Η υπέροχη ιστορία πίστης από τον τελικό του 2012 (vid)

Ντρογκμπά – Τσέλσι: Η υπέροχη ιστορία πίστης από τον τελικό του 2012 (vid)

bet365

Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά αφηγήθηκε τη φοβερή στιχομυθία που είχε με τον Χουάν Μάτα μετά το γκολ της Μπάγερν στον τελικό του 2012 και παρότρυνε όλους μας να μη σταματάμε να πιστεύουμε στο… θαύμα.

Σαν σήμερα (20/5) συν μία ημέρα το 2012, η Τσέλσι σημείωνε την πιο απρόσμενη πορεία τίτλου για αγγλική ομάδα στο Champions League και μία από τις πιο απρόσμενες στην ιστορία. Εκτός των θέσεων Champions League από την Premier League, με υπηρεσιακό προπονητή τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο μετά την απόλυση του Αντρέ Βίλας-Μπόας, με χίλια δυο προβλήματα, οι Μπλε πέτυχαν το απίθανο, έριξαν στο καναβάτσο τη Μπάγερν Μονάχου στον τελικό μέσα στο σπίτι της, έχοντας για ήρωα τον Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο οποίος ισοφάρισε με κεφαλιά στο 90’ και πέτυχε το καθοριστικό πέναλτι στη διαδικασία.

Αν ρωτάτε τον θρυλικό Ιβοριανό, όμως, για το αν μπορούσε να περιμένει κάτι τέτοιο μετά το 83ο λεπτό, όταν και ο Τόμας Μίλερ είχε βάλει μπροστά τους Βαυαρούς, η απάντηση είναι «ούτε κατά διάνοια». Η ελπίδα, όμως, άνθισε στο τέλος και αυτός που την είχε σπείρει για τον «killer» των Λονδρέζων ήταν ο 23χρονος, τότε, Χουάν Μάτα, όπως θυμήθηκε ο ίδιος ο Ντρογκμπά σε μία από τις πιο υπέροχες αφηγήσεις για το «θαύμα» εκείνου του τελικού.

«Κυνηγούσαμε το τρόπαιο για 8 χρόνια και το καλύτερο που κάναμε ήταν να ερχόμαστε δεύτεροι. Όλοι συμφωνήσαμε μετά την απομάκρυνση του προπονητή, για την οποία πιστεύαμε ότι είχαμε κι εμείς μερίδιο ευθύνης, ότι θα βάλουμε στην άκρη τους εγωισμούς μας και θα παλέψουμε μαζί για τον ίδιο στόχο. Μετά από εκείνη τη συνάντηση στα αποδυτήρια, ζήτησα από τον 23χρονο τότε Χουάν Μάτα ‘’σε παρακαλώ μαέστρο, βοήθησέ με να κερδίσω το Champions League’’. Με κοίταξε σαν να μου έλεγε ‘’φίλε είσαι τρελός, είσαι ο Ντιντιέ Ντρογκμπά και εσύ είσαι αυτός που θα με βοηθήσει να το κερδίσω’’.

Συνέχισα και του είπα ότι ήμουν στην ομάδα επί 8 χρόνια και δεν τα είχα καταφέρει. Οπότε πιστεύω ότι εσύ είσαι αυτός που θα μας βοηθήσει να το πάρουμε. Θα σου δώσω κι ένα δώρο αν το πετύχουμε, ήταν τέλη Φλεβάρη τότε. Τρεις μήνες μετά, είμαστε στο Μόναχο, στον τελικό, στο γήπεδό τους, βυθισμένοι στο κόκκινο κύμα τους. Προηγήθηκαν 8 λεπτά πριν από τη λήξη και καθώς πήγαινα να κάνω σέντρα, ήμουν τόσο αποθαρρυμένος και ο μικρός Χουάν μου είπε: ‘’Πίστεψέ το Ντίντι, πρέπει να το πιστέψεις!’’. Σχεδόν έβαλα τα κλάματα και του απάντησα βλέποντας τον χρόνο και το σκορ στο ταμπλό: ‘’Να πιστέψω σε τι; Έχει σχεδόν τελειώσει’’.

Τελευταίο λεπτό, τελευταίο κόρνερ, εννοώ… πρώτο κόρνερ, έναντι 18 που είχε ήδη εκτελέσει η Μπάγερν. Μαντέψτε ποιος εκτέλεσε αυτό το κόρνερ. Ο Χουάν Μάτα! Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Το ηθικό δίδαγμα είναι ένα: Να πιστεύετε, ΠΑΝΤΑ!»

Θυμηθείτε τα highlights της αναμέτρησης, ενόψει και της επιστροφής των Μπλε σε τελικό μετά από 9 χρόνια, στο «Ντραγκάο» κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι:

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα